Hyppää pääsisältöön

värit (aine)

 • Värejä etsimässä

  27.01.2017 Yle Teema
  Kolmeosainen BBC:n tiedesarja väreistä, jotka kertovat maailmamme tarinan.
 • Tervetuloa mukaan osallistumaan Luontovuoden syyshaasteeseen!

  16.09.2016 Luontovuosi
  Yle Luonto haastaa kaikki kuvaamaan syksyä teemalla Värit! Kamerasormi kannattaa pitää valmiina luonnossa liikkuessa, koska ruska, muuttolinnut ja ympäristön valmistautuminen talveen ovat herkullisia kuvauskohteita.
 • Kapusta Master - osa 6: Arkena ja vapaa-ajalla

  04.05.2016 Oppiminen
  Tässä osassa puhutaan genetiivistä ja milloin sitä käytetään. Tiesitkö jo sen, että adjektiivit ovat riippuvaisia pääsanastaan? Opitaan myös vaatteiden ja värien nimiä sekä kotisanastoa.
 • Luonto inspiroi meikkien nimeäjää

  21.04.2016 Kulttuuri
  Suon tuoksu, vesi väreilee, sydäntalvi, villiruusu ja kaislikon kevät. Kuulostaa runolliselta, mutta nyt on kyse suomalaisen Lumenen meikkien sävynimistä. Niitä työkseen keksii Maarit Veromaa.
 • Supisuomea, osa 1: Persoonapronominit, verbin persoonataivutus ja adjektiivit

  27.01.2016 Oppiminen
  Tässä osassa opetellaan suomen kielen perusasioita: persoonapronomineja, verbin persoonataivutusta ja yleisimpiä adjektiiveja.
 • Väripeli - testaa reaktionopeutesi!

  07.12.2015 Marja Hintikka Live
  Väsymys vaikuttaa aivotoimintaan: ajattelu tahmaa ja reaktionopeus hidastuu. Testaa, miten skarpissa kunnossa sinä olet!
 • Ruipelolle lihakset, osa 4: Vaikuttaako treenivaatteen väri onnistumiseen?

  15.09.2015 Tiede
  Miksi Tiger Woods pukeutuu golfin finaalikisoissa punaiseen? Miksi urheilujoukkue käyttää mustia peliasuja? Samasta syystä kuin Prisma Studion Ruipelo 12 viikon lihastenkasvatusprojektissa. Se, mitä urheilijalla tai tavallisella treenaajalla on yllään, vaikuttaa siihen, miten henkilö suhtautuu itseensä ja mahdollisuuksiinsa onnistua - ja siihen, miten muut suhtautuvat häneen.
 • Värjäytymiltä ei vältytty värinkerääjäliinojen testissä

  04.03.2015 Kuningaskuluttaja
  Pyykin joukkoon laitettavat värinkerääjäliinat lupaavat imeä itseensä pyykistä irtoavaa väriä ja likaa. Niitä käyttämällä pitäisi pystyä pesemään vaaleat ja tummat vaatteet samassa koneellisessa ilman pelkoa värjäytymistä. Pääasiassa tuotteet toimivat, mutta värjäytymiltäkään ei testin aikana vältytty.
 • Nael kummi – Heikki Kinnunen opettelee matkailijan viroa

  08.12.2014 Elävä arkisto
  "Hakkame oppima eesti keelt!" Tällä kehotuksella näyttelijä Heikki Kinnunen avasi kahdeksanosaisen Nael kummi -sarjan (2002), jossa opetettiin viroa matkailijoille. Tutuiksi tulivat niin tervehdykset kuin ongelmatilanteissa käytettävät sanat. Sarja oli myös tekstitetty viroksi.
 • Television virityskuvia

  23.09.2014 Elävä arkisto
  Testikuva eli television virityskuva sai kunnian olla Suomen ensimmäisen virallisen televisiolähetyksen ensimmäinen kuva. Vuosien varrella virityskuva on muuttunut, mutta sen perusperiaate on pysynyt samana.
 • Tikkurila mainosti ulkomaalejaan väriyhdistelmillä ja tirkistelyllä saunaan

