Hyppää pääsisältöön

musiikkiarvostelut

 • Hipstereiden krapulamusiikki, läppäripoppi, uusi suomalainen vientivaltti ja juntti-irkut kuuntelussa Levylautakunnassa

  01.09.2018 Yle Radio Suomi

  Sami Saari arvioimassa viikon uutuuslevyjä

  Sami Saari arvioimassa viikon uutuuslevyjä

 • Kahden tähden Tuntematon on subjektiivinen kokemus – "Objektiivinen kritiikki on tuoteseloste"

  06.11.2017 Yle Uutiset

  Tuntematon sotilas -elokuvalle kaksi tähteä antanut kriitikko Juho Typpö ei yllättynyt kritiikkinsä saamasta huomiosta.

 • Lassi Valtosen uusi tuleminen valloitti Levylautakunnan

  10.09.2016 Musiikki

  Aseistariisuva Lassi Valtonen voitti Levylautakunnan

  Syksyn ensimmäisessä Levylautakunnassa popin ja iskelmän nykysuuntaus herätti keskustelua. Pitääkö kaiken kuulostaa samalta ja niin prosessoidulta? Tangokuningatar Erika Vikman, Radio Suomen uuden musiikkiohjelman juontaja Marko Maunuksela ja Juha-Pekka Sillanpää arvioivat viikon uutuuslevyjä.

 • Maisteri tarpoo kritiikin suossa

  24.08.2016 Klassinen

  Mikä musiikkikritiikissä on vikana?

  Hyvän musiikkikritiikin tulisi olla asiantuntevaa, taitavasti kirjoitettua, puolueetonta, sivistävää, yleistajuista, erittelevää ja perusteltua. Tällaisia kritiikkejä emme kuitenkaan saa lukea sanomalehtien sivuilta.

 • Vuoden levy 2015 on Alba Recordsin & Kamus-kvartetin "Different Voices"

  10.02.2016 Klassinen

  Lue voittajalevyn perusteet.

  Vuoden levy -tunnustuspalkinnon saanut Alba Records on tamperelainen vuonna 1993 perustettu levy-yhtiö, jonka johdossa on alusta asti toiminut Timo Ruottinen. Viime huhtikuussa yhtiön uutena toimitusjohtajana aloitti Erkki Nisonen. Yleisradion Vuoden levyllä 2015 soivat Jean Sibeliuksen, Jouni Kaipaisen ja Jukka Tiensuun jousikvartetot.

 • Levykriitikko Kare Eskola: "Olen suora sanoissani"

  18.01.2016 Klassinen

  Uudet levyt -kriitikko esittelyssä.

  Yle Radio 1:n Uudet levyt -ohjelma perjantaisin klo 11 on "maailman paras ja ainoa suomenkielinen levykritiikkiohjelma". Uusia levyjä arvioivat toimittajat Kare Eskola ja Ville Komppa. Mitä he ovat miehiään? Millaista on toimia musiikkikriitikkona niin pienessä maassa kuin Suomi? Kare Eskola vastaa ensin.

 • Näkökulma: Virtuoosikaan ei aina saa yleisöä syttymään viulukilpailussa

  03.12.2015 Yle Uutiset

  Tänään ratkeavan Sibelius-viulukilpailun tuomariston olisi suonut kirjoittavan Kerson Leongille enemmän plussia, kirjoittaa musiikkikriitikko, Ylen kulttuuritoimittaja Mattias Mattila.

 • Vanha raspikurkku hellytti tulisen tenorin Levylautakunnassa

  24.10.2015 Musiikki

  Raspikurkkujen kingi Rod Stewart teki viikon parhaan biisin.

  Radio Suomen Levylautakunnassa 24.10. avautui kyynelkanavat ja ihokarvat nousi pystyyn Rod Stewartin vuoksi. Hyväksyvää hyminää saivat osakseen myös Osmo Ikonen ja Ida Elina. Uutta musiikkia arvioimassa tenori Pentti Hietanen sekä Yleltä Sanna Jussila ja Jorma Hietamäki.

 • Kainuun musiikkielämän suurmies ymmärsi musiikkia laajasti

  10.04.2015 Yle Uutiset

  Levytuottaja, muusikko ja festivaalijärjestäjä Unto Torniainen kuoli torstaina 67-vuotiaana. Hän tuotti monia bändejä ja mahdollisti kainuulaisten bändien levyttämisen.

 • Sanna Ukkola: Kun media myi sielunsa

  07.04.2015 Yle Uutiset

  Tulevaisuuden kauhukuvasta on tulossa totta: erillisiä mainoksia ei pian enää ole – koko suurelle yleisölle tuotettu journalistinen sisältö on muuttumassa yhdeksi massiiviseksi mainokseksi. Näin kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

 • Mies tunkeutui lavalle ottamaan selfien kesken sinfoniaesityksen

  06.03.2015 Yle Uutiset

  The Guardianin musiikkikriitikon mukaan Dvořákin teosta Lontoon Royal Festival Hallissa johtanut kapellimestari loi tunkeilijaan ällistyneen katseen.

 • Haloo Helsinki kahmi kuusi Emma-ehdokkuutta

  20.01.2015 Yle Uutiset

  Emma Gaala 2015 palkitsee musiikintekijöitä kahdessakymmenessä eri kategoriassa.

 • Olin Downes - Sibeliuksen apostoli

  11.12.2014 Klassinen

  New York Timesin kriitikko Olin Downes julisti Sibeliusta.

  Puhutaanpa mistä tahansa Jean Sibeliusta ja Amerikkaa koskevasta asiasta, New York Timesin musiikkikriitikko Olin Downesin nimi nousee aina esiin. Downesilla oli mittaamattoman vaikutusvaltainen asema, josta hän pystyi edistämään niiden säveltäjien uraa joiden musiikkiin ja ihanteisiin hän uskoi. Ja hänen selvä suosikkinsa oli Jean Sibelius. Downesin Sibeliusta puolustava asenne oli niin tunnettu ja sävyltään niin evankelioiva, että häntä kutsuttiin 'Sibeliuksen apostoliksi'.

 • Mies, kamera ja musiikki

  01.11.2014 Yle Uutiset

  Juhani Hiltusella on kunnianhimoinen suunnitelma. Hän aikoo tehdä Rokkineuvos–sivustostaan ensiksi Pohjois-Suomen seuratuimman musiikkiaiheisen tietopankin ja sen jälkeen valloittaa muun Suomen.

 • Kissankehto: Tuuleen eksyneet

  28.09.2014 Musiikki

  Lauluja elokuvista ja elokuvan lauluja.

  Lauluja elokuvista ja elokuvan lauluja. Elämän tuivertamaa rakkautta ja autoihinsa paenneita mutisevia miehiä, niistä laulavat sekä Edu Kettunen että Tom Waits. Rauryn musiikki on kuin sukupolvensa ääni. Mitä yhteistä on Seija Simolalla ja Portisheadilla? Musiikkia myös elokuvasta Boyhood.

 • Kissankehto: Hassu pikku sammakko ja kiiltomatoidylli

  21.09.2014 Musiikki

  Hemmottelumusiikkia ja laulun mittaisia tarinoita

  Hemmottelumusiikkia ja laulun mittaisia tarinoita, toimittajana Susanna Vainiola. Kuulemme uutta musiikkia mm. Marianne Faithfullilta ja Samae Koskiselta. Onnittelemme Leonard Cohenia ja Lasse Mårtensonia, vierailemme puutalossa ja aamupalapöydässä. Elokuvavinkki myös ainakin Belle & Sebastianista pitäville.

 • Kissankehto: Oli hyvä, että metsän takana kulki valtatie

  16.09.2014 Musiikki

  Maisemaan rakastuminen on vaarallista ja nostalgialla on oman loukkonsa. Tarinaa kuljettamassa toimittaja Susanna Vainiolan johdolla mm. Donovan, Jere Ijäs, Sharon Van Etten, Puppa J, Nopat ja U2 feat. Lykke Li.

 • Kissankehto: Lohtumusiikkia

  07.09.2014 Musiikki

  Laulu lohduttaa – myös lauluntekijää.

  Laulu lohduttaa – myös lauluntekijää. Eva & Manun Eeva Louhivuori kertoo Cinnamon Hearts -kappaleen synnystä. Jori Hulkkonen on antanut uuden elämän eräälle kovanaamojen 90-luvun unohdetulle helmelle. Tilinpäätöksiä ja aikakausimatkoja tarjoilee Kissankehto. Mukana mm. Phox, Viitasen Piia, Ane Brun ja musiikkia elokuvasta Wish I Was Here. Toimittajana Susanna Vainiola.

 • 14.6. Teeman Elävä arkisto: Hittimittaripäivä

  21.06.2014 Yle Teema

  Kokopitkä kohmelosunnuntai kasarihittien paukkeessa!

  80s is back with revenge! Kokopitkä kohmelosunnuntai kasarihittien paukkeessa! Viisi tuntia unohtumattomia epäuskon hetkiä. Eikä tässä vielä kaikki: mukana myös alueraadit ajanmukaisissa vaatteissaan!

 • Sibeliuksen suosikit Bergenin filharmonikkojen tasapainoisina tulkintoina

  09.04.2014 Klassinen

  Epäilemättä ensi vuonna koittavaa juhlavuotta silmällä pitäen Chandos on julkaissut Bergenin filharmonikkojen uuden Sibelius-levyn, jolla Jean Sibeliuksen perinteisimmät kansalliset legendateokset Finlandia, Valse triste, Tuonelan joutsen ja Karelia-sarja saavat seurakseen Viulukonserton.

Sivut