Hyppää pääsisältöön

perhesuhteet

 • SuomiLOVE – uusia tarinoita suomalaisesta rakkaudesta

  17.11.2017 Yle TV1

  100 laulua ja 100 tarinaa. Suosikkisarja palaa uusin jaksoin

  100 laulua ja 100 tarinaa. Suosikkisarja tuo valoa pimeisiin iltoihin. Juontajina Jenni Pääskysaari ja Mikko Leppilampi.

 • Viimeinen tango Halifaxissa – Alan ja Celia 4. kauden erikoisjaksoissa

  21.07.2017 Yle TV1

  Alan ja Celia tavataan nyt neloskauden erikoisjaksoissa.

  Ihastuttavat Alan ja Celia palaavat ruutuun neljännen kauden kahdessa erikoisjaksossa.

 • Bonusperhe – perhe-elämää potenssiin kolme

  04.02.2017 Tietoa ohjelmista

  Draamakomedia kertoo nykyperheen koettelemuksista.

  Draamakomedia Bonusperhe kertoo nykyperheen koettelemuksista, joissa bonusäidit ja isäpuolet, ärsyttävät sisarpuolet ja kierot ex-puolisot taistelevat huomiosta. Kaikki haluavat saada lainsäätäjän puolelleen. Mukaan mahtuu myös aimo annos hyvää mieltä.

 • Olipa kerran Kotikatu: näin menestysdraaman kaari kantoi

  26.01.2017 Elävä arkisto

  Kotikatu on Ylen pitkäaikaisin draamasarja

  Torstaina 24. elokuuta 1995 kello 19.45 käänsi moni tv-katselija uteliaisuuttaan kanavan ykköselle. Alkoi uusi, keskelle Helsingin kantakaupunkia sijoittunut realistinen draamasarja Kotikatu. Sarjan pilotti oli nähty kolme päivää aiemmin. Miten suhtautua tietoon, että se jatkuisi kolmen vuoden ajan? Liioitelluksi ajateltu kesto osoittautui vain alkusoitoksi, sillä huippusuosituksi muodostunut sarja päättyi vasta 17 vuotta myöhemmin.

 • Kasper Strömman

  20.12.2016 Huono ystävä

  Kirje 4: ''En nimittäin aio olla ystäväsi ja kerron miksi.''

  Kirje 4 ''Minun puolestani saat siis etsiä ystäväsi muualta. Ja minä taas keskityn huolehtimaan sinusta niin kauan kuin elän.'' Kasper Strömman lukee kirjeen lapselleen ystävänä.

 • Mikä Huono ystävä?

  17.11.2016 Huono ystävä

  Hyviä aikeita ja paskoja ystäviä joka keskiviikko 30.11.

  Huono ystävä valloittaa korvasi ja sydämesi! Hyviä aikeita ja rikottuja rajoja Ylen hoteimmassa podcastissa - kuuntele kaikki jaksot Areenassa. #huonoystävä

 • The Wolfpack on elokuva kaikesta

  16.11.2016 Yle Teema

  "Tämä on elokuva, jossa on kaikki", toteaa Anu Silfverberg.

  "Ajattelin The Wolfpackia pakonomaisesti aamusta iltaan viikon päivät sen nähtyäni. Kaappasin ihmisiä ja paasasin heille asiasta: tämä oli elokuva, jossa on kaikki, elokuva joka käsittelee kaikkea. En tarkoittanut, että se on maailman paras elokuva. Tarkoitin vain että se käsittelee kaikkea." Anu Silfverberg kirjoitti esseen elokuvasta The Wolfpack, joka saa tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla 24.11.

 • SuomiLOVE – 100 tarinaa, 100 laulua

  14.11.2016 Yle TV1

  100 tarinaa, 100 laulua. Tältä kuulostaa suomalainen rakkaus

  SuomiLOVEn tunnelmaa luotsaavat eteenpäin juontajat Jenni Pääskysaari ja Mikko Leppilampi.

 • Saduissa perhe on pahin

  31.08.2016 Kulttuuricocktail

  Orvoille lapsille käy aina hyvin

  Vanhoissa tunnetuissa saduissa perhesuhteet ovat tavalla tai toisella vinksallaan. Tämä on satujen maailmassa yleistä. Siellä koti todellakin on se kaikkein vaarallisin paikka. Kotona satujen sankareita uhkaavat henkinen väkivalta, sorto, hylkääminen, insesti ja usein jopa kuolema. Tällaisia tarinoita on luettu lapsille iltasatuina vuosisatojen ajan.

 • “Olet paska isi!” – vanhemmuus Karl Ove Knausgårdin mukaan

  12.07.2016 Kulttuuricocktail

  Knausgårdin jättiromaani kertoo, miltä tuntuu olla isä.

