Hyppää pääsisältöön

värit (aine)

 • “Hei vaan poppelit!”

  18.11.2017 Lapset

  Poppelikumpu Pikku Kakkosessa maanantaisin.

  Poppelit Tipa, Lalla ja pikkuisin Nopsu ratkovat yhdessä eteen tulevia pulmia. Ratkaisu voi löytyä Poppelikummun metsän värikkäistä muodoista tai yhdessä arkipäivän ongelmia pohtien. Poppelikumpu Pikku Kakkosen maanantai-illoissa 20.11. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Yle Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Värejä etsimässä

  27.01.2017 Yle Teema

  Kolmeosainen tiedesarja väreistä ja niiden merkityksestä

  Kolmeosainen BBC:n tiedesarja väreistä, jotka kertovat maailmamme tarinan.

 • Tervetuloa mukaan osallistumaan Luontovuoden syyshaasteeseen!

  16.09.2016 Luontovuosi

  Luontovuoden syyshaaste kestää kolme viikkoa

  Yle Luonto haastaa kaikki kuvaamaan syksyä teemalla Värit! Kamerasormi kannattaa pitää valmiina luonnossa liikkuessa, koska ruska, muuttolinnut ja ympäristön valmistautuminen talveen ovat herkullisia kuvauskohteita.

 • Kapusta Master - osa 6: Arkena ja vapaa-ajalla

  04.05.2016 Oppiminen

  Genetiivi ja adjektiivi. Vaatteet, värit ja koti.

  Tässä osassa puhutaan genetiivistä ja milloin sitä käytetään. Tiesitkö jo sen, että adjektiivit ovat riippuvaisia pääsanastaan? Opitaan myös vaatteiden ja värien nimiä sekä kotisanastoa.

 • Luonto inspiroi meikkien nimeäjää

  21.04.2016 Kulttuuri

  Lumenen Maarit Veromaa keksii työkseen nimiä meikeille.

  Suon tuoksu, vesi väreilee, sydäntalvi, villiruusu ja kaislikon kevät. Kuulostaa runolliselta, mutta nyt on kyse suomalaisen Lumenen meikkien sävynimistä. Niitä työkseen keksii Maarit Veromaa.

 • Supisuomea, osa 1: Persoonapronominit, verbin persoonataivutus ja adjektiivit

  27.01.2016 Oppiminen

  Suomen kielen perusasioita.

  Tässä osassa opetellaan suomen kielen perusasioita: persoonapronomineja, verbin persoonataivutusta ja yleisimpiä adjektiiveja.

 • Väripeli - testaa reaktionopeutesi!

  07.12.2015 Marja Hintikka Live

  Ovatko aivosi skarppina vai jumissa?

  Väsymys vaikuttaa aivotoimintaan: ajattelu tahmaa ja reaktionopeus hidastuu. Testaa, miten skarpissa kunnossa sinä olet!

 • Ruipelolle lihakset, osa 4: Vaikuttaako treenivaatteen väri onnistumiseen?

  15.09.2015 Tiede

  Vaikuttaako treenivaatteen väri onnistumiseen?

  Miksi Tiger Woods pukeutuu golfin finaalikisoissa punaiseen? Miksi urheilujoukkue käyttää mustia peliasuja? Samasta syystä kuin Prisma Studion Ruipelo 12 viikon lihastenkasvatusprojektissa. Se, mitä urheilijalla tai tavallisella treenaajalla on yllään, vaikuttaa siihen, miten henkilö suhtautuu itseensä ja mahdollisuuksiinsa onnistua - ja siihen, miten muut suhtautuvat häneen.

 • Värjäytymiltä ei vältytty värinkerääjäliinojen testissä

  04.03.2015 Kuningaskuluttaja

  Pyykin joukkoon laitettavat värinkerääjäliinat lupaavat imeä itseensä pyykistä irtoavaa väriä ja likaa. Niitä käyttämällä pitäisi pystyä pesemään vaaleat ja tummat vaatteet samassa koneellisessa ilman pelkoa värjäytymistä. Pääasiassa tuotteet toimivat, mutta värjäytymiltäkään ei testin aikana vältytty.

 • Nael kummi – Heikki Kinnunen opettelee matkailijan viroa

  08.12.2014 Elävä arkisto

  "Hakkame oppima eesti keelt!" Tällä kehotuksella näyttelijä Heikki Kinnunen avasi kahdeksanosaisen Nael kummi -sarjan (2002), jossa opetettiin viroa matkailijoille. Tutuiksi tulivat niin tervehdykset kuin ongelmatilanteissa käytettävät sanat. Sarja oli myös tekstitetty viroksi.

