Hyppää pääsisältöön

metsä

 • Luonto elvyttää, hoitaa stressiä ja saattaa jopa parantaa tarkkaavaisuutta

  08.07.2017 Tiede
  Luonto on tehokas lääke masennukseen ja stressiin. Nyt tamperelaistutkijat vievät ihmisiä luontoon kävelemään ja testaavat, mitä tapahtuu tarkkaavuudelle. Lähdin mukaan koehenkilöksi. Ensin tein tarkkaavuustestin, sitten reilun tunnin kävelyn vehreässä puistossa ja sen jälkeen uuden tarkkaavuustestin.
 • Miten ripustan linnunpöntön?

  29.02.2016 Miljoona linnunpönttöä
  Linnunpöntön ripustaminen ei ole vaikeaa, mutta siinä kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan.
 • Erämaan lumo: Kaamoksen kauneutta

  23.02.2016 Luonto
  Kaamos on taianomaista aikaa. Kun valo on karannut, Lapin metsien lumipeitteestä heijastuu sinertävä kajo, ja pimeydessä leiskuvat revontulet.
 • Miksi tarvitaan Miljoona linnunpönttöä?

  17.02.2016 Miljoona linnunpönttöä
  Suomen metsissä on kova pula koloista. Moni lintumme tarvitsee katettuja, suojattuja tiloja pesimiseen. Ilman pönttöä tai koloa lisääntyminen ei onnistu. Miljoona linnunpönttöä -kampanjalla lahjoitamme turvallisia pesäkoloja linnuille. Ja samalla lisää linnunlaulua ensi vuonna sata vuotta täyttävälle Suomellemme.
 • Hanna Gullichsenin hirvipullat

  11.02.2016 Puoli seitsemän
  Ruokakirjailija Hanna Gullichsenin mieluisin liha tulee metsästä. Kainuussa Puolangalla syntyneelle ja kasvaneelle Hannalle metsästys ja kalastus sekä metsän sato marjoineen ja sienineen on tärkeä osa minuutta. Lapsuutensa rakkaimmaksi ruokamuistoksi hän nostaa hirvipullat.
 • Sielukoulu tehtävä 10: Mene metsään!

  08.02.2016 Marja Hintikka Live
  Tutkimusten mukaan luonnossa oleskelulla on merkittäviä hyvinvointivaikutuksia. Luonto vaikuttaa mielen hyvinvoinnin kautta kokonaishyvinvointiimme.
 • Miten luonnon kauneuden saa talteen yhteen otokseen?

  05.02.2016 Puoli seitsemän
  Luonnon kauneuden kuvaaminen on taitolaji. Hienon otoksen saloihin opastaa luontokuvaaja Konsta Punkka.
 • Pöllimiesten savotta Sompion Lapin aarniometsissä

  25.11.2015 Elävä arkisto
  Antero Ruuhosen ohjaamassa dokumentissa Savotta kurkistetaan Sompion Lapissa tapahtuvaan metsureiden työhön. Vuonna 1966 ilmestyneessä kuvauksessa katoavaa työläisperinnettä seurataan talvisella Savukosken savotalla, ennen kuin alueen valtasi Lokan tekoaltaan vesistö.
 • Kuntoilua metsässä: Elias Kaskisen treenivinkit metsään

  18.11.2015 Puoli seitsemän
  Laulaja-lauluntekijä Elias Kaskinen vieraili Puoli seiskassa 18.11. ja kertoi treenaavansa perinteisen kuntosalin sijaan usein metsässä.
 • Takapihojemme eläimet

  23.10.2015 Puoli seitsemän
  Luonnon asukkeja etsiessään ei useinkaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Riittää kun astuu ulos kotiovesta ja avaa silmänsä urbaanille luonnonpuistolle.
 • Cityjuntin sieniretki

  10.09.2015 Puoli seitsemän
  Syksy tulee ja sen mukana sienet. Sosiaalinen media vilisee kuvia toinen toistaan upeammista sienisaaliista. Mitä tehdä jos toisten sienipäivitykset ärsyttävät? Silloin lähdetään sienimetsään!
 • Innostu sienistä - Saimi Hoyerin vinkit sienestäjälle

  07.09.2015 Luonto
  Metsiemme paras sieniaika on juuri nyt. Saimi Hoyer on yksi Suomen tunnetuimpia "sieni-ihmisiä". Hän ei voisi kuvitellakaan elämäänsä ilman luontoa, metsää ja sen monipuolisia antimia. Saimin vinkeillä teet sienestyksestä elämyksen koko perheelle.
 • Missä on Suomen vanhin puu?

  02.09.2015 Luonto
  Oletko nähnyt puun, joka on tehnyt sinuun vaikutuksen ja olet ihmetellyt sen ikää? Kerro havainnostasi meille. Etsimme Suomen vanhinta puuta, ja teemme samalla karttaa hienoista puunähtävyyksistä kaikikien katsottavaksi.
 • Kaatoiko myrsky takapihametsäsi - mitä tilalle?

  26.08.2015 Luonto
  Kaatoiko myrsky tai moottorisaha keittiösi ikkunasta näkyvän tai kävelylenkkisi varrella kasvavan metsän? Jos harmittaa ja mietit, milloin metsä on taas entisensä, et ole ainoa. Kaupunkien metsätoimeen otetaan helposti yhteyttä puihin liittyvissä kysymyksissä.
 • Suomalaissiirtolaisia ja intiaaneja yhdisti metsä

  24.08.2015 Elävä arkisto
  Ajatus paremmasta elämästä ja seikkailuista houkutteli työttömyyteen ja venäläistämispolitiikkaan kyllästyneitä suomalaisia Pohjois-Amerikkaan 1800-luvun puolessa välissä. Monet tulokkaat päätyivät viljelemään maata alkuperäiskansan naapureiksi, joita myös intiaaneiksi nimitettiin.
 • Salaperäinen ja uhanalainen liito-orava

  28.07.2015 Elävä arkisto
  Monet ovat kuulleet siitä, mutta vain harvat nähneet. Tavallisesti illan hämärtyessä liikkeelle lähtevä liito-orava on Suomen metsien pieni suuri tuntematon. Euroopan mittakaavassakin ainutlaatuinen eläin on harvinaisuutensa ja sympaattisuutensa vuoksi saanut aseman yhtenä luonnonsuojelun kulmakivistä.
 • I. K. Inha — kansallisvalokuvaaja

  13.07.2015 Elävä arkisto
  I. K. Inha ikuisti ensimmäisenä 1800- ja 1900-lukujen taitteen Suomen valokuviin päästä varpaisiin. Hänen valokuviensa kulttuurihistoriallinen merkitys muun muassa Vienan Karjalan kannalta on mittaamattoman arvokas. Taiteilijana häntä ei kuitenkaan osattu omana aikanaan arvostaa.
 • Papanoista taidetta

  30.06.2015 Puoli seitsemän
  Mistä tunnistaa, onko papanoija ollut uros- vai naarashirvi? Entä miten erottaa metsäjäniksen ja rusakon papanat toisistaan? Anni Rapinoja tekee taidetta, jonka raaka-aineet tulevat hirviltä ja jäniksiltä.
 • Maan povessa – kaiken pahan alku ja juuri

  25.06.2015 Viihde
  Kuinka pitkälle olemme valmiita menemään suojataksemme rakastamiamme ihmisiä, ja mitkä piilevät voimat voivat iskeä takaisin jos annamme itsekeskeisyyden ja ahneuden viedä? Yli miljoona katsojaa kotimaassaan kerännyt ruotsalainen menestyssarja Maan povessa on kauhutarina, joka sijoittuu ruotsalaiseen aarniometsään.
 • Avaruusromua kesäyössä

  03.06.2015 Musiikki
  Missä sinä aiot kuunnella Avaruusromua 25 vuotta -juhlalähetystä sunnuntaina 7.6.2015 kello 22.05 - 24?

Sivut