Hyppää pääsisältöön

haastattelut

 • Henkilö roolin takana: Hennariikka Laaksola

  20.09.2017 Uusi päivä
  Väinö on hurmannut Sonjan näyttelijän Hennariikka Laaksolan.
 • Henkilö roolin takana: Sanni Haahdenmaa

  20.09.2017 Uusi päivä
  Elinan näyttelijä Sanni Haahdenmaa valittiin aluksi toiseen rooliin Uudessa Päivässä.
 • "Kaikki taide käsittelee kuolemisen taitoa": The Reflecting Skinin ohjaaja lumosi katsojat ja kriitikot vuonna 1991

  13.09.2017 Yle Teema
  "Philip Ridley mahdutti The Reflecting Skiniin kaikki alkukantaiset pelot ja sai aikaan yhden viime vuosikymmenien kauneimmista elokuvista." Näin kirjoitti silloisen Uuden Suomen elokuvatoimittaja Kati Sinisalo Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin suuresta tapauksesta vuonna 1991. Loveen lankesivat niin kriitikot kuin yleisö. Teema julkaisee 14.9.1991 ilmestyneen ohjaajahaastattelun uusiksi R&A-festivaalin 30-vuotisjuhlan kunniaksi.
 • Tuska – metallinmakuista festarointia vuodesta 1998

  26.06.2017 Elävä arkisto
  Tuska-festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998. Helsingin Tavastia-klubilta kaksipäiväisenä sisätapahtumana aloittanut festivaali on kasvanut vuosien saatossa Pohjoismaiden suurimmaksi metallimusiikkitapahtumaksi. Vuonna 2007 kymmenenvuotiasta festivaalia juhlistettiin Musiikki-tv:n Tuska-spesiaaleilla.
 • Henkilö roolin takana: Hanna-Riikka Siitonen

  22.06.2017 Uusi päivä
  Hanna-Riikka on kokenut muusikko niin sarjassa kuin oikeassakin elämässä.
 • Henkilö roolin takana: Atte Reunanen

  22.06.2017 Uusi päivä
  Osku Haavistoa näyttelevä Atte Reunanen on kasvanut pojasta mieheksi UP:n studiolla.
 • UPplus: Hei hei, Helena

  25.05.2017 Uusi päivä
  Uuden Päivän 7. tuotantokausi päättyi dramaattisesti Marikan menehtyessä aivokasvaimeen. Tässä haastattelussa Marikaa seitsemän vuotta näytellyt Helena Rängman kertoo työstään näyttelijänä UP:ssa.
 • "Villi mies" Hendrix järisytti yleisöä ja kypsytti yleläiset Helsingissä 1967

  19.05.2017 Elävä arkisto
  Kitaralegenda Jimi Hendrix kävi ainoan kerran Suomessa 22. toukokuuta 1967. Tapaus on jäänyt suomalaiseen rocktajuntaan tarunhohtoisimpana yksittäisenä konserttivierailuna. Elävä arkisto kokosi siitä muisteluja vuosikymmenten varrelta.
 • UPplus: Hei Hei, Anu ja Antti

  18.05.2017 Uusi päivä
  "Seitsemän vuotta, eikä suotta!" Jaksossa 663 Asko Haavisto ja Minna Alajoki jättävät haikeat hyvästit Virtaukselle ja muuttavat Kittilään hoitamaan Minnan muistisairasta äitiä. Muuton myötä myös Minnaa ja Askoa näyttelevien Anu Niemen ja Antti Majanlahden seitsemänvuotinen taival Uudessa Päivässä päättyy. Tässä UPplussassa Anu ja Antti pysähtyvät muistelemaan UP:n parissa vietettyjä vuosia.
 • Tällainen oli Gösta Sundqvist ja tätä kaikkea hän teki

  12.05.2017 Elävä arkisto
  Gösta Sundqvist (1957–2003) oli renessanssityylinen monialaosaaja: laulujen ja radioviihteen tekijä, muusikko ja jalkapallojoukkueen vetäjä. Elävä arkisto kokosi hänen musiikkiaan, haastattelujaan ja radio-ohjelmanäytteitään kolmelta vuosikymmeneltä.
 • Chuck Berry puhui Ylen rocktoimittajille vain tuokion – ja sekin nauha katosi

  20.03.2017 Elävä arkisto
  Ylen sinnikkäät rockreportterit tunkeutuivat rock and rollin kuninkaan tarkasti vartioituun asuntovaunuun Ruisrockissa vuonna 1976. Lyhyt haastattelu esitettiin radiossa, mutta sen jälkeen tallenne katosi.
 • Suomalainen voi kirjoittaa kulttuurivallankumouksesta - kiinalaisen täytyy vaieta!

