Hyppää pääsisältöön

Antti Tikkanen

 • Viulisti Antti Tikkasen vanhemmat tukivat auliisti poikansa soittoharrastusta – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  03.05.2020 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 3. toukokuuta!

  Meta4-kvartetin primas, Oulaisissa syntynyt Antti Tikkanen päätti jo 10-vuotiaana, että hänestä tulee viulisti. Antti osallistui ahkerasti kotipaikallaan Pohjois-Pohjanmaalla ”soittotouhuihin”. Vuosikaudet isä-Tikkanen hyppäsi kyselemättä auton rattiin ja kyyditsi pojan musiikkiharrastuksen pariin.

 • Viulistipari Minna Pensola ja Antti Tikkanen seuraa hämmästyneenä tyttärien etäviulutunteja – Taiteilija koronakeväänä 2020

  01.05.2020 Klassinen

  Muusikoiden ajatuksia koronakeväänä 2020.

  Tää tuntuu ihan joululta, viulistipariskunta Minna Pensolan ja Antti Tikkasen Emma-tytär totesi ensimmäisen karanteeniviikon jälkeen maaliskuussa 2020. Eri puolilla maailmaa konsertoivan Meta4-kvartetin viulistien kiireet kaikkosivat hetkessä ja keikkailu vaihtui puuhailuun omassa keittiössä. Samalla Minna ja Antti ovat seuranneet hämmästyneinä ja kiitollisina tyttärien viulutunteja, jotka pandemian aikana on pidetty etäopetuksena.

 • All male panel täyttää akustisen tilan

  25.02.2020 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Pianisti Joonas Ahonen, viulisti Antti Tikkanen ja sellisti Markus Hohti muodostavat all male panelin nimeltä Rödberg-trio. Kolmikko osallistuu Suomen taidemusiikkielämää kuohuttaneeseen tasa-arvokeskusteluun Alban julkaisemalla uutuuslevyllä, jolla kuullaan pianotriot sekä Fanny että Felix Mendelssohnilta. Levyn eräänä tarkoituksena on antaa kuulijalle eväät patriarkaatin saneleman kaanonin uudelleenarvioimiseen, mutta eväitä mutustellessa huomio kiinnittyy etenkin vuoden 1828 wieniläiseen Böhm-flyygeliin.

 • Iiro Rantalan mylly jauhaa Gershwiniä

  28.01.2020 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Pianisti-säveltäjä Iiro Rantalalla on paljon pyrintöjä taidemusiikin raja-aitojen tällä puolen, ja niissä erääksi yhteistyökumppaniksi on vakiintunut Bremenin Deutsche Kammerphilharmonie. Edellisellä yhteislevyllä Rantala höysti omia kappaleitaan Mozartin pianokonsertolla, kun taas uutuusjulkaisulla preludina toimii George Gershwinin pianoklassikko Rhapsody in Blue. Muuten reseptiä ei juuri ole peukaloitu, ja miksi pitäisikään.

 • Pelimannihenkinen heittäytyjä Minna Pensola nauttii työstään – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  22.01.2020 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 22. tammikuuta!

  Minna Pensola saa virtaa esiintymisestä. Virtaa tarvitaankin, sillä Minna on sekä kansainvälinen viulutaiteilija, kamarimuusikko, opettaja ja organisaattori että ruuhkavuosia elävä kahden pienen tytön äiti.