Hyppää pääsisältöön

ulkomaalaiset

 • "He tuovat iloa jokaiseen päivääni" – Sarah Nguyen opettelee suomen kieltä Kaverin puolesta kyselen -podcastin avulla

  15.02.2020 Ohjelmat

  KPK -podcast kuuluu Nguyenin arkeen.

  Sarah Nguyen ja Son Chu osallistuivat Kaverin puolesta kyläilen -tapahtumaan ystävänpäivänä. Tapahtumassa podcastista tutut naiset kertoivat juttujaan kaverin puolesta kodinomaiseksi muokatussa studiossa.

 • Suomalainen voi kirjoittaa kulttuurivallankumouksesta - kiinalaisen täytyy vaieta!

  04.03.2017 Kirjojen Suomi

  Pasi Pekkola uskoo fiktion voimaan

  Pasi Pekkola on julkaissut kaksi teosta, Unelmansieppaaja (2013) ja Lohikäärmeen värit (2015). Kirjojen kansitekstien perusteella saattaisi ajatella, että hän on entinen ammattilaiskoripalloilija, toimittaja ja vientiyrityksen toimitusjohtaja, joka on ryhtynyt kirjoittamaan. Mutta tässä Taneli Pyysalon haastattelussa selviää, että Pekkola on aina ollut ensisijaisesti kirjailija.

 • Jari Tervo: Suomemme heimo – Tunne vihamielisyyden alkeet

  03.01.2017 Kirjojen Suomi

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 2001 teokseen.

  Rikollisuus on aikamoista söheltämistä Jari Tervon romaanissa. Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 2001 teokseen.

 • Näin tehtiin MOT:n selvitys

  29.02.2016 MOT

  Joka viides tuomio lievenee hovioikeudessa.

  MOT tilasi ohjelmaa varten raiskausrikostuomiot kaikista Suomen hovioikeuksista vuosilta 2011 - 2015. Rikosnimikkeinä ovat raiskaus, törkeä raiskaus ja pakottaminen sukupuoliyhteyteen. Tapauksia on 544.

 • Ne toiset kiven sisällä: käsikirjoitus

  25.05.2015 MOT

  Kielten sekamelska tuli Suomenkin vankiloihin.

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan välijuontoineen.

 • Kielten sekamelska tuli vankiloihin

  21.05.2015 MOT

  Ulkomaalaistaustaisten vankien määrä on kasvanut nopeasti.

  Ulkomaalaistaustaisten vankien määrä Suomessa on kasvanut nopeasti.

 • 16-vuotias Elastinen tanssii rasismia vastaan

  25.11.2014 Elävä arkisto

  Nuorta hiphopparia haastateltiin vuonna 1997.

  Rap-artisti Elastisena tunnettu Kimmo Laiho oli teini-ikäisenä mukana rasisminvastaisessa Color-blind-musikaalissa. Nuorta hiphopparia haastateltiin vuonna 1997. Näemme hänet myös esittelemässä breakdance- ja hiphop-taitojaan musikaalin harjoituksissa.

 • Kaksi ulkomaalaista äitiä

  11.11.2013 Elävä arkisto

  Äitinä olo ei aina ole helppoa. Omat pulmansa aiheuttaa lasten kasvattaminen äidille uudessa kulttuurissa. Vaikka lapsi olisi jo sopeutunut maan kulttuuriin ja oppinut kielen, äiti ei aina ole.

 • Elämää kahden kulttuurin välissä

  11.11.2013 Elävä arkisto

  Maahanmuuttajien lapsista kasvaa sukupolvi, jonka identiteetti jakautuu kahden kulttuurin välille. Mistä löytyy oma identiteetti kun on syntynyt Suomessa, mutta vanhemmat elävät toisen kulttuurin traditioiden ja tapojen mukaan?

 • Jos juoksee asunnosta täysillä

  14.10.2013 Näkökulmat

  ...Jos tekisi itselle uimahousut tekoturkiksesta niin ne olisivat kyllä hienot, kuivina, mutta märkinä ne olisivat päinvastoin hirmu säälittävät ja niistä lirisisi vesi jotenkin surkeasti siihen itsen alle...

