Hyppää pääsisältöön

Anssi Nykänen

 • The KLF:n Bill Drummondin tuntematon Suomi-projekti

  03.03.2017 Musiikki

  Mystinen Kalevala-levymerkki julkaisi vain kuusi sinkkua.

  1990-luvun alun megamenestys The KLF oli Bill Drummondin bändi, joka tunnetaan musiikin ohella lukuisista tempauksistaan. Se muun muassa poltti miljoona puntaa ja ampui Brit Awards -gaalassa paukkupanoksia kohti yleisöä. Yksi Drummondin vähäisimmälle huomiolle jääneistä projekteista toteutettiin Suomessa vuosina 1996-1997.

 • Iiron musaluokan 2015 parhaat palat

  16.06.2016 Klassinen

  Iiron musiikkiluokan lämmittelyä

  Miltä kuulostaa, kun Karita Mattila pomppii suorassa lähetyksessä ylös ja alas, nostaa kättään kohti kattoa ja antaa tulla korkeita c:itä täydellä äänellä? Entä mitä eroa on bolerolla ja cha challa? Mitä musiikillinen kommunikaatio on, ja millaista on Marzi Nymanin arki? Miten sovittaminen eroaa improvisaatiosta? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saa vastauksen kuuntelemalla koosteen Iiro Rantalan musiikkiluokan 2015 viidestä jaksosta.

 • Polvillaan – Anssi Nykänen: ”Mustanaamio, olet kova koville ja kiva kiville”

  06.05.2015 Musiikki

  Rumppali Anssi Nykänen kertoo esikuvastaan Mustanaamiosta

  Mustanaamio edustaa Anssi Nykäselle kaikkea sitä, mihin hän pyrkisi, ellei sattuisi olemaan rumpali. Nykänen on huolestuttavan syvällä Mustanaamion maailmassa. Siitä huolimatta hän haluaa ennen kuvausta kirjata muutaman viidakon sananlaskun lunttilapulle. Syynä on pelonsekainen kunnioitus esikuvaa kohtaan. ”Jos Mustanaamiota siteeraa väärin, seuraa kamala kohtalo.” Anssi Nykänen tilittää Mustanaamiolle.

 • Iskelmä-Suomi: Mä joka päivä töitä teen - haastattelussa Anssi Nykänen

  24.03.2013 Musiikki

  Duunarin arjesta kertoo tässä haastattelussa atomigroovea Ruohosen veljeksille taikova Anssi Nykänen. Suomalaista iskelmää on aina tehty ylpeän ammattilaisen etiikalla. 8. osan päähenkilöt ovat Matti ja Teppo, Kake Randelin, Finlanders, Anne Mattila, Arja Koriseva, Tauski, Toivo Kärki, Jaakko Salo, Juha Björninen ja Nappi Ikonen. Uusinta Yle Teema 1.8. klo. 21.05. - jakso nähtävillä Yle Areenassa 30 päivän ajan.