Hyppää pääsisältöön

ruokailutavat

  • Näin vältät jouluähkyn!

    26.12.2017 Akuutti

    Helpot konstit jouluähkyn välttämiseksi.

    Joulupöytä notkuu ruokaa ja yölläkin saa syödä! Paha olohan siitä tulee – monen päivän överisyömisestä. Miten tukalan olon voisi voittaa?Lue ravitsemusterapeutti Leena Putkosen vinkit.

  • Prisma: Ruoan puolesta – Mitä kannattaa syödä, jotta pysyisi terveenä?

    28.09.2017 Yle TV1

    Miten moderni ruokavaliomme on sairastuttanut ihmisiä?

    Toimittaja Michael Pollan tutkii, miten moderni ruokavaliomme on sairastuttanut ihmisiä.

  • Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg: Näin kuuntelet nälkääsi ja alat tunnistaa kehon kylläisyysviestejä

    12.05.2017 Vaakakapina

    Kuuntele kehon nälkää ja toimi sen mukaan.

    Tässä vaiheessa Vaakakapinaa Patrik Borgin syömiseen liittyvissä tehtävissä on keskitytty parantamaan ateriarytmiä ja syömisen keskeisimpiä laatutekijöitä. Jos ateriarytmi alkaa jo useimpina päivinä hiljalleen toimimaan, on aika siirtyä kuuntelemaan kehon nälkää ja myös toimimaan sen mukaan.

  • “Hyvän välipalan rima on liian korkealla” – Ravitsemusasiantuntijan vinkit kiireisen arjen ruokailuun

    19.02.2017 Vaakakapina

    Miten syödä säännöllisesti epäsäännöllisen arjen keskellä?

    Syö säännöllisesti – helppo neuvo, mutta niin hankala toteuttaa. Päivät ovat vaihtelevia, palavereista toiseen ryntäilyä tai ruuhkavuosien huipulla horjumista. Illat venyvät pakosti liian pitkään ja aamun kiire jatkuu läpi päivän. Myös vuorotyön vaatimukset asettavat omat haasteensa säännölliselle ruokailulle. Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg vinkkaa, miten syödään terveellisesti ja tarpeeksi usein epäsäännöllisten arkiaikataulujen keskellä.

  • Jenny Lehtinen: Ikuinen laihduttaja piinaa koko perhettä

    14.10.2016 Marja Hintikka Live

    Läskimyytinmurtajat synnytti syvällisiä oivalluksia.

    MHL:n Jenny Lehtinen aloitti keväällä 2016 elämäntapamuutoksen, Läskimyytinmurtajat-projektin, jossa muutosta ei tehdä henkisen hyvinvoinnin kustannuksella. Mitä Jennylle on puolessa vuodessa tapahtunut ja millaisia ajatuksia projekti on herättänyt?

  • Mielentilatutkimuksen tuloksia

    20.09.2016 Näkökulmat

    Vaihtumattoman vaate- ja sapuskamaun etuja pohtii M. Kajo

    Puuron voi syödä suoraan siitä myyntikiposta, ja kun sen huuhtaisee divetymonoksidilla, ei tartte viedä purkkia samana päivänä roskiin, vaan voi kerätä tiskipöydälle 10 kappaleen pinoja, jotka sitten vie kerralla. Yksi kappale kannattaa aina kuitenkin jättää viemättä roskiin: siihen voi laittaa huuhtaisemansa minitomaatit, joita voi napsia illalla sängyssä, vaikka Batmanta lukiessa ja miettiessä, miten itse olisi ratkaissut sen tehtävän!

  • Tapas, pinchos vai ración?

    15.02.2016 Oppiminen

    Espanjassa syödään aina!

    Tapas, pinchos vai ración? Espanjalainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita muun muassa Marokosta ja Latinalaisesta Amerikasta. Ruoka kuuluu Espanjassa arkeen ja juhlaan. Espanjassa syödään aina.

  • Jari Sinkkosen karjalanpaisti

    10.02.2016 Puoli seitsemän

    Sinkkosen perheessä syötiin lauantaisin karjalanpaistia.

    Sinkkosen perheessä syötiin lauantaisin karjalanpaistia.

  • Petteri Koponen - koristähtemme Moskovassa

    28.01.2016 Oppiminen

    Petteri Koponen pelaa koripalloa Moskovassa

    Petteri Koposen tuntevat kaikki koripallon ystävät. Faneja riittää Moskovassakin, joka on BK Himkissä numerolla 8 pelaavan Petterin nykyinen kotipaikka.

  • Suomalaista perinneruokaa - Traditional food

    27.01.2016 Oppiminen

    Suomalaisia ruokia

    Monien ulkomaalaisten mielestä suomalainen perinneruoka sekä näyttää että tuoksuu oudolta. Many foreigners think Finnish traditional food both looks and smells strange.

  • Oletko sinäkin nakin dippaaja?

    26.01.2016 Marja Hintikka Live

    Jenny Lehtisen mielestä on aika vetää verho nakin edestä.