  Tällä vuosikymmenellä on tapahtunut kaksi merkittävää asiaa: olen lukenut norjalaisen Karl Ove Knausgårdin Taisteluni-romaanin ja tullut isäksi. Koska isyys on niin suunnatonta ja hämmentävää, on hyvä, että voin tukeutua Knausgårdin järkälemäiseen omaelämäkerralliseen teokseen, joka kertoo hänen pelottavasta isästään ja hapuilustaan omien lastensa kanssa.

 • MHL kysyy: Onko sinulla lempilapsi?

  07.03.2016 Marja Hintikka Live

  On vaikea myöntää, että joku lapsista on rakkain.

  Kuka oli lapsuusperheessäsi vanhempien suosikki? Kenet sinä itse tunnet läheisimmäksi omista lapsistasi? MHL pöyhii vaiettua asiaa: onko kaikilla lempilapsi?

 • Oletko joutunut kärsimään jonkun läheisesi alkoholismista?

  05.10.2015 Elämä

  Osallistu ja vastaa.

  Tuhkimotarinoita – Tyttöjen illassa keskustellaan miten läheiset kärsivät alkoholismista. Käykö näin? Osallistu ja vastaa.

 • Lastenpsykiatri Janna Rantala: Kolmen sukupolven perhe

  19.11.2014 Vanhemmuus

  Aina ei tiedä kenen kanssa on juuri tänään naimisissa. Lapsuuden kodissa kesken jääneet ikuisuuskiistat, lapsena mahdottomilta tuntuneet rajanvedot tai puolustautumiset tulevat aikuisena mahdollisiksi suhteessa kumppaniin. Et ehkä voinut sanoa isällesi ei, mutta vaimollesi voit. Et voinut jättää perhettäsi, mutta kumppanisi voit.

 • Lastenpsykiatri Janna Rantala: Me kaksi vain

  30.10.2014 Vanhemmuus

  "Minä ja mieheni olemme pari, jolle tämän hetkinen perheemme rakentuu. Jos meidän suhteemme katkeaa, jakautuu perheemmekin. Minkä suhteen siis tulisi olla perheessä ensisijainen? Lapsen ja vanhemman vai vanhempien välisen? Ja monilapsisessa perheessä: kenen lapsen ja kenen vanhemman?"

 • Tanskalaisdraama Perilliset on rikkinäisen perheen muotokuva

  30.09.2014 Viihde

  "Halusin kirjoittaa sarjan, jossa on vahvat henkilöhahmot."

  Grønnegaardin kartanossa Tanskan Fyn-saarella toimii elävä, sykkivä taiteilijayhteisö. Legendaarisen paikan omistaa kansainvälisesti arvostettu taiteilija Veronika Grønnegaard. Myös taiteilijan jälkikasvu on varttunut Grønnegaardin kaoottisessa miljöössä.

 • Suomalaisen miehen suojamuuria murtamassa

  01.08.2014 Elävä arkisto

  ”Anteeksi vaan tirehtöörit siellä kuvaruutua katsellessanne, kyllä te pakenette sitä tilannetta siellä kotona ja vaimoanne siihen työhön”. Pastori, tutkija, tohtori ja vaimo käyvät suomalaisen miehen suojamuurin kimppuun koittaen löytää syitä sulkeutuneisuuteen ja avautumisen avaimia.

 • Perheen tehtävä on väestön lisäys

  10.06.2014 Elävä arkisto

  Perheen oleellisimpia tehtäviä ovat väestön lisäys, kasvatustehtävät, taloudellinen toiminta ja sukupuolisuhteiden kontrolli, kertoi Koulu-tv keväällä 1967. Yhteiskunnan muuttuminen teki nämä tehtävät mutkallisemmiksi kuin ennen. Uskonnollissävytteisen kasvatusperinteen rinnalle oli tulossa uusia ihanteita.

 • Teiniäidit – toinen kausi

  06.05.2014 Elävä arkisto

  Teiniäitien toinen kausi

  Teiniäidit-sarjan toisella tuotantokaudella seurattiin ensimmäiseltä kaudelta tuttujen turkulaisserkusten Saritan ja Sannan elämää nuorina äiteinä. Uusina tuttavuuksina esittäytyivät 17-vuotias keravalainen Demi sekä 18-vuotias ruoveteläinen Roosa. Kaudella suuria aiheita olivat muun muassa Saritan huumeongelma ja Roosan äitiyden dramaattinen alku.

 • Hillan päiväkirja - osa 15: "Oma perhe on vain jotain niin älyttömän rakasta”

  17.03.2014 Au pairit

  Hillan päiväkirjan viidestoista merkintä. 19-vuotias auralainen ei ollut käynyt kuin kolme kertaa ulkomailla, mutta nyt hoitaa au pairina kokonaista englantilaista kotia.

 • Tuomas Kyrön minuuttikuunnelmia

  20.11.2013 Elävä arkisto

  Kuunnelmasarja esittelee katkelmia elämän virrasta.

  Tuomas Kyrön käsikirjoittama minuuttikuunnelmasarja esittelee satunnaisia katkelmia elämän virrasta, huumoria unohtamatta.

Sivut