Hyppää pääsisältöön

soveltuvuustestit

 • Lähihoitajaopiskelijat korostavat oman motivaation tärkeyttä: “Kaikista kouluista löytyy niitä, jotka opiskelevat rimaa hipoen”

  18.01.2019 Yle Radio Suomi

  Soveltuvuuskokeiden puute ei huoleta opiskelijoita.

  Ammattikouluista poistettiin pääsykokeiden yhteydessä olleet soveltuvuuskokeet vuonna 2016. Tai jos tarkkoja ollaan, kokeita ei varsinaisesti poistettu, vaan niiden vaikutus. Testejä voidaan yhä järjestää, mutta oppilaalta ei voida evätä opiskelupaikkaa koetulosten perusteella, vaikka pisteitä tulisi nolla. Jos siis hakijamäärät ovat koulun aloituspaikkoihin nähden vähäiset, myös alalle soveltumattomat opiskelijat pääsevät helposti kouluun sisään ja voivat valmistua ammattiin. Muutos ja sen seuraukset ovat puhuttaneet viime kuukausina laajalti. Soveltuvuuskokeiden puute ei kuitenkaan huoleta lähihoitajaopiskelijoita Eldaria, Kseniyaa ja Saraa. Alalle ei hakeuduta rahan perässä, joten kiinnostus ja motivaatio ovat heille itsestäänselvyys.

 • Joka neljäs esimies on narsisti

  21.04.2017 MOT

  Huumorin puute kertoo narsistisesta luonteesta

  (11.4.2017) Organisaatio, joka etsii rohkeita johtajia, saa usein röyhkeän pomon. Taustalla on usein narsismi.

 • Testaa, miten hyvin sovit kulttuuripiireihin

  19.12.2016 Kulttuuricocktail

  Testaa, miten pärjäät kulttuuripiireissä.

  Haluaisitko pärjätä paremmin taidetta käsittelevissä keskusteluissa? Miten omasta mielestäsi sovit kulttuuripiireihin? KulttuuriCocktail teki yhteistyössä Suomen parhaimpien asiantuntijoiden kanssa testin, jossa voit tutkia soveltuvuuttasi niin sanottuun taideskeneen.