    Nakista, tuosta välipalaklassikoiden klassikosta on moneksi. Marja Hintikka Livessä Jenny Lehtinen tunnusti olevansa nakin dippaaja ja näytti suorassa tv-lähetyksessä, kuinka mainiosti nakit sopivat yhteen jogurtin kanssa. Ota talteen Jenny nakkiresepti ja jaa meille oma nakkivälipalaklassikkosi.

  • “Kun on paha tilanne, on hyvä että lapsi syö edes sipsejä”

    26.10.2015 Marja Hintikka Live

    Erika Wentzelin 8-vuotias poika ei syö juuri mitään.

    Tukholmalainen Erika Wentzel nauttii ruuanlaitosta ja uskoo, että hyvä ruoka tekee myös hyvän olon. Erikan 8-vuotias poika ei valitettavasti ole samaa mieltä. Lapsi ei syö juuri mitään. Siksi koko perheen elämä pyörii ruuan ympärillä.

  • Rähinästä kohti ruokailoa – miten ottaa rennommin ruokapöydässä?

    23.10.2015 Marja Hintikka Live

    Lapset ovat erilaisia ja nirsoilua voi sietää.

    Yhdessä syöminen ja saman pöydän ääreen kerääntyminen on ihana tapa, jota suurin osa pikkulasten vanhemmistakin tavoittelee. Ruokapöytä kuitenkin muuttuu helposti taistelutantereeksi, jossa lopulta hermot menevät kaikilta, ketään ei naurata ja aina syödään samaa ruokaa. Kuinka välttää tämä?

  • Missä perhe syö mukavasti ja hyvin? Ilmianna lapsiystävällinen ravintola!

    22.10.2015 Kuningaskuluttaja

    Missä sinusta ovat asenne, ruoka ja ympäristö kohdallaan?

    Marja Hintikka Live ja Kuningaskuluttaja etsivät lapsiystävällisiä ravintoloita ympäri Suomen. Ilmianna oma suosikkisi!

  • Tee itse ötökkäpyöryköitä

    25.09.2015 Puoli seitsemän

    Ötököistä on helppo valmistaa vaikkapa pyöryköitä.

    Ötököistä on helppo valmistaa vaikkapa pyöryköitä.

  • Arabialaisen illan huumaa

    14.07.2015 Oppiminen

    Arabialaista pähkinärisottoa auringonlaskun jälkeen.

    Astu makujen maailmaan arabialaiselle illalliselle. Tarjolla on mm. arabialaista pähkinärisottoa, hummusta ja libanonilaisittain valmistettua kanaa.

  • Pannukakkua syövä ei voi olla kauhean vaarallinen!

    04.05.2015 Kulttuuri

    Millaista lohturuokaa syödään lastenkirjallisuudessa

    Millaista lohturuokaa syödään lastenkirjallisuudessa

  • Kurpitsapenis ja munakoisokivekset - Katso kuvat!

    10.04.2015 Kulttuuri

    Syöminen ja seksi yhdistyvät renessanssin huumorissa

    Syöminen ja seksi ovat aistillisia tapahtumia. Molemmat aktit ovat samaan aikaan intiimejä ja yhteisiä. Niihin kuuluu hajuja, makuja, ääniä, litinää, lotinaa, eritteitä ja erilaisia ruumiin aukkoja. Molemmat ovat elämän säilymiselle välttämättömiä ja molemmat tuottavat tyydytystä ja nautintoa. Syödään ensin! Kulttuurihistoriallisia ruokaesseitä –sarjan viikon valinta on Rafaelin Villa Farnesinaan vuosina 1517-1518 maalaama kattofresko Cupidosta ja Psykhestä.

  • Ranskalainen illallinen ja Foodies: Teemalauantai käy pöytään 18.2.

    02.04.2015 Yle Teema

    Herkuttelumenu: Oscar-voittaja ja ultratyylikäs dokumentti

    Teemalauantain herkutteluillassa Karen Blixenin novelliin perustuva, kolmen Michelin-tähden arvoinen elokuva Ranskalainen illallinen sekä Foodies – kulinaristien jet set, ultratyylikäs dokumenttielokuva maailman huippuravintoloita kiertävistä ruokafriikeistä.

  • Lihankäsittelijä-miehen pöydässä nainen on jälkiruoka

    02.04.2015 Kulttuuri

    Kuvataide paljastaa käsitykset ruoasta ja sukupuolesta.

    Nainen ei saa pitää makkarasta, eikä syödä paljoa, eikä juoda olutta, eikä tilata tuhteja liharuokia. Nainen syö salaattia ja hedelmiä. Nainen juo viiniä tai siideriä. Nainen tilaa ravintolassa kalaa tai kanaa. Mies rakastaa olutta. Mies syö lihaa ja grillaa. Mies syö pasta-annoksen, jossa on yli 10000 kaloria. Syödään ensin! –sarjan viikon valinta kertoo, miten ruoka ja sukupuoli kuvataan kuvataiteessa kautta historian.

Sivut