Hyppää pääsisältöön

Eeva Litmanen

 • Seksi ja suhdesekoilu eivät katso ikää – kotimaiset konkarinäyttelijät improvisoivat kesäsarjassa

  09.06.2017 Yle Uutiset

  Ylen uusi komediallinen draamasarja Rakkautta vain haastoi vanhemman ikäpolven näyttelijät improvisoimaan.

 • "Hienoa jos vanhat oikein loiskaa!" - Aake Kalliala ja Eeva Litmanen pohtivat ikäihmisten seksielämää

  08.06.2017 Yle Teema

  Kesä on erityistä rakkauden aikaa ja Teeman rakastutaan

  Kesä on rakkauden aikaa ja myös Teeman Elävä arkisto pysähtyy sen äärelle. Rakastetut näyttelijät Aake Kalliala ja Eeva Litmanen kertovat tuoreessa haastattelussa, mitä he itse rakastavat - ja miettivät, miten vanhusten rakkauselämään suhtaudutaan. Paketin toinen ohjelma peilaa hauskasti 70-luvun alun rakkauskäsityksiä.

 • Siitä puhe mistä puute – toivottuja sarjoja ja elokuvia rakkaudesta nyt Areenassa

  08.06.2017 Blogit

  Rakkautta vain innoitti kesäkuun Toivotut-paketin.

  Kokosimme uuden Rakkautta vain -sarjan innoittamina rakkausaiheisia ohjelmia samaan pakettiin. Haravoimme yleisötoiveista myös sarjassa nähtävien tuttujen näyttelijöiden tuotantoa. Muun muassa Iso viulu – kaks'sataa, Vaimonsa mies ja Sano Oili vaan löytyvät nyt Areenasta.

 • Hääyö myytävänä - kaikella on hintansa

  08.06.2017 Elävä arkisto

  Tragikomedia juurettomuudesta ja ihmisen hyväksikäytöstä.

  Lasse Naukkarinen on pitkällä urallaan tullut tunnetuksi ennen kaikkea persoonallisena dokumenttielokuvien ohjaajana. Yli 60 elokuvan joukkoon mahtuu kuitenkin myös neljä fiktioelokuvaa. Näistä toinen oli 1979 TV1:n teatteritoimitukselle tehty Hääyö myytävänä. Naukkarinen on paitsi ohjannut elokuvan, myös kirjoittanut sen.

 • Rakkautta vain – tähtinäyttelijät unohtumattomilla pikatreffeillä

  06.05.2017 Yle TV1

  Tähtinäyttelijät kohtaavat uudessa sarjassa pikatreffeillä!

  Rakastetuimmat näyttelijät nähdään uudessa tv-sarjassa, jossa etsitään vielä kerran rakkautta ja sen kaikkia iloja.

 • Toivotut Tankki täyteen, Velipuolikuu, Hymyhuulet ja Mutapainin ystävät nyt Areenassa

  11.04.2017 Blogit

  Auts, töks, töks vaan!

  Kun puhutaan suomalaisesta tv-huumorista, on vaikea ohittaa sellaisia sarjoja kuin Tankki täyteen, Velipuolikuu, Hymyhuulet ja Mutapainin ystävät. Niitä on kaivattu ja toivottu uudelleennähtäväksi. Siksi nämä sarjat ovat nyt kaiken kansan katsottavana Areenassa.

 • Mutapainin ystävät toi surrealismin suomalaiseen sketsiviihteeseen

  11.04.2017 Elävä arkisto

  Mutapainin ystävät -huumorisarja

  Velipuolikuun (1983–1984) menestyksen myötä joulukuussa 1984 Yleisradio alkoi esittää Mutapainin ystävät -sketsisarjaa, jonka teossa olivat mukana tutut nimet muun muassa Pirkka-Pekka Petelius, Ilkka ja Kari Heiskanen, Kati Bergman ja Eeva Litmanen. Sarjasta on julkaistu sketsejä pysyvästi Elävään arkistoon.

 • "Hirveetä kattoo" – Velipuolikuu veti miljoonayleisön absurdeilla sketseillään

  11.04.2017 Elävä arkisto

  Velipuolikuu tuuletti suomalaisen sketsiviihteen perinteitä.

  Vuosina 1983 ja 1984 nähty Velipuolikuu tuuletti suomalaisen sketsiviihteen perinteitä ja onnistui lopulta hurmaamaan yleisön. Parhaimmillaan sarja keräsi kahden miljoonan katsojaluvut. Pontsan perhe, Balle Ramstedt, pääsiäishanukas, Raivolan rysäpöksyt ja moni muu sketsi on jäänyt kummittelemaan suomalaisten muistoihin.

 • Olipa kerran Kotikatu: näin menestysdraaman kaari kantoi

  26.01.2017 Elävä arkisto

  Kotikatu on Ylen pitkäaikaisin draamasarja

  Torstaina 24. elokuuta 1995 kello 19.45 käänsi moni tv-katselija uteliaisuuttaan kanavan ykköselle. Alkoi uusi, keskelle Helsingin kantakaupunkia sijoittunut realistinen draamasarja Kotikatu. Sarjan pilotti oli nähty kolme päivää aiemmin. Miten suhtautua tietoon, että se jatkuisi kolmen vuoden ajan? Liioitelluksi ajateltu kesto osoittautui vain alkusoitoksi, sillä huippusuosituksi muodostunut sarja päättyi vasta 17 vuotta myöhemmin.