 • Television virityskuvia

  23.09.2014 Elävä arkisto

  Aikakautensa katsotuinta ohjelmaa.

  Testikuva eli television virityskuva sai kunnian olla Suomen ensimmäisen virallisen televisiolähetyksen ensimmäinen kuva. Vuosien varrella virityskuva on muuttunut, mutta sen perusperiaate on pysynyt samana.

 • Tikkurila mainosti ulkomaalejaan väriyhdistelmillä ja tirkistelyllä saunaan

  13.06.2014 Elävä arkisto

  Fennada-Filmin värikylläinen mainoselokuva 1960-luvulta houkutteli suomalaisia viimeistelemään kotinsa ja tupansa myös ulkopuolelta. Mainoselokuvan keskiössä on nelihenkinen perhe. Jokaisella perheenjäsenellä – myös perheen koiralla – on oma käsityksensä siitä, millaiseksi kotitalo tulisi maalata.

 • Särestön Anttu tahtoi veljensä Reidarin taiteen kaikkien nähtäville

  16.04.2014 Elävä arkisto

  Taiteilija Reidar Särestöniemen veli Anttu jäi huolehtimaan sukutilastaan ja veljensä ateljeesta Särestöstä Reidarin kuoltua. Anttu myös perusti säätiön, jotta Reidarin taide pääsisi kaikkien nähtäville, sillä "Reidar on tehnyt työnsä kansalle ja ihmisille. Ei se ole niitä tehnyt nurkkaan sullotuiksi."

 • Tatuointi on sattuvaa taidetta

  31.10.2013 Elävä arkisto

  Merimiesten jutusta koko kansan iholle.

  Kaikki sen tietävät – tatuoinnin ottaminen sattuu tai on vähintään epämiellyttävän tuntuista. Palkintona on parhaimmillaan itselle tärkeä ja kaunis taideteos. Jos leimaan kuitenkin kyllästyy, on siitä eroon pääseminen ottamista monin verroin kalliimpaa ja kivuliaampaa.

 • Nettivinkki: Etsi ja löydä herkullisia väriteemoja

  22.04.2013 Koti

  Joillain on luontainen taito yhdistellä värejä, toisilla taas ei. Mutta ei hätää! Kuler-väriohjelmalla löydät ja luot itse omia väriyhdistelmiä ja -teemoja kaikista maailman väreistä ja vähän enemmänkin.

 • Tulppaanien lumoissa

  24.03.2013 Vapaa-aika

  Kevään kynnyksellä valo ja värit kohtaavat hehkuvissa tulppaaneissa. Haltioidu herkullisen värisistä sipulikukista!

 • Kielioppia

  27.02.2013 Oppiminen

  Perehdymme japanin kahteen eri adjektiivityyppiin ja niiden käyttöön.

 • Värit ovat ikivanha visuaalinen kieli

  10.12.2012 Oppiminen

  Värillä on väliä. Niden avulla voidaan viestiä ilman sanoja.

  Miksi lyijykynät ovat keltaisia? Miksi nyrkkeilyhanskat ovat punaiset? Miksi uloskäynti on merkitty vihreällä? Värillä on väliä, sillä niiden avulla voidaan viestiä ilman sanoja.

 • Ostoksilla

  29.11.2012 Oppiminen

  Vaatteita, kenkiä, asusteita, värejä, muu tärkeä, aukiolot

  Shoppailijalle Italia on Euroopan kärkikohteita, sillä maa on todellinen trendien mekka klassisista kausiluontoisiin ilmiöihin. Italiaan suunnataan muodin, designin, ruokatuotteiden ja viinihankintojen merkeissä. Italialainen estetiikka koukuttaa kulkijan astumaan sisään houkuttelevaan liikkeeseen. Vuonna 2012 lanseeratut uudet, villit ja vapaat aukioloajat vain vauhdittavat impulssiostoksia.

 • Muotoilija korostaa omaleimaista ajattelua

  22.10.2012 Elävä arkisto

  Li Englundin aiheet kumpuavat luonnosta.

  Muotoilija Li Englund on tullut tunnetuksi Artekille tekemistään tekstiili- ja tapettimalleista. Aiheet hän on useimmiten saanut luonnosta, jonka vaaliminen on Englundille ollut tärkeää.

Sivut