Hyppää pääsisältöön

elokuvamusiikki

 • Modulaarisyntetisaattoreita ja vhs-kasetteja: musiikintekijät Timo Kaukolampi, Lau Nau ja Jimi Tenor valoneliössä

  28.11.2018 Yle Teema

  Ääniä ja puhetta elokuvamusiikista.

  Teeman elokuvafestivaalin väliaikanumeroissa nähdään musiikintekijöitä ja heidän äänilaitteitaan sähkötamburasta modulaarisyntetisaattoriin nimeltä Wendy. Lavasteena katsojilta kerätyistä vhs-kaseteista rakennettu valoneliö.

 • Säveltäjät filmikerronnan ohjaajina: dokumentti Score kertoo musiikin keskeisestä roolista elokuvissa

  27.11.2018 Yle Teema

  Musiikki on elokuvan sielu ja sydän.

  Musiikki on elokuvan sielu ja sydän, todetaan Matt Schraderin dokumenttielokuvassa, jossa on mukana yli 40 elokuvasäveltäjää.

 • Ryuichi Sakamoto kuuntelee luonnon ääniä ja etsii musiikkiinsa ajatonta kauneutta

  25.11.2018 Yle Teema

  Entisessä poptähdessä on vanhan viisaan miehen tyyneyttä.

  Elektronisen musiikin edelläkävijän, elokuvasäveltäjän ja entisen poptähden Ryuichi Sakamoton uusi musiikki kutsuu hitauteen ja hiljaisuuteen. Sakamoto-fani Marc Helfer kirjoittaa japanilaissäveltäjän eleganssista.

 • Uusia ääniä The Squaresta Grace Jonesiin: Teeman elokuvafestivaali tulee taas!

  02.11.2018 Yle Teema

  Uutta elokuvaa, outoja aaltoja, musiikkia 28.11.–2.12.

  Elokuvaparatiisi valtaa Teeman jo toisen kerran tänä vuonna. Ohjelmistossa 28.11.–2.12. on uutta elokuvaa ja elokuvamusiikin mestareita Ruben Östlundista Kreikan outoon aaltoon, Ennio Morriconesta Ryuichi Sakamotoon.

 • Muistojen bulevardin sävel on vapaa la 29.9. - toivoa voi jo nyt!

  18.09.2018 Yle Radio 1

  Toivo omaa nostalgiasuosikkiasi.

  Ikivihreitä iskelmiä, viihdemusiikin valioita, jazzklassikoita, unohtumattomia elokuvasävelmiä, musikaalihelmiä ja paljon muuta!

 • Viikon 25 vinkit: romanttisia elokuvia ja musiikin tähtiä!

  18.06.2018 Tietoa ohjelmista

  Ylen parhaat ohjelmapoiminnat viikolle 25.

  Ylen parhaat ohjelmapoiminnat viikolle 25.

 • Musiikki on elokuvan runollinen elementti. Avaruusromua 25.2.2018

  22.02.2018 Musiikki

  Avaruusromussa kuvallista musiikkia, elokuvasta ja muualta.

  Jos minä en olisi elokuvaohjaaja, minä tahtoisin olla elokuvamusiikin säveltäjä. Näin kerrotaan Steven Spielbergin sanoneen. Elokuvaohjaajat ymmärtävät, mikä on musiikin merkitys elokuvassa. Andrei Tarkovski puhui musiikista elokuvan runollisena elementtinä. Avaruusromussa kuvallista musiikkia, elokuvasta ja muualta. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • 13.10. Perjantaisarja 3

  28.03.2017 RSO

  Aleksanteri Nevski (Venäjä 1938) Frank Strobel, kapellimestari Anna Danik, mezzosopraano Musiikkitalon Kuoro, valm. Nils Schweckendiek Sergei Prokofjev, musiikki Sergei Eisenstein, ohjaus Ennen konserttia klo 18 päälämpiö: Discussion between conductor Frank Strobel and journalist J. P. Pulkkinen on “Alexander Nevsky and Sergei Prokofiev as a cinema composer”. Tilaisuus on englanninkielinen. LOPPUUNMYYTY

 • Saksofonin supertähden täydellistä lasitaidetta

  24.02.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Australialaisen saksofonistin Amy Dicksonin uudella soololevyllä Philip Glassin puhtoinen sointipinta kohtaa yhden aikamme hienoimmista solisteista. Siloitellusta lopputuloksesta huolimatta – tai ehkä juuri sen myötä – Dickson tarjoilee Glassia aidosti virtuoosisella tavalla amerikkalaisminimalistin musiikin todellista syvyyttä kosketellen.

 • Steve McQueen oli coolein kaikista – dokumentti näyttelijästä ja kaahailuklassikko Bullitt Teemalauantaissa 5.11.

  04.11.2016 Yle Teema

  Toimintatrilleri Bullitt & dokumentti Olen Steve McQueen.

  Näyttelijä Steve McQueen oli 1960–70-lukujen suurimpia tähtiä, antisankari, tyyli-ikoni ja “King of Cool”. Hänelle omistetun Teemalauantain elokuva on toimintatrilleri ja kaikkien aikojen autoilukuvaus Bullitt, jossa McQueen on nimiosassa. Illan avaa pitkä dokumenttielokuva Olen Steve McQueen. Ilta alkaa jo kello 20.

 • Näin teet elokuvan – Abbas Kiarostamin 9 ohjetta

  08.09.2016 Kulttuuricocktail

  Edesmenneen elokuvaohjaaja Abbas Kiarostamin elokuvateesit.

  “Elokuva alkaa D. W. Griffithistä ja loppuu Abbas Kiarostamiin.” Näin on sanonut ohjaajalegenda Jean-Luc Godard. Tämän vuoden Venetsian elokuvajuhlat on omistettu heinäkuussa 76-vuotiaana kuolleelle iranilaiselle Abbas Kiarostamille. KulttuuriCocktail selvitti ohjaajamestarin oman elokuva-ajattelun kulmakivet.

 • Elämänohjeita Kari Rydmanille, 79 v.

  01.07.2016 Klassinen

  Kari Rydmanin juhlakonsertti Yle Radio 1 la 2.7.

  Säveltäjä ja aito renessanssi-ihminen Kari Rydman kantaa ylpeänä sivistyksen soihtua ja uskoo taitoon, sisältöön sekä kauneuteen. Ikävuosistaan iloitseva - jos nyt ei kremppoja lasketa - Kari Rydman on vielä 79-vuotias.

 • Andrea Bocelli: Cinema

  23.06.2016 Yle Teema

  Tähtitenori tulkitsee elokuvien ikivihreitä sävelmiä

  Tähtitenori tulkitsee ikivihreitä italialaisia ja amerikkalaisia elokuvasävelmiä upeassa konsertissa.

 • “Leffapuolella ollaan kuuroja ja musapuolella sokeita” – suomalaisten elokuvien ja tv-sarjojen biisivalintoja rajoittaa rahanpuute

  28.04.2016 Musiikki

  Music supervisoreita, onko heitä? Ja mitä he tekevät?

  Music supervisor on ihminen, joka etsii elokuviin ja tv-sarjoihin sopivaa musiikkia. Suomessa ammatinkuvaa ei muutamaa tekijää lukuun ottamatta ole oikeastaan edes olemassa. Tekijät toivovat musiikki- ja elokuva-alojen välille keskustelua ja hinnoittelupolitiikkaan johdonmukaisuutta, kirjoittaa Anna Brotkin.

 • 25.11. Friday series 6 / THE NEW BABYLON

  11.04.2016 RSO in English

  Shostakovich’s The New Babylon is the film chosen for this cinema concert. Frank Strobel, conductor Dmitri Shostakovich, music Grigori Kozinsev & Leonid Traunberg, direction PRE-CONCERT TALK 6 pm, Main Foyer: The New Babylon Interview with conductor Frank Strobel. BUY TICKET

 • Mykkäelokuva elää ja soi hyvin 2010-luvulla, todistavat The Artist ja Lumikki – Teemalauantai 20.2.

  08.02.2016 Yle Teema

  The Artist voitti kaikki tärkeimmät Oscarit vuonna 2012.

  Teemalauantaissa katsellaan ja kuunnellaan kahta modernia mustavalkoista mykkäelokuvaa 2010-luvulta. Ranskalainen Hollywood-tarina The Artist voitti peräti viisi Oscaria, muun muassa parhaan elokuvan palkinnon. Elokuvan ohjasi Michel Hazanavicius. Blancanieves eli Lumikki on omaperäinen espanjalainen tulkinta Grimmin sadusta, nyt härkätaistelijoiden maailmaan siirrettynä. Upean musiikin Pablo Bergerin ohjaamaan aikuisten goottisatuun sävelsi Alfonso de Vilallonga.

 • Maailman paras musiikkielokuva

  19.01.2016 Kulttuuri

  Säveltäjä Kalevi Aho kirjoittaa Kotiseutu-sarjasta.

  "Olen varma siitä, että Heimat-sarja tulee jäämään yhdeksi taiteiden historian keskeisimmistä, ellei suorastaan keskeisimmäksi ajankuvateokseksi 1900-luvusta." Säveltäjä Kalevi Aho kirjoitti pitkän, innoittuneen esseen elokuvahistorian suurimmasta filmiprojektista, Edgar Reitzin yli 52-tuntisesta Kotiseudusta. Se olisi Ahon valinta aution saaren elokuvaksi.

 • Musiikkia vanhoille jumalille — Wicker Manin soundtrackin arvaamaton vaikutus

  25.11.2015 Musiikki

  B-elokuvasta rakastetuksi kulttiklassikoksi.

  Vuonna 1973 julkaistu Uhrijuhla eli The Wicker Man on kasvanut vähälle huomiolle jääneestä b-elokuvasta rakastetuksi kulttielokuvaksi ja kauhuklassikoksi. Myös sen musiikki on saavuttanut klassikkoaseman ja inspiroinut artisteja Iron Maidenista Pulpiin. Miten elokuvan ainutlaatuisen soundtrackin luominen onnistui newyorkilaiselta teatterisäveltäjältä ja joukolta vastavalmistuneita musiikkiopiskelijoita?

 • Ex-Air -säveltäjä luo nyt omaperäistä loungeambientia Bachin musiikista

  06.11.2015 Kulttuuricocktail

  Nicolas Godin

  Air -yhtyeen säveltäjänä tunnettu Nicolas Godin tekee nyt ambientlounge -versioita Johann Sebastian Bachin kantaateista.

 • Vapaus alkoi ahdistaa

  03.11.2015 Klassinen

  Vapaus alkoi ahdistaa

  Olen tekemässä juttua säveltäjä-äänisuunnittelija Sanna Salmenkalliosta. Tarkoitus on kuvata hänen tavallista päiväänsä. Huomaan istuvani teatteriharjoituksissa, jossa päähenkilö on juuri vapautunut vankilasta.

Sivut