Hyppää pääsisältöön

perhesuhteet

 • Bonusperhe – perhe-elämää potenssiin kolme

  04.02.2017 Tietoa ohjelmista
  Draamakomedia Bonusperhe kertoo nykyperheen koettelemuksista, joissa bonusäidit ja isäpuolet, ärsyttävät sisarpuolet ja kierot ex-puolisot taistelevat huomiosta. Kaikki haluavat saada lainsäätäjän puolelleen. Mukaan mahtuu myös aimo annos hyvää mieltä.
 • Olipa kerran Kotikatu: näin menestysdraaman kaari kantoi

  26.01.2017 Elävä arkisto
  Torstaina 24. elokuuta 1995 kello 19.45 käänsi moni tv-katselija uteliaisuuttaan kanavan ykköselle. Alkoi uusi, keskelle Helsingin kantakaupunkia sijoittunut realistinen draamasarja Kotikatu. Sarjan pilotti oli nähty kolme päivää aiemmin. Miten suhtautua tietoon, että se jatkuisi peräti kolmen vuoden ajan? Liioitelluksi ajateltu kesto osoittautui pian vain alkusoitoksi, sillä huippusuosituksi muodostunut sarja päättyi vasta 17 vuotta myöhemmin.
 • Kasper Strömman

  20.12.2016 Huono ystävä
  Kirje 4 ''Minun puolestani saat siis etsiä ystäväsi muualta. Ja minä taas keskityn huolehtimaan sinusta niin kauan kuin elän.'' Kasper Strömman lukee kirjeen lapselleen ystävänä.
 • Mikä Huono ystävä?

  17.11.2016 Huono ystävä
  Huono ystävä valloittaa korvasi ja sydämesi! Hyviä aikeita ja rikottuja rajoja Ylen hoteimmassa podcastissa - kuuntele kaikki jaksot Areenassa. #huonoystävä
 • The Wolfpack on elokuva kaikesta

  16.11.2016 Yle Teema
  "Ajattelin The Wolfpackia pakonomaisesti aamusta iltaan viikon päivät sen nähtyäni. Kaappasin ihmisiä ja paasasin heille asiasta: tämä oli elokuva, jossa on kaikki, elokuva joka käsittelee kaikkea. En tarkoittanut, että se on maailman paras elokuva. Tarkoitin vain että se käsittelee kaikkea." Anu Silfverberg kirjoitti esseen elokuvasta The Wolfpack, joka saa tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla 24.11.
 • SuomiLOVE – 100 tarinaa, 100 laulua

  14.11.2016 Yle TV1
  SuomiLOVEn tunnelmaa luotsaavat eteenpäin juontajat Jenni Pääskysaari ja Mikko Leppilampi.
 • Saduissa perhe on pahin

  31.08.2016 Kulttuuricocktail
  Vanhoissa tunnetuissa saduissa perhesuhteet ovat tavalla tai toisella vinksallaan. Tämä on satujen maailmassa yleistä. Siellä koti todellakin on se kaikkein vaarallisin paikka. Kotona satujen sankareita uhkaavat henkinen väkivalta, sorto, hylkääminen, insesti ja usein jopa kuolema. Tällaisia tarinoita on luettu lapsille iltasatuina vuosisatojen ajan.
 • “Olet paska isi!” – vanhemmuus Karl Ove Knausgårdin mukaan

  12.07.2016 Kulttuuricocktail
  Tällä vuosikymmenellä on tapahtunut kaksi merkittävää asiaa: olen lukenut norjalaisen Karl Ove Knausgårdin Taisteluni-romaanin ja tullut isäksi. Koska isyys on niin suunnatonta ja hämmentävää, on hyvä, että voin tukeutua Knausgårdin järkälemäiseen omaelämäkerralliseen teokseen, joka kertoo hänen pelottavasta isästään ja hapuilustaan omien lastensa kanssa.
 • MHL kysyy: Onko sinulla lempilapsi?

  07.03.2016 Marja Hintikka Live
  Kuka oli lapsuusperheessäsi vanhempien suosikki? Kenet sinä itse tunnet läheisimmäksi omista lapsistasi? MHL pöyhii vaiettua asiaa: onko kaikilla lempilapsi?
 • Oletko joutunut kärsimään jonkun läheisesi alkoholismista?

  05.10.2015 Elämä
  Tuhkimotarinoita – Tyttöjen illassa keskustellaan miten läheiset kärsivät alkoholismista. Käykö näin? Osallistu ja vastaa.
 • Lastenpsykiatri Janna Rantala: Kolmen sukupolven perhe

  19.11.2014 Vanhemmuus
  Aina ei tiedä kenen kanssa on juuri tänään naimisissa. Lapsuuden kodissa kesken jääneet ikuisuuskiistat, lapsena mahdottomilta tuntuneet rajanvedot tai puolustautumiset tulevat aikuisena mahdollisiksi suhteessa kumppaniin. Et ehkä voinut sanoa isällesi ei, mutta vaimollesi voit. Et voinut jättää perhettäsi, mutta kumppanisi voit.
 • Lastenpsykiatri Janna Rantala: Me kaksi vain

  30.10.2014 Vanhemmuus
  "Minä ja mieheni olemme pari, jolle tämän hetkinen perheemme rakentuu. Jos meidän suhteemme katkeaa, jakautuu perheemmekin. Minkä suhteen siis tulisi olla perheessä ensisijainen? Lapsen ja vanhemman vai vanhempien välisen? Ja monilapsisessa perheessä: kenen lapsen ja kenen vanhemman?"
 • Tanskalaisdraama Perilliset on rikkinäisen perheen muotokuva

  30.09.2014 Viihde
  Grønnegaardin kartanossa Tanskan Fyn-saarella toimii elävä, sykkivä taiteilijayhteisö. Legendaarisen paikan omistaa kansainvälisesti arvostettu taiteilija Veronika Grønnegaard. Myös taiteilijan jälkikasvu on varttunut Grønnegaardin kaoottisessa miljöössä.
 • Suomalaisen miehen suojamuuria murtamassa

  01.08.2014 Elävä arkisto
  ”Anteeksi vaan tirehtöörit siellä kuvaruutua katsellessanne, kyllä te pakenette sitä tilannetta siellä kotona ja vaimoanne siihen työhön”. Pastori, tutkija, tohtori ja vaimo käyvät suomalaisen miehen suojamuurin kimppuun koittaen löytää syitä sulkeutuneisuuteen ja avautumisen avaimia.
 • Perheen tehtävä on väestön lisäys

  10.06.2014 Elävä arkisto
  Perheen oleellisimpia tehtäviä ovat väestön lisäys, kasvatustehtävät, taloudellinen toiminta ja sukupuolisuhteiden kontrolli, kertoi Koulu-tv keväällä 1967. Yhteiskunnan muuttuminen teki nämä tehtävät mutkallisemmiksi kuin ennen. Uskonnollissävytteisen kasvatusperinteen rinnalle oli tulossa uusia ihanteita.
 • Teiniäidit – toinen kausi

  06.05.2014 Elävä arkisto
  Teiniäidit-sarjan toisella tuotantokaudella seurattiin ensimmäiseltä kaudelta tuttujen turkulaisserkusten Saritan ja Sannan elämää nuorina äiteinä. Uusina tuttavuuksina esittäytyivät 17-vuotias keravalainen Demi sekä 18-vuotias ruoveteläinen Roosa. Kaudella suuria aiheita olivat muun muassa Saritan huumeongelma ja Roosan äitiyden dramaattinen alku.
 • Hillan päiväkirja - osa 15: "Oma perhe on vain jotain niin älyttömän rakasta”

  17.03.2014 Au pairit
  Hillan päiväkirjan viidestoista merkintä. 19-vuotias auralainen ei ollut käynyt kuin kolme kertaa ulkomailla, mutta nyt hoitaa au pairina kokonaista englantilaista kotia.
 • Tuomas Kyrön minuuttikuunnelmia

  20.11.2013 Elävä arkisto
  Tuomas Kyrön käsikirjoittama minuuttikuunnelmasarja esittelee satunnaisia katkelmia elämän virrasta, huumoria unohtamatta.
 • Telakkaperhe Turusta

  14.10.2013 Elävä arkisto
  Dokumentissa vuodelta 1982 seurataan hitsari Raili Kinnusen ja telakan putkimies Pentti Kinnusen perheen arkea. Millaisia haasteita vanhempien sama työnantaja ja tiukka vuorotyö tuovat mukanaan perhe-elämään?
 • Teinityttö lähtee mummomatkalle äidin pakottamana

  01.02.2013 Elävä arkisto
  Rakkaushuolien ja teini-iän kanssa painiskeleva Rebekka lähtee vastentahtoisesti mummomatkalle. Hän käy tervehtimässä kolmea mummoaan, joista kaksi asuu Virossa ja yksi Suomessa. Matkan aikana Rebekka käsittelee äidin eron aiheuttamia tunteita ja ruotii suhdettaan mummoihinsa.

Sivut