Hyppää pääsisältöön

Katja Kallio

 • Isänmaan puolesta

  31.03.2016 Kulttuuri

  Onko Brody terroristi vai onko Carrie hullu?

  “Onko televisiolla muslimiongelma?”, kysyi presidentti Barack Obama viime helmikuussa tehdessään ensimmäisen vierailunsa yhdysvaltalaiseen moskeijaan. Obaman puhe Baltimoressa sivusi tv-draamojen asenteita. Muslimeja nähdään niissä ainoastaan silloin, kun kyse on kansallisesta turvallisuudesta, lue: terrorismista. Obaman puheesta oli piikki Isänmaan puolesta -sarjaa kohtaan. Television tiiliskivissä Katja Kallio ja J.P. Pulkkinen puhuvat tästä psykologisesta trilleristä, jossa vainoharha on normitila ja jazz avain sankarin ajatteluun.

 • Television tiiliskivet – uudet jaksot!

  22.03.2016 Kulttuuri

  Keskustelusarja tv-sarjoista torstaisin Yle Radio 1:ssä.

  Television tiiliskivet on vuonna 2009 alkanut radiosarja keskusteluja televisiosarjoista. Koska sammio ei ole ottanut tyhjentyäkseen – se on piripinnassa – nyt on tarjolla tiiliskivien neljäs kausi, kymmenen uutta keskustelua. Mennyt maailma, Silta, True Detective, Game of Thrones... Yle Radio 1 torstaisin 24.3.–26.5. klo 17.20. Myös Areenassa.

 • Sideways kiinnitti uusia artisteