Hyppää pääsisältöön

Paramount Pictures

 • Audrey Hepburn ja maailmassa olemisen taito

  26.04.2019 Yle Teema

  Audreya ei ihailla vaan rakastetaan, kirjoittaa Anna Möttölä

  Audreya ei vain ihailla, häntä rakastetaan, kirjoittaa Anna Möttölä. "Hän on opettanut maailmassa olemisen taidon minulle ja lukemattomille nuorille naisille jo useassa sukupolvessa."

 • Skientologit rynnivät elokuva- ja uutisbisnekseen: Kiistelty kirkko avasi jättistudion Hollywoodissa

  22.06.2016 Yle Uutiset

  Skientologit uhoavat saavuttavansa uuden studionsa tuotannolla käytännössä maailman jokaisen ihmisen ja haastavansa koollaan muun muassa studiojätti Paramountin. Scientology Media Productions aikoo muun muassa lähettää studioltaan vuorokauden ympäri uutisia. Kirkon johtaja David Miscavige julisti avajaisissa, että tarkoitus on välittää "tärkeitä, hyviä ja välttämättömiä uutisia maailmalle".

 • Cannesissa palkitun Hymyilevän miehen menestys jatkuu maailmalla

  03.06.2016 Yle Uutiset

  Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies on herättänyt kiinnostusta ympäri maailmaa. Nyt sen elokuvateatteri- ja digitaaliset oikeudet on myyty myös Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan ja Irlantiin.

 • nuqneH? Mitä haluat? – Keksityn klingonin kielen käyttämisestä käydään oikeutta Yhdysvalloissa

  17.05.2016 Yle Uutiset

  Oikeusjuttu on nostanut esiin kysymyksen, voiko kielen omistaa. Kyse on klingonin kielestä, joka sai alkunsa Star Trek -elokuvissa esiintyvän soturikansan vuorosanoista. Kielen luonut kielitieteilijä Mark Okrand on sitä mieltä, että kieltä ei voi omistaa.

 • EU epäilee yhdysvaltalaisia elokuvajättejä laittomasta kilpailun rajoittamisesta

  23.07.2015 Yle Uutiset

  Komission alustavan käsityksen mukaan elokuvayhtiöiden ja brittiläisen Sky-kanavan sopimukset estävät Skyta tarjoamasta tv-palvelujaan muissa EU-maissa oleville asiakkaille.

 • Hollywoodin megastudiot haastoivat Megauploadin ja Kim Dotcomin oikeuteen

  08.04.2014 Yle Uutiset

  Elokuvayhtiöiden mukaan laiton tiedostonjakopalvelu ja sen perustaja rahastivat tekijänoikeuksien loukkaamisella.

 • Indonesiassa ei ole näytetty Hollywood-elokuvia kuukausiin

  28.06.2011 Yle Uutiset

  Indonesialaiset elokuvakävijät ovat jo kuukausien ajan tyytyneet paikallisiin tuotantoihin ja pieniin ulkomaalaiselokuviin. Kun Indonesian elokuvateattereissa nähtiin vielä alkuvuonna Hollywoodin laatuelokuvia ja suurtuotantoja, nykyisin valkokankailla riittää tarjontaa esimerkiksi seksikohtauksilla kyllästetyistä B-luokan kauhuelokuvista.

 • Hollywood-elokuvat uhkaavat kadota Indonesiasta

  21.02.2011 Yle Uutiset

  Ulkomaalaisille elokuville suunnatut raskaat verot ovat saaneet suuret kansainväliset elokuvajätit takajaloilleen Indonesiassa. Tämä voi johtaa siihen, ettei maassa enää nähdä ulkomaalaisia suurelokuvia. Toisaalta verolla pyritään tukemaan paikallista elokuvaa.

 • Classic Movies Educating Finnish Youth

  01.02.2011 Yle News

  Young people in Finland are getting an education in classic movies in accordance with French film pedagogy. Schools implementing the film education project IhmeFilmi (WonderFilm) hope to create to become a critically-minded audience for film among young people.

 • Grease-elokuvasta karaokeversio leffateattereihin

  17.06.2010 Yle Uutiset

  Grease-elokuvasta on tehty uusi versio leffateattereihin, jossa yleisö voi laulaa mukana. Aiemmin vastaavanlaisia elokuvien karaokeversioita on tehty muun muassa Mamma Mia! -menestysleffasta.

 • Hollywood hamuaa nyt nuoria näyttelijäkasvoja

  05.05.2010 Yle Uutiset

  Hollywood-elokuviin halutaan nyt entistä nuorempia näyttelijöitä. Filmistudiot etsivät useisiin tuleviin elokuviin parikymppisiä, entuudestaan tuntemattomia näyttelijäkasvoja. Syynä on paitsi nuorten näyttelijöiden saama suuri suosio, myös julkisten casting-tilaisuuksien yleistyminen.

 • Tom Cruise tähdittää myös neljättä Mission: Impossiblea

  10.02.2010 Yle Uutiset

  Tom Cruise nähdään myös neljännen Mission: Impossible -elokuvan pääosassa. Paramount Pictures kertoi tiistaina, että Cruisen ja J.J. Abramsin tuottama leffa saa ensi-iltansa ensi vuonna.

 • Ilmakitaransoitosta tehdään Hollywood-leffa

  23.10.2009 Yle Uutiset

  Elokuvastudio Paramountin tuottama Air Guitar -niminen elokuva kertoo ilmakitaransoittokilpailuista ja sen värikkäistä osallistujista. Elokuva perustuu vuonna 2006 julkaistuu Air Guitar Nation -dokumenttiin, joka kertoo amerikkalaisista ilmakitaroijista.

 • Ilmakitaransoitosta tehdään Hollywood-elokuva

  23.10.2009 Yle Uutiset

  Ilmakitaransoitosta on tekeillä Hollywood-elokuva. Elokuvastudio Paramountin tuottama Air Guitar -niminen leffa kertoo ilmakitaransoittokilpailuista ja sen värikkäistä osallistujista.

 • Pieni talo preerialla sai K-18-merkinnän

  05.11.2008 Yle Uutiset

  Koko perheelle suunnatun Pieni talo preerialla -tv-sarjan dvd-boksit on kielletty alle 18-vuotiailta, Aamulehti kertoo.

 • Steven Spielberg löi hynttyyt yhteen intialaisten kanssa

  06.10.2008 Yle Uutiset

  Intialainen viihde- ja media-alan suuryritys on solminut sopimuksen yhteishankkeesta elokuvastudio Dreamworksin kanssa. Reliance ADA Groupin omistaa maailman 6. rikkain mies Anil Ambani ja yhtiö on jo suuri tekijä Bollywoodin elokuvabisneksessä.

 • "Leffat houkuttavat amerikkalaisteinit tupakoimaan"

  22.08.2008 Yle Uutiset

  Yhdysvaltain syöpäinstituutin tekemä raportti syyttää elokuvia nuorten houkuttelusta tupakanpolttoon. Yhdysvaltain hallituksen alaisen Kansallisen syöpäinstituutin tekemä tutkimus toteaa, että sauhuttelun esiintyminen elokuvissa on syy-yhteydessä teinien tupakoinnin aloittamiseen.

 • Hovioikeus piti nettipiratismituomion ennallaan

  19.06.2008 Yle Uutiset

  Turun hovioikeus on pitänyt pääosin ennallaan käräjäoikeuden tuomion ns. Finreactor-jutussa. Jutussa oli kyse vertaisverkosta, jonka kautta tekijänoikeuden suojaamia tiedostoja jaettiin ilmaiseksi tuhansille rekisteröityneille käyttäjille.

 • Hollywoodin kesäensi-illat taistelevat verisesti lipputuloista

  03.06.2008 Yle Uutiset

  Hollywoodissa suuret elokuvan jakeluyhtiöt kilpailevat tasapäisesti kesän menestyselokuvista. Paramount-yhtiön hittejä keväällä ja alkukesällä ovat olleet Indiana Jones ja Kristallikallon valtakunta sekä Iron Man. Warner Brothersin uusimpia elokuvia ovat Speed Racer ja Sinkkuelämää.

 • Sopranos-sarjan luojalta ensimmäinen elokuva

  09.05.2008 Yle Uutiset

  Sopranos-tv-sarjan luoja David Chase tekee ensimmäisen kokopitkän elokuvan. Hän on tehnyt sopimuksen Paramount Pictures -elokuvastudion kanssa elokuvan käsikirjoittamisesta, tuottamisesta ja ohjaamisesta.

Sivut