  04.03.2017 Kirjojen Suomi
  Pasi Pekkola on julkaissut kaksi teosta, Unelmansieppaaja (2013) ja Lohikäärmeen värit (2015). Kirjojen kansitekstien perusteella saattaisi ajatella, että hän on entinen ammattilaiskoripalloilija, toimittaja ja vientiyrityksen toimitusjohtaja, joka on ryhtynyt kirjoittamaan. Mutta tässä Taneli Pyysalon haastattelussa selviää, että Pekkola on aina ollut ensisijaisesti kirjailija.
 • Iron Maidenin rauta pysyy kuumana vuosikymmenestä toiseen

  22.02.2017 Elävä arkisto
  ”Hevi on maailman sivun ollut raskasta ja kovaa kamaa – monille ihan liian kanssa." Näin toteaa Iltatähti-ohjelman juontaja Mikko Alatalo vuonna 1981 esitellessään Iron Maidenin Wrathchild-musiikkivideon, joka on Ylen arkistojen varhaisinta tallessa olevaa Iron Maiden -materiaalia. Tästä lähtien yhtyeen tahti on ollut kova.
 • Haudanvakava Antero Alpola oli vuosikymmeniä Ylen huumoripomo

  17.02.2017 Elävä arkisto
  Antero Alpola (1917–2001) johti radion ajanvieteosastoa yli 30 vuotta ja lahjoitti Suomen kotien kuultavaksi Kankkulan kaivon, Reino Helismaan ja Speden. Huumoriveteraanin tavaramerkkinä oli järkkymättömän vakava naama.
 • UPplus: Hei hei, Fanni

  16.02.2017 Uusi päivä
  Tuija Haavisto on alusta alkaen ollut yksi sarjan keskeisimmistä hahmoista. Jaksossa 625 Tuija lähti tätinsä Elinan mukana Sveitsiin, tavoitteenaan päästä opiskelemaan ympäristöteknologiaa yhteen Euroopan arvostetuimmista oppilaitoksista. Rakastetun tuittupään lähdön myötä myös Tuijaa näyttelevän Fanni Suomen taival sarjassa päättyy, ainakin toistaiseksi. Tämän viikon UPplussassa Fanni pysähtyy muistelemaan kuluneita seitsemää vuotta Uudessa Päivässä.
 • Mike Pohjola on nykypäivän shamaani

  12.02.2017 Kirjojen Suomi
  Taiteilija etsii shamaanin tavoin totuutta, ja palaa työpöydän äärelle sen kanssa – ehkä haavoittuneena, mutta kuitenkin.
 • UPplus: Noin 20 kysymystä Vilma Kinnuselle

  09.02.2017 Uusi päivä
  UP:n nettitiimi kävi jututtamassa Terhiä näyttelevää Vilma Kinnusta. Mielipiteitä jakavan ja jopa vihatunkin hahmon takaa paljastuu ihastuttava ja työtään rakastava näyttelijätär.
 • Lapset unelmoivat Pikku Kakkosessa ja Melkein mestarit kertovat harrastuksistaan

  07.02.2017 Lapset
  Lapsilla on paljon kerrottavaa toisilleen. Pikku Kakkonen on tavannut ja haastatellut lapsia eri tilanteissa ja tallentanut lasten arjen harrastuksia ja tulevaisuuden haaveita.
 • UPplus: Bäkkäri

  05.01.2017 Uusi päivä
  Jakso 4. Kuinka UP:n musiikit syntyvät, millaista työ musiikkitiimissä on ja säilyykö sopu taiteilijoiden välillä? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia tämän päiväisessä UPplussassa, jossa päästään käväisemään myös äänitysstudiolla. Thelma ja Valtteri saavat Bäkkärille vieraikseen musiikin superammattilaiset; Hanna-Riikka Siitosen ja Kalle Ruusukallion. Luvassa ainakin musiikkia ja juonipaljastuksia!
 • UPplus: Bäkkäri

  15.12.2016 Uusi päivä
  Tällä viikolla Bäkkärillä keskustellaan tulevasta Veden Vangit -scifimusikaalista. Thelman ja Valtterin vieraaksi saapuvat musikaalin tähdet Aimo Räsänen, Inga Sulin, Amelie Blauberg ja Atte Reunanen. Astu sisään vesibaariin ja katso näyttelijöiden mietteet erikoisjakson tekemisestä. Luvassa myös tanssia ja juonipaljastuksia!

Sivut