Hyppää pääsisältöön

harjoitukset

 • Puolapuut – venyttelyn paikka

  05.09.2019 Strömsö

  Jim rakentaa puolapuut.

  Puolapuut ovat yksinkertainen liikuntaväline, josta on sekä hyötyä että huvia. Lapsista on mukava kiipeillä, ja aikuinen voi käyttää tilaisuutta hyväkseen ja riippua hetken ja venytellä arjen keskellä.

 • Ylellä harjoiteltiin uutistoimintaa poikkeusoloissa osana valtakunnallista Tieto18-kyberharjoitusta

  03.10.2018 Yleisradio

  Teemana olivat kyberturvallisuus ja kyberhäiriötilanteet.

  Valmiusharjoitusten tarkoituksena on ylläpitää yleläisten ammattitaitoa ja harjoitella uutistoimintaa poikkeusoloissa.

 • Es español 1 - espanjan kielen alkeiskurssi

  15.12.2015 Oppiminen

  12-osainen alkeiskurssi tutustuttaa myös maan kulttuuriin.

  Es español 1 on 12-osainen espanjan kielen alkeiskurssi. Sanastoa, puheenymmärtämistä, fraaseja ja kielioppia harjoitellaan runsaiden tehtävien avulla ja kulttuuriosassa tutustutaan monipuolisesti Espanjan kulttuuriin. Kielten taitotasoasteikolla kurssi sijoittuu tasolle A1-A2.

 • Es español 2 - espanjan kielen jatkokurssi

  15.12.2015 Oppiminen

  12-osainen keskitason espanjan kurssi.

  Es español 2 on 12-osainen keskitason espanjan kielen kurssi. Sen tavoitteena on syventää alkeiskurssilla opittuja espanjan kielen taitoja ja käydä läpi lisää kielen perusrakenteita ja sanastoa. Kulttuuriosioissa kasvatetaan Espanjan maan ja kulttuurin tuntemusta - nyt espanjan kielellä. Kielten taitotasoasteikolla kurssi sijoittuu tasolle B1-B2.1.

 • Es español 3 - espanjan kielen syventävä kurssi

  15.12.2015 Oppiminen

  12-osainen kurssi syventää ja täydentää kielitaitoa.

  Tervetuloa Es español 3 -verkkokurssille! Espanjan kielen syventävä kurssi sisältää tuttuun tapaan 12 osaa ja kurssin tarkoituksena on paitsi kerrata ja aktivoida alkeiskurssilla opittua, myös täydentää sanaston ja rakenteiden tuntemusta. Kielten taitotasoasteikolla kurssi sijoittuu tasolle B2.

 • Poliisiopistossa kamppailtiin tatamilla ja petrattiin kielioppia

  02.07.2015 Elävä arkisto

  Otaniemen poliisikoulun esittely vuodelta 1962.

  Otaniemen poliisikoulun esittely vuodelta 1962.

 • Saksa sujuvaksi Abitreenien avulla - Viel Spaß!

  06.02.2015 Abitreenit

  Tehtävät on laadittu ajatellen sähköistä yo-koetta.

  Harjoittele saksaa uusien Abitreenien tehtävien avulla! Tehtävät on laadittu ajatellen sähköistä yo-koetta ja niissä on otettu huomioon millaisia sähköiset tehtävät voisivat olla. Tehtävät on jaoteltu kielioppirakenteisiin ja sanastoon. Harjoitukset toimivat Chrome-selaimella.

 • Kapellimestari Stasevska pelkää Ukrainan talvea

  16.01.2015 Kulttuuri

  Elämän tärkeimmät asiat sanotaan hiljaisella äänellä kynttilänvalossa. Vanha viisaus toteutuu kapellimestari Dalia Stasevskan kotimökissä Tuusulassa, jossa puheena on Ukrainan sota. Stasevskalle arki peltojen keskellä ilman juoksevaa vettä ja sähköä on vastapainoa suurkaupunkien konserttisaleille ja hotellihuoneille.

 • Jalkapallokoulu analysoi oikean potkutekniikan maallikoille

  16.06.2014 Elävä arkisto

  ”Kaikessa jalkapalloharjoittelussa tulee muistaa, että molempia jalkoja on harjoitettava yhtä paljon ja mieluummin sitä huonompaa jalkaa hiukan enemmän.” Ylen urheilutoimituksen vuonna 1978 toteuttama Jalkapallokoulu-ohjelmasarja lähestyi pallopeliä varsin analyyttisesti. Sarjan avausjaksossa hiottiin potkutekniikkaa toistoja laskematta. Ohjelmaa selostaa Juha Jokinen ja asiantuntijana toimii Lahden Kuusysin valmentaja Raimo Valtonen.

 • Koulun kuntokoe oli vakava ja tarkka tilaisuus

  28.05.2014 Elävä arkisto

  Kuntotesti vuosimallia 1971

  Suoritetaan kuntotesti lehtori Jarmo Karjalaisen johdolla. Esimerkkisuorituksista vastaa Kaarinan Ylikylän koulun poikien liikuntaryhmä vuonna 1971. Ohjelman selostus on varsin virallista kuultavaa.

 • "Ei voi kahden metrin syötöt mennä v**** kolme metriä ohi!"

  28.03.2013 Elävä arkisto

  TPS:n valmentajaksi kesken kauden vuonna 2008 valittu Kai Suikkanen otti heti ensimmäisenä työpäivänään itselleen roolia myös mediassa. Lounais-Suomen Uutiset tallensi joukkueen harjoituksissa Suikkasen sittemmin legendaariseksi muodostuneen sloganin: "Ei voi kahden metrin syötöt mennä v**** kolme metriä ohi!"

 • Ylioppilaskunnan Laulajat on mieskuorojen monivivahteinen edelläkävijä

  25.03.2013 Elävä arkisto

  Ylioppilaskunnan Laulajat on Suomen vanhin suomenkielinen kuoro. Oheisissa ohjelmissa seurataan vuonna 1883 perustetun maineikkaan mieskuoron vaiheita eri vuosikymmenillä. YL on tunteisiin vetoavaa tulkintaa ja kuorolaisille itselleen laulun ja sattumusten täyteistä aikaa.

 • Keskusteluharjoituksen merkitys - opettajan opas

  06.03.2013 Oppiminen

  Ohjeita filosofiseen keskusteluharjoitukseen

  Filosofisen keskusteluharjoituksen toteuttamiseen koulussa ei ole mitään yleispätevää metodia. Keskustelu toimii yleensä kuitenkin parhaiten, jos se etenee kohtuullisen selkeiden vaiheiden kautta.

 • Abitreenit – venäjä

  14.11.2012 Oppiminen

  Monipuolinen harjoituspaketti treenaa yo-kirjoituksiin.

  Oletko abi? Vai haluatko muuten vaan kerrata venäjää? Abitreenit on monipuolinen venäjän kielen harjoituspaketti ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville.

 • Abitreenit – saksa

  14.11.2012 Oppiminen

  Oletko abi? Tai haluatko muuten vaan kerrata saksaa?

  Oletko abi? Haluatko muuten vaan kerrata saksaa? Abitreenit on monipuolinen saksan kielen harjoituspaketti ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville.

 • Abitreenit – ranska

  14.11.2012 Oppiminen

  Kertaa ranskaa yo-kokeisiin tai muuhun tarpeeseen!

  Oletko abi? Tai haluatko muuten vaan kerrata ranskaa? Abitreenit on monipuolinen ranskan kielen harjoituspaketti ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville.

 • Filosofinen keskusteluharjoitus - opettajan opas

  06.09.2012 Oppiminen

  Filosofinen keskusteluharjoitus - opettajan opas

  Tässä on esimerkki filosofisen keskustelun käyttämisestä opetuksessa. Ohjeet valmistautumisesta, apuvälineistä, keskustelun ohjaamisesta ja sen arvioinnista. Tärkeää on myös sopia pelisäännöistä.

 • Hornetit vuoroin vieraissa

  12.06.2012 Elävä arkisto

  A-studio kurkisteli Hornetin takapenkillä, kun kolmen maan ilmavoimat harjoittelivat yhdessä Norbottenin taivaalla tammikuussa 2012.

 • Helsingin uusi marmoriteatteri oli kallis mutta kaunis

  12.12.2011 Elävä arkisto

  Kriittinen Hannu Karpokin heltyy Helsingin uuden kaupunginteatterin edessä. Siitä maksettu 33 miljoonaa markkaa on "suuri hinta", mutta lopputuloksena on Karpon mielestä pääkaupungin hienoin rakennus.

 • Luistelukoulu

  14.12.2010 Elävä arkisto

  Amurin päiväkodin lapset käyvät luistelukoulua.

  Amurin päiväkodin lapset käyvät luistelukoulua. Luistelukoulun tarkoituksena on antaa luistelussa tarvittavat perustaidot.

Sivut