 • Ei ulkomaalaisia suomalaisten saunoihin tai naapuriin

  11.10.2013 Elävä arkisto

  Ulkomaalaisten on parempi pysyä poissa suomalaisten yleisistä saunoista, etteivät taudit leviä, tuumivat nuoret aikuiset katuhaastatteluissa. Naapuriinkaan ei ulkomaalaisia toivottu puutteellisen suomen kielen taidon takia. Anna palaa -ohjelma käsitteli suhtautumista ulkomaalaisiin keväällä 1987.

 • Mikä ei tapa, se vahvistaa

  08.10.2013 Nuorille. Nyt!

  Otsikon lailla ajattelee nyt 36-vuotias, perheellinen nuoriso-ohjaaja Mehdi Lakhal. Hänen nuoruutensa ei ollut ihan tavallisimmasta päästä. Sitä värittivät epävarmuus ja rasismi.

 • Saa olla kiitollinen, mutta minusta ei tarvitse

  25.06.2013 Näkökulmat

  "...Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen siitä, että kaverille annettu, itseltä liian pieneksi jäänyt vaate näyttää sen päällä sata kerta paremmalta kuin itsen päällä ei näyttänyt kertaakaan..."

 • Ransu ja Pekka matkustivat lentäen ja laivalla

  21.05.2013 Elävä arkisto

  Kaikkia maailman ihmisiä ei voi oppia tuntemaan, mutta Pekka ja Ransu päättävät kuitenkin tutustua edes naapureihimme ja matkata Tukholmaan ja Ahvenanmaalle.

 • Ransu Neuvostoliitossa

  23.04.2013 Elävä arkisto

  Itänaapurissamme tutustuttiin nähtävyyksiin ja päiväkotiin.

  Ransu ja Pekka matkasivat vuonna 1988 yhdessä Neuvostoliittoon. Itänaapurissamme tutustuttiin nähtävyyksiin, nukketeatteriin ja paikalliseen päiväkotiin.

 • Jos olisi kukko, ja muita

  26.11.2012 Näkökulmat

  "Jos olisi syntynyt sellaisessa maassa missä guacamole on ihan tavallinen sana, ja missä on metsässä värikkäitä ja kuolemanpuru-himoisia käärmeitä, niin..."

 • Kreikkalainen joulu Suomessa

  29.10.2012 Elävä arkisto

  Miltä kuulostaisi joulu lumen ympäröimänä, koristellun kuusen läheisyydessä odotellessa joulupukkia poroineen? Eksoottiselta, sanoisivat ne kreikkalaiset, jotka saapuvat joulunviettoon Tornion kaupunginhotelliin.

 • Rakkaudesta suomalaiseen mieheen

  27.02.2012 Elämä

  Mitä ajattelee suomimiehestä muualta muuttanut nainen?

  Mitä ajattelevat suomalaisista miehistä naiset, jotka ovat muuttaneet Suomeen muualta? Prinsessakohtelua Suomen jäyhiltä jököttäjiltä on turha odottaa, mutta uskollinen luonne korvaa monta puutetta.

 • Rakkaudesta suomalaiseen naiseen

  12.01.2012 Elämä

  Mitä ajattelee suominaisesta muualta muuttanut mies?

  Mitä ajattelevat suomalaisista naisista miehet, jotka ovat muuttaneet Suomeen muualta? Rakkaus on suurta, mutta ei pelkästään mairittelevaa.

 • Jani Saxell: Unenpäästäjä Florian

  04.11.2010 Elävä arkisto

  Unenpäästäjä Florian on ajankohtainen kauhukuva Euroopasta. Se kertoo paitsi nykyisten kerjäläisten ahdingosta, myös Suomen ja muun Euroopan romanien kohtaloista. Jani Saxell yhdistelee yllättävästi tuttuja, vanhojakin asioita, ja niistä syntyy lähitulevaisuuden kauhukuvia.

Sivut