Hyppää pääsisältöön

ranskalaisuus

 • Jules ja Jim, Truffaut ja naiset

  12.11.2015 Yle Teema

  Ihana uuden aallon kolmiodraama ja Truffaut-dokumentti.

  Teemalla perehdytään yhteen Ranskan uuden aallon ihanimmista elokuvista. François Truffaut'n ohjaama Jules ja Jim on raikas kolmiodraama maailmansodan myrskyistä, kahdesta miehestä ja heidän kohtalokkaasta naisestaan. Pääosissa Jeanne Moreau, Oskar Werner ja Henri Serre. Elokuvan jälkeen nähdään ranskalainen tv-dokumentti Truffaut'sta, hänen elokuvistaan, kapinallisesta puolestaan ja rakkauksistaan.

 • Jazzin purema Erik Lindström teki suomalaisille ranskalaista iskelmää

  24.01.2013 Elävä arkisto

  Erik Lindström on suomalaisen jazzin pioneeri, joka on jättänyt iskelmämusiikkiin pysyvän jäljen mm. sellaisilla klassikoilla kuin Ranskalaiset korot, Muistatko Monrepos'n ja Liian vähän aikaa. Monissa hänen 1950-luvun hiteissään kuuluvat muodikkaat ranskalaissävyt.

 • Ryhmy ja Romppainen vedättivät vihollista ja omiakin tärkeilijöitä

  24.05.2011 Elävä arkisto

  Jatkosodan huumorisankarit vääpeli Ryhmy ja vänrikki Romppainen seikkailivat Armas J. Pullan suosituissa sotaromaaneissa. Vihollista nimiteltiin estoitta ja kalauteltiin rutiininomaisesti kalloon, ja hienosteleville nappiherroillekin ehdittiin naureskella.

 • Koulutie Helsinki—Pariisi

  09.06.2009 Elävä arkisto

  Uutiskatsaus luokkaretkestä Pariisiin 1981

  Mitä siitä seuraa, kun koululuokallinen kymmenvuotiaita suomalaisia päästetään kahdeksi viikoksi luokkaretkelle Pariisiin? Ensimmäinen koe tehtiin vuonna 1981.

 • Viimeisimmät pariisilaiskampaukset

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Hiusmuotinäytöksessä Hotelli Palacessa Helsingissä esitellään uusimmat pariisilaiskampaukset.

 • Ranskalainen näyttely

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Ranskalainen näyttely järjestettiin Helsingin messuhallissa 1948. Muotinäytöksessä esillä pukuja, turkiksia, hattuja, koruja ja kauneudenhoitovälineitä.

 • Rantakauneutta Pariisista

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Uudet uimapuvut esitteillä Pariisissa, Ranskassa. Uimapuvut ovat varsin persoonallisia, ne ovat saaneeet vaikutteita mm. merenelävistä.

 • Tytöstä elegantiksi naiseksi

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Pariisissa, joen rannalla vuonna 1950 järjestetyssä viehättävässä muotinäytöksessä tyttö muotoutuu elegantiksi naiseksi.

 • Pariisin muotia

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Jen Desses esittelee Pariisin muotia Ranskassa vuonna 1954.