  13.06.2014 Elävä arkisto
  Fennada-Filmin värikylläinen mainoselokuva 1960-luvulta houkutteli suomalaisia viimeistelemään kotinsa ja tupansa myös ulkopuolelta. Mainoselokuvan keskiössä on nelihenkinen perhe. Jokaisella perheenjäsenellä – myös perheen koiralla – on oma käsityksensä siitä, millaiseksi kotitalo tulisi maalata.
 • Särestön Anttu tahtoi veljensä Reidarin taiteen kaikkien nähtäville

  16.04.2014 Elävä arkisto
  Taiteilija Reidar Särestöniemen veli Anttu jäi huolehtimaan sukutilastaan ja veljensä ateljeesta Särestöstä Reidarin kuoltua. Anttu myös perusti säätiön, jotta Reidarin taide pääsisi kaikkien nähtäville, sillä "Reidar on tehnyt työnsä kansalle ja ihmisille. Ei se ole niitä tehnyt nurkkaan sullotuiksi."
 • Tatuointi on sattuvaa taidetta

  31.10.2013 Elävä arkisto
  Kaikki sen tietävät – tatuoinnin ottaminen sattuu tai on vähintään epämiellyttävän tuntuista. Palkintona on parhaimmillaan itselle tärkeä ja kaunis taideteos. Jos leimaan kuitenkin kyllästyy, on siitä eroon pääseminen ottamista monin verroin kalliimpaa ja kivuliaampaa.
 • Nettivinkki: Etsi ja löydä herkullisia väriteemoja

  22.04.2013 Koti
  Joillain on luontainen taito yhdistellä värejä, toisilla taas ei. Mutta ei hätää! Kuler-väriohjelmalla löydät ja luot itse omia väriyhdistelmiä ja -teemoja kaikista maailman väreistä ja vähän enemmänkin.
 • Tulppaanien lumoissa

  24.03.2013 Vapaa-aika
  Kevään kynnyksellä valo ja värit kohtaavat hehkuvissa tulppaaneissa. Haltioidu herkullisen värisistä sipulikukista!
 • Kielioppia

  27.02.2013 Oppiminen
  Perehdymme japanin kahteen eri adjektiivityyppiin ja niiden käyttöön.
 • Värit ovat ikivanha visuaalinen kieli

  10.12.2012 Oppiminen
  Miksi lyijykynät ovat keltaisia? Miksi nyrkkeilyhanskat ovat punaiset? Miksi uloskäynti on merkitty vihreällä? Värillä on väliä, sillä niiden avulla voidaan viestiä ilman sanoja.
 • Ostoksilla

  29.11.2012 Oppiminen
  Shoppailijalle Italia on Euroopan kärkikohteita, sillä maa on todellinen trendien mekka klassisista kausiluontoisiin ilmiöihin. Italiaan suunnataan muodin, designin, ruokatuotteiden ja viinihankintojen merkeissä. Italialainen estetiikka koukuttaa kulkijan astumaan sisään houkuttelevaan liikkeeseen. Vuonna 2012 lanseeratut uudet, villit ja vapaat aukioloajat vain vauhdittavat impulssiostoksia.
 • Muotoilija korostaa omaleimaista ajattelua

  22.10.2012 Elävä arkisto
  Muotoilija Li Englund on tullut tunnetuksi Artekille tekemistään tekstiili- ja tapettimalleista. Aiheet hän on useimmiten saanut luonnosta, jonka vaaliminen on Englundille ollut tärkeää.
 • Kysymyssanat, kellonajat ja viikonpäivät

  17.10.2012 Oppiminen
  Videolla käydään läpi kellonajat ja viikonpäivät, avun pyytäminen ja tarjoaminen, anteeksipyytäminen, värit, puhelinfraaseja, kysymyssanat ja kysymyslauseet.

Sivut