Hyppää pääsisältöön

Studio Julmahuvi

 • Keravalainen munamies inhimillisti automarketin palveluita – Studio Julmahuvi raportoi

  26.10.2018 Elävä arkisto

  Marko Strömin mielikuvituksellinen keino kilpailuun.

  Kilpailun kiristyessä automarkettiyrittäjät ryhtyivät keksimään mitä mielikuvituksellisempia keinoja voittaakseen maksavat asiakkaat puolelleen. Studio Julmahuvin raportissa tavataan keravalainen Marko Ström, joka on päättänyt panostaa investointien sijaan inhimillisyyteen.

 • "En tiedä näenkö mä unta vai kahminko mä lunta" – Studio Julmahuvi uhkaavien pashaistien jäljillä

  19.10.2018 Elävä arkisto

  Raportti julmasta ja koukuttavasta kultista.

  Raportti julmasta ja koukuttavasta kultista, jonka väkeviin toimintamalleihin pureudutaan liikkeestä pelastuneen haastattelun avulla. Julmahuvin studiossa Pashaistien uhrit ry:n tiedotuspäällikkö Pentti Mutanen kertoo tarjotusta aputoiminnasta.

 • Studio Julmahuvin Lasi vie syvempiin varjoihin

  19.10.2018 Elävä arkisto

  KGB-veteraanin odysseia ydinsodan jälkeisessä Moskovasssa

  Illan elokuva Lasi on vauhdikas neuvostoliittolaisjännäri entisen KGB-agentin, Mihail Gulashnikovin, odysseiasta ydinsodan jälkeisessä Moskovassa.

 • Studio Julmahuvin moraalisesti arveluttava Hittikimara

  19.10.2018 Elävä arkisto

  Mainos, jonka esittämisen Jeesuksen Ryhti ry halusi estää

  Mainos, jonka esittämisen Jeesuksen Ryhti ry halusi estää

 • Onko poliittinen korrektius ongelma kustantamoissa ja tuotantoyhtiöissä?

  11.05.2018 Kulttuuricocktail

  Poliittinen korrektius kirja- ja elokuva-alalla

  Poliittinen korrektius kirja- ja elokuva-alalla

 • Vitsibattlessa voittaa se, jonka naama pysyy peruslukemilla – pitäisikö sinulla pokka näille vitseille?

  03.11.2017 Yle Uutiset

  Puujalkahuumori on noussut jälleen suosioon somessa leviävien vitsikisailujen myötä. Tutkijan mielestä puujalkahuumori toimii, koska se vaatii sopivasti hoksottimia.

 • Rakkauden kesä 1967 toi kukkaishipit myös suomalaisten ällisteltäviksi

  21.07.2017 Elävä arkisto

  Hippiliike ehti pohjolaan hetkeä ennen "kuolemaansa".

  Amerikkalaisen kilpailu- ja kulutusyhteiskunnan hylännyt hippisukupolvi pulpahti maailman tietoisuuteen vuonna 1967. Rakkauden sanoma kiiri San Franciscosta kylmään pohjolaan nopeasti, ja Ylen toimittajilla oli pian haastateltavinaan kotimaisiakin "hippiäisiä".

 • Oletko huumorin knoppitietäjä? Tee huumoritesti ja paljasta tietoutesi!

  11.04.2017 Blogit

  Tee huumoritesti ja jaa koko maailmalle kuinka paljon tiedät

  Kuka on se artisti ja mitä se maksaa? Mitä oli kauhea katsoa? Luuletko tietäväsi kaiken suomalaisesta tv-huumorista? Testaa taitosi huumoritestissä ja jaa onnistumisesi koko maailmalle!

 • Jos synnyit 1980-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  10.08.2016 Sinun tarinasi

  1980-lukulaisen silmin Yle ja Suomi saattaa näyttää tältä.

  Jos synnyit 1980-luvulla, synnyit nousukauden loppua elävään Suomeen. Lapsuutesi kavereita olivat Ransu ja Sirkuspelle Hermanni ja sinua ärsytti, kun jokin nimeltä Tšernobyl esti sinua leikkimästä vesilätäköissä. Kasvaessasi maailma muuttui hurjaa vauhtia. Neuvostoliitto katosi ja Saksat yhdistyivät. Myöhemmin musiikkiohjelmista tuli sinulle identiteetin lähde. Ja kun ajankohtaisohjelmista tuli sinulle tärkeitä, et ehkä kuluttanutkaan niitä televisiosta tai radiosta.

 • Äänestys: mikä näistä klassikkosketseistä on paras?

  20.01.2016 Puoli seitsemän

  Katso sketsit ja äänestä täällä!

  Torstain vieraalla Jani Volasella on ollut näppinsä pelissä myös klassikkostatuksen saavuttaneissa sarjoissa Studio Julmahuvi ja Ihmebantu. Mikä näistä Elävän arkiston helmistä on sinun suosikkisi, oletko kenties syönyt sen piirakan vai tapaatko sinäkin askarrella paskarrella? Katso sketsit ja äänestä suosikkiasi!

 • Studio Julmahuvi: Mennen tullen eli mitä tapahtui Z-Salamapartiolle

  25.06.2015 Elävä arkisto

  Näytteitä neliosaisesta komediasarjasta.

  Studio Julmahuvin Z-Salamapartiona maineeseen nousseet Mats (Janne Reinikainen) ja Rauski (Tommi Korpela) saivat vuosituhannen alussa oman minisarjansa.

 • Miksi palkoista päätetään yön hämärissä?

  14.06.2015 Yle Uutiset

  Työmarkkinajärjestöjen pitäisi saada sovittua laajan palkkaratkaisun jatkosta maanantaihin mennessä. Jo viikkoja kestäneet neuvottelut jatkuvat viikonloppuna. Neuvottelijoiden mukaan lopullinen vääntö siirtynee maanantaiyöksi.

 • Monty Pythonin pyhä tehtävä ja hankala matka Suomeen

  24.11.2014 Kulttuuri

  Kun Monty Pythonin Lentävää Sirkusta alettiin esittää Suomen televisiossa vuonna 1972, sitä kutsuttiin hyväätekevän härskiksi ja sen sanottiin olevan täysin piittaamaton hyvästä mausta. Hyvin pian tv-sarja joutui meillä hyllylle, 20 vuodeksi! 1970-luvun puolivälissä valmistunut "Monty Python and the Holy Grail" oli legendaarisen komediaryhmän ensimmäinen täyspitkä elokuva. Mikä teki Monty Pythonista ainutlaatuisen? Miksi kookospähkinät olivat äärimmäisen tärkeitä Graalin kultaisen maljan etsinnässä? Filmiryhmän vieraana on torstaina 27.11. muun muassa Studio Julmahuvista ja äskettäisestä Aleksis Kivi -näytelmästään tuttu näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Petteri Summanen. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Petteri Summanen: Tästä sketsistä minut toivottavasti muistetaan

  15.10.2014 Yle Uutiset

  Viihteen monitoimimies Petteri Summanen pääsi kokeilemaan Yle Savon vieraana taitojaan radiojuontajana. Samalla hän kertoi, mistä sketsistä hän mieluiten jäisi ihmisten mieleen.

 • Näkökulma: Eduskunta esittää: Loukkaantumisteatteria

  24.01.2014 Yle Uutiset

  Antti ja Kaj nahistelevat hiekkalaatikolla. Kohta Antti sanoo Kajlle vähän tuhmasti ja Kajta harmittaa. Kaj päättää kertoa poliisille. 

 • Trubaduuri taivutti paikallislehden lauluksi

  04.04.2012 Yle Uutiset

  Takavuosien suositussa Studio Julmahuvi -viihdeohjelmassa kisattiin ns. hetkenlaulamisesta. Muita vitsi nauratti, mutta loukonlahtelainen artisti Kaiho adoptoi idean. Nyt hän laulaa paitsi katujen hetkistä, myös Pirkkalainen-lehden uutisista.

 • Studio Julmahuvi: Roudasta rospuuttoon

  28.10.2010 Elävä arkisto

  "Älä sano mitään!" kaikuu katumuksen ja uhon täyttämä huuto.

  Takki ja lompakko tyhjänä, laskuhumalan saattelemana saapuu isäntä ryyppyreissunsa jälkeen taksilla talon pihaan. "Älä sano mitään!" kaikuu katumuksen ja uhon täyttämä huuto. Petteri Summasen sketsi valittiin kaikkien aikojen parhaimmaksi Yle Teeman äänestyksessä vuonna 2010.

 • Pythonin hännällä

  07.09.2010 Elävä arkisto

  Suomalaiset komediaihmiset kertovat Monty Pythonista.

  "Monty Pythonin lentävä sirkus" kuuluu sketsikomedian klassikkoihin. Suomalaiset komedian ammattilaiset kertovat Olli Kangassalon dokumentissa suhteestaan pythonismiin.

 • Studio Julmahuvi: Eskimoiden outo vieras

  07.05.2010 Elävä arkisto

  Studio Julmahuvin hulvaton iglusketsi.

  Studio Julmahuvin hulvaton iglusketsi iskee ennakkoluuolojen ytimeen. Kun huurteiseen igluun astuu paidaton inkkari, ovat eskimot ihmeissään.

 • Pitääkö jo otsikossa ilmoittaa, että tässä on huumoria?

  10.03.2010 Yle Uutiset

  Tämä on kolumni, tätä ei ole tarkoitettu huumoriksi ja tämä pitää ottaa tosissaan. Huumori on vakava asia. Pitäkää piponne kireällä. Ja kieltäkää alushousujenne olemassaolo. YLE Lahden tuottaja Tanja Perkkiö pohtii suunvuorossaan huumoria.

Sivut