 • Eero Ritala johdattaa tähtinäyttelijät unohtumattomille pikatreffeille

  07.10.2016 Draama

  Rakkautta vain on improvisoitua pikatreffidraamaa!

  Mitä tapahtuu, kun kymmenen Suomen rakastetuinta näyttelijää improvisoi pikatreffejä? Eero Ritalan esittämä Tommi Virtanen toimii pikatreffi-isäntänä uudessa Rakkautta vain -draamasarjassa.

 • Uusi Tuntematon sotilas ärsyttää näyttelijälegenda Eeva Litmasta

  05.09.2016 Yle Uutiset

  Näyttelijä Eeva Litmanen on huolissaan elokuvan vahvojen naisroolien vähäisyydestä. Viiltävänä esimerkkinä Litmanen pitää tulevaa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta, jota juhlistetaan Tuntematon sotilas -elokuvalla. Eeva Litmanen juhlii 50-vuotista uraansa.

 • Lakko seisautti pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen 1998

  17.09.2015 Elävä arkisto

  Työ- ja koulumatkoja pakkasessa kimppakyydein ja kävellen

  Lakko hyydytti pääkaupunkiseudulla bussi-, raitiovaunu- ja metroliikenteen viikoksi helmikuussa 1998. Työtaistelu liittyi linja-autonkuljettajien työehtoihin bussiyritysten kilpailutuksessa. Työ- ja koulumatkoja taitettiin kimppakyydein, liftaten sekä purevassa pakkasessa kävellen tai pyöräillen. Moni matkantekijä antoi kuitenkin lakkolaisille tukensa. Suuret kauppakeskukset kärsivät asiakaskadosta, mutta lähikauppojen myynti kasvoi.

 • 2.4. Kino Suomi: Petos

  12.12.2014 Yle Teema

  1950-luvun postiryöstö suomalaisittain.

  Suomen suurin postiryöstö ja sitä seurannut vankilapako olivat aikansa mediatapauksia 1950-luvulla. Elokuvassa ryöstäjää ja vankikarkuria esittää Paavo Pentikäinen.

 • 14.4. Teeman Elävä arkisto: Iltalypsy

  21.06.2014 Yle Teema

  Poliittista satiiria suoraan 1990-luvulta.

  Suomen pitkäikäisintä poliittista satiiria, Iltalypsyä, tehtiin vuodesta 1993 vuoteen 2001. Iltalypsyn reipas ja räväkkä naljailu on pitänyt pintansa ajan patinan allakin. Arkistoirvailua vuoden 1999 vaaleista on riemastuttavaa seurata.

 • Eeva Litmanen palaa juurilleen Lappeenrannassa

  26.07.2013 Yle Uutiset

  Eeva Litmanen on syntyperäinen lappeenrantalainen. Hän on asunut lapsuutensa kaupungissa ja aloittanut uransa Lappeenrannan kaupunginteatterin lavalla 12-vuotiaana. Tänä kesänä hän on palannut juurilleen ja esiintyy Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatterissa. Litmanen esittää pääosaa Sirkku Peltolan käsikirjoittamassa näytelmässä Suomen hevonen.

 • Eläköityvä Eeva avautuu ikääntymisestä

  05.01.2012 Yle Uutiset

  Kemin kaupunginteatterin uutuusnäytelmä Entäs nyt, Eeva? tuo näyttelijän ja muusikon ravintolaan ja vetää katsojat osaksi esitystä. Näyttelijä Satu Talan esittämä Eeva avautuu hilpeässä esityksessä ikääntymisestä, menneestä, nykyisyydestä ja tulevasta.

 • Velipuolikuu: Pelastusarmeijan soittokunta

  29.09.2011 Elävä arkisto

  Halleluja, synneistä pois!

  Ensin pelastettiin suutari Andersson... Klassikkosketsin parodialaulu soi komeasti, etenee paatoksella ja päättyy viihdyttävästi.

 • Eva Biaudet heittäytyy haasteisiin

  31.08.2011 Elävä arkisto

  Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustajana tunnetuksi tullut Eva Biaudet on suhtautunut reippaasti erikoisempiinkin tv-esiintymispyyntöihin.

 • Lipposen valitut ärinät Iltalypsyssä

  11.08.2011 Elävä arkisto

  Pääministerin yrmeys oli ohjelman imitaatioiden kestoaihe.

  Pääministeri Paavo Lipposen yrmeys oli Iltalypsy-ohjelman imitaatioiden kestoaihe. Julkinen mielikuva Lipposesta oli kollegoitaan kyykyttävä ja toimittajia nyreksivä jurottaja.

 • Vaalikomiikkaa - viihdettä uurnilla

  05.04.2011 Elävä arkisto

  Eduskuntavaalit ovat innoittaneet myös viihteen tekijöitä.

  Eduskuntavaalit ovat innoittaneet myös radion ja tv:n huumorintekijöitä. Elävän arkiston valikoima neljän vuosikymmenen uurnakomiikasta käy läpi kansanvallan keskeisen prosessin vaalipuheista äänestystuloksiin.

Sivut