Hyppää pääsisältöön

rutiinit

 • Kultamitalisti Matti Suur-Hamari rauhoittuu rutiineilla ennen kisaa – tarkkaan valittu soittolista ja sopivasti kainalopieruja

  23.03.2018 Puoli seitsemän

  Paralautailijan tiimiin kuuluu myös psyykkinen valmentaja

  Pyeongchangin paralympialaisissa kultaa ja pronssia napannut Matti Yli-Hamari antaa kiitosta tiimilleen. Siihen on jo vuosia kuulunut myös psyykkinen valmentaja. Kisajännitystä on vähennetty muun muassa tarkasti toistuvilla rutiineilla.

 • Tom Pöysti ja Mato Valtonen: Ei elämä voi olla pelkkää loppuliukua krematorioon!

  15.03.2018 Oppiminen

  Innostu, unelmoi ja sano muutokselle kyllä.

  Innostu, unelmoi ja sano muutokselle kyllä.

 • Psykologi Satu Lähteenkorva: Miksi repsahdan vanhoihin rutiineihin?

  21.03.2017 Vaakakapina

  Kuinka saada uusi rutiini vanhan toimimattoman tilalle?

  Miten päästä eroon oman hyvinvoinnin kannalta huonoista rutiineista, ja miksi ihminen niin helposti repsahtaa vanhoihin tapoihin? Voiko omalle väsymykselleen tehdä lopulta enää mitään, kun "kaikkea on jo kokeiltu"? Helppo vastaus on, että asioille voi yleensä tehdä jotain - vaikeampaa on se, mitä se meiltä vaatii.

 • Itsen kävelytys-, kuntoilutus-, innostamis- riitely- ja laskujen pienenäpitämis- sekä mm. Riemannin teoreeman todistamis rahvaalle & oppineillerobotti

  20.02.2017 Näkökulmat

  Nuorisonhaukkumisrobotti säästäisi nuorison haukkujien aikaa

  Sanotaan että riita puhdistaa ilmaa. Ei puhdista ilmaa riita! Valheellista markkinointia! Aktiivihiilisuodatin ja HEPA-suodatin (High-efficiency particulate arrestance) puhdistavat ilmaa! Riidat voisi jättää riitelyrobotin tai -robottien riideltäväksi esim. sillä aikaa kun itset menevät askareisiinsa, tai uimaan, tahi katsomaan, onko missä jäätä mitä voi kantapäällä raksauttaa, tai yrittämään piirtää koomiseton hevonen tai muu eläin.

 • “Hyvän välipalan rima on liian korkealla” – Ravitsemusasiantuntijan vinkit kiireisen arjen ruokailuun

  19.02.2017 Vaakakapina

  Miten syödä säännöllisesti epäsäännöllisen arjen keskellä?

  Syö säännöllisesti – helppo neuvo, mutta niin hankala toteuttaa. Päivät ovat vaihtelevia, palavereista toiseen ryntäilyä tai ruuhkavuosien huipulla horjumista. Illat venyvät pakosti liian pitkään ja aamun kiire jatkuu läpi päivän. Myös vuorotyön vaatimukset asettavat omat haasteensa säännölliselle ruokailulle. Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg vinkkaa, miten syödään terveellisesti ja tarpeeksi usein epäsäännöllisten arkiaikataulujen keskellä.

 • Villasukat ja iltapuuro – helpot kotikonstit nukahtamiseen

  06.02.2017 Akuutti

  Arjen rutiinit voivat auttaa nukahtamisessa.

  Vieraileeko Nukkumatti teillä harvakseltaan tai aina liian myöhään? Osalla uniongelmat ovat jo niin vakavia, etteivät kotikonstit ongelman ratkaisemiseksi riitä, mutta monelle muutamasta hyvästä univinkistä voi olla apua.

 • Mielentilatutkimuksen tuloksia

  20.09.2016 Näkökulmat

  Vaihtumattoman vaate- ja sapuskamaun etuja pohtii M. Kajo

  Puuron voi syödä suoraan siitä myyntikiposta, ja kun sen huuhtaisee divetymonoksidilla, ei tartte viedä purkkia samana päivänä roskiin, vaan voi kerätä tiskipöydälle 10 kappaleen pinoja, jotka sitten vie kerralla. Yksi kappale kannattaa aina kuitenkin jättää viemättä roskiin: siihen voi laittaa huuhtaisemansa minitomaatit, joita voi napsia illalla sängyssä, vaikka Batmanta lukiessa ja miettiessä, miten itse olisi ratkaissut sen tehtävän!

 • Poppakonstit eivät auta, liikunta yksin ei riitä – personal trainerin viisi vinkkiä kohti pysyvää muutosta

  19.01.2016 Akuutti

  Personal trainer auttaa pysyvien muutosten jäljille.

  Minkäänlainen muutos ei tapahdu hetkessä. Kepulikonstit eivät auta. Kun kiloja haluaa karistaa pysyvästi ja arkeaan muuttaa lopullisesti, on maltti valttia. Personal trainer Mikko Törmälehto antaa viisi vinkkiä muutoksen tielle.

 • Painon kanssa kamppailu loppui – Kaisa laihtui 36 kiloa

  18.01.2016 Akuutti

  Kaisa Häivälä tiputti painostaan 36 kiloa rutiinien avulla.

  36 kiloa on paljon. Määrän voi kuvitella vaikkapa 72 voipaketin kasana tai kilon jauhopussien kekona. Kun tuo sama määrä painoa lähtee kehosta, on muutos iso. Oululainen Kaisa Häivälä tietää, miten tuollainen kilomäärä lähtee pysyvästi, ilman minkäänlaisia poppakonsteja.

 • Prisma Studio: Tahdonvoimalla maaliin

  12.01.2015 Yle TV1

  Onko tahdonvoima taistelulaji? Ovat rutiinit esteenä? Hyvän elämän tutkija Frank Martela kertoo, miten saavutetaan päämäärä. TV1 keskiviikkona 14.1. klo 20.00

 • Teiniäidit – kolmas kausi

  26.11.2014 Elävä arkisto

  Neljä uutta teiniäitiä ja yksi teini-isä.

  Suosittu Teiniäidit-sarja esitteli kolmannella kaudellaan vuonna 2014 neljä uutta teiniäitiä, sekä yhden teini-isän. Vuoden aikana seurattiin 19-vuotiaiden joensuulaisten Jussin ja Lauran, 18-vuotiaan alajärveläisen Elinan, 19-vuotiaan nurmijärveläisen Nean ja 19-vuotiaan joensuulaisen Emilian elämää nuorina vanhempina. Kauden aikana kaksi äideistä alkoi odottaa seuraavaa lastaan.

 • Entinen mainosmies matkasaarnaa hyvästä palvelusta

  20.12.2012 Elävä arkisto

  Keitä varten tulet töihin? Miksi teet sitä, mitä teet? Entinen mainosmies Olli Linjala luennoi yrityksille itsetunnosta, vastuusta ja hyvästä palvelusta. Yhdenillan pysäkki -ohjelman haastattelussa 1995 Linjala puhuu halusta tuottaa hyvää mieltä. Kamera seuraa myös Linjalaa luennoimassa yrityksille positiivisuuden ilosanomaa.

 • Vanhus ja ilkeät lapset

  06.11.2009 Elävä arkisto

  Ilkeät lapset aiheuttavat päänvaivaa elämänsä iltapäivää viettävälle vanhukselle.