Hyppää pääsisältöön

Jussi Raittinen

 • Stadin kundi Jussi Raittinen on kaupunkilainen metsänomistaja: "Tyypillinen virhe on jättää metsä hyvää hoitoa vaille"

  03.10.2018 Yle Uutiset

  Muusikko Jussi Raittinen, 75, on asunut koko ikänsä Helsingin keskustassa, mutta metsä on stadin kundin sydäntä lähellä. Perheen kesämökkiin kuluu myös metsää, jonka hoidosta Raittinen potee huonoa omatuntoa.

 • Puoli seitsemän viikon 40 vieraat

  01.10.2018 Yle Uutiset

  Puoli seitsemän on mukana Ylen Mennään metsään -kampanjassa ja viikko huipentuu perjantaina suoraan lähetykseen Evon retkeilyalueelta. Leirinuotiolle istahtaa Mikko Kekäläisen ja Susanna Laineen kanssa rockmuusikko Michael Monroe.

 • "Olin myyty" – Chuck Berryn elokuvaesiintyminen teki lähtemättömän vaikutuksen Jussi Raittiseen

  19.03.2017 Yle Uutiset

  Suomirockin legenda kuvailee 90-vuotiaana kuollutta Chuck Berryä omalaatuiseksi kitaristiksi ja laulajaksi.

 • Iltatähden kolmas vuosi oli hyvä vuosi suomirockille ja juurimusalle

  17.03.2016 Elävä arkisto

  Harvinaisuuksia vuoden 1975 Iltatähtien työnauhoilta.

  Vuonna 1975 Iltatähti-ohjelma tarjoili "rytmimusiikin rautaisannoksia" parhaimmillaan jopa kahdesti kuussa. Folk ja country raikasivat runsaasti, ja Suomen eri kolkkien rock-elämää esiteltiin. Jäljelle jääneiden nauhojen herkkuja ovat mm. Hurriganes, Wigwam, Maarit, Vanha Isäntä, Virtanen, Dr. Feelgood, Loudon Wainwright III ja Professori Pitkätukka.

 • Iltatähti tuikki poptaivaalla 10 vuotta

  05.01.2016 Elävä arkisto

  Iltatähden kymmenen vuotta

  Iltatähti oli Suomen suosituimpia kevyen musiikin tv-ohjelmia kautta kymmenvuotisen uransa. Elävän arkiston megapläjäys Iltatähden taipaleesta alkaa kesäkuusta 1973 ja päättyy kevääseen 1983.

 • Varhainen Iltatähti oli koko perheen kriittinen musiikkiohjelma

  28.12.2015 Elävä arkisto

  Aikansa keskeisin pop- ja rocksarja aloitti vuonna 1973.

  1970-luvun keskeisin pop- ja rockohjelma Iltatähti oli alkujaan omistettu aivan kaikelle kevyelle musiikille Hurriganesista lehmänkellonkalisteluun. Hyvän ja huonon musiikin raja oli tekijöille kuitenkin kirkas, eikä se jäänyt yleisöllekään epäselväksi. Aloitusvuoden 1973 ohjelmissa ovat mukana mm. Hector, Katri Helena, Danny, Badding, Tasavallan Presidentti ja Sammy Babitzin.

 • Yeah yeah – rautalangat laulaa

  17.02.2015 Elävä arkisto

  Vuonna 1965 koottiin suomalaiset rautalankayhtyeet samaan ohjelmaan esiintymään varta vasten tehdyissä musiikkivideoissa. Kuvauskohteina nähtiin niin satamaa kuin rautatieasemaakin.

 • Janne Salmi: Vanha rokkistara

  26.08.2014 Yle Uutiset

  Janne Salmen kirjoittama Vanha rokkistara, Jussi Raittisen ja The Boys -yhtyeen tarina 1977 – 2014 tekee aidosti kunniaa Jussi Raittiselle muusikkona ja hyvin monipuolisena ihmisenä, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

 • Eero ja Jussi... sekä Rock-Jerry, Ande Päiväläinen ja manageri-Weneskoski

  14.08.2014 Elävä arkisto

  Tässä artikkelissa Suomirockin sensuroimaton historia -sarja sukeltaa suoraan suomalaisen rock'n'rollin alkuhämärään. Ensimmäisten pioneerien aallosta mukana on ensimmäinen todellinen suomalainen rock-laulaja, Rock-Jerry, veljekset Eero ja Jussi Raittinen, rautalankarumpalina aloittanut Ande Päiväläinen sekä oman aikakautensa suuriin managerihahmoihin kuulunut Jorma Weneskoski.

 • Stadin Kundi ja Friidu on valittu – luova muusikko ja bisnesnainen

  12.06.2014 Yle Uutiset

  Stadin Kundin ja Friidun nimeäminen kuuluu Helsinki-päivän perinteisiin. Tällä kertaa arvonimet myönnettiin muusikko Jussi Raittiselle ja Uuden lastensairaalan tukiyhdistyksen puheenjohtajalle Anne Bernerille. Vuoden helsinkiläisurheilijaksi on nimitetty jääkiekkoilija Ossi Väänänen. Valmentajan tunnustuksen sai Anu Oksanen.

 • Raittisen tarina on pitkä sivu Suomirockin historiaa

  27.04.2014 Yle Uutiset

  Jussi Raittisen muistelmien toista osaa saatiin odottaa yli vuosikymmen. Tänä vuonna odotus palkittiin ja kansien väliin on saatu monipuolinen kattaus rokin historiaa peilattuna Raittisen elämäntöiden kautta.

 • Jussi Raittinen: Metsämökin tonttu uppoaa yleisöön vieläkin

  30.11.2013 Yle Uutiset

  Syyskussa 70-vuotta täyttänyt Jussi Raittinen jaksaa painaa edelleen keikkaa pikkutunneille. Illansuussa on kuitenkin parasta ottaa parin tunnin tirsat, jos aikoo soittaa ja laulaa kolmeen asti.

 • Ville, Valle ja kumppanit toivat 1970-luvun lastenmusaan popjazzin svengiä

  29.10.2013 Elävä arkisto

  Jazzmuusikko Eero Koivistoinen sävelsi Kirsi Kunnaksen runot

  Jazzmuusikko Eero Koivistoinen teki vuonna 1971 albumillisen Kirsi Kunnaksen runoihin sävellettyjä lastenlauluja. Ville ja Valle, Jussin talo ja monet muut Muusa ja Ruusa -levyn kappaleet ovat eläneet läpi vuosikymmenten eri esittäjien laulamina.

 • Muusikot muuttavat pannuhuoneista bändihotelleihin

  09.12.2012 Yle Uutiset

  Musiikkielämän aineistoa kartuttaakseen kaupunginmuseo kerää valokuvamuistoja helsinkiläisistä treenikämpistä. Lisäksi Teosto kaipaa tietoja siitä, millaisissa oloissa musiikkia nykyään harjoitellaan. Treenikämpissä on kuitenkin kartettu kuvaamista kautta aikojen.

 • Jussi Raittinen riimittelee sananmuunnoksia

  30.04.2012 Yle Uutiset

  Olli Kujasen seikkailut, siihen piristävää sumppia ja pehmeät jänikset. Jussi Raittinen alias Kullervo Pellinen innostui sananmuunnoksista jo nuorena miehenä

 • Beatles taipui Suomessa jopa humpaksi

  19.01.2012 Elävä arkisto

  Beatles-tulkintojen kirjo on loputon.

  Vuonna 1970 kuopattu The Beatles on kautta vuosikymmenten jaksanut innoittaa myös mitä erilaisimpia ja odottamattomimpia suomalaisartisteja. Beatles-biisejä on väännetty meillä niin jazzin, konserttimusiikin, torvisoiton kuin humpankin muottiin.

 • YLE Kymenlaakson Nenäpäivän lipastuotto reilu 2000 euroa

  04.11.2011 Yle Uutiset

  YLE Kymenlaakso kiittää lämpimästi kaikkia keräykseen osallistuneita!

 • Punainen nenä rokkaa tänään!

  04.11.2011 Yle Uutiset

  Nenäpäivää vietetään tänään. Etelä-Karjalassa Nenäpäivä huipentuu Lappeenrannan Oleksilla pidettävään keräystapahtumaan, joka alkaa kello yhdeksän. Etelä-Karjalassa oli perjantaiaamuun mennessä kerätty kehitysmaiden lapsille runsaat 9800 euroa.

 • Tänään Nenäpäivää vietetään lippaiden ja musiikin merkeissä

  04.11.2011 Yle Uutiset

  YLE Kymenlaakso osallistuu tänä vuonna Nenäpäivään lipaskeräyksellä Kotkassa ja Kouvolassa. Kouvolan Hansakeskuksessa esiintyvät Jussi Raittinen ja kouvolalainen The Secrets -yhtye. Kotkassa kauppakeskus Pasaatissa hanuristi Kalle Kurvinen soittaa yleisön toivemusiikkia.

 • Rock-Suomi-bonuksia 4: Amerikan ääni

  22.11.2010 Elävä arkisto

  Lisämateriaalia Rock-Suomen myyttiseen americanaan.

  Rock´n´roll toi tullessaan myyttisen americanan osaksi suomalaista nuorisokulttuuria. Rock-Suomen juurimusiikkijakson tunnelmia voi jatkaa uppoutumalla piehtaroimaan Elävän arkiston bonusmateriaalin parissa.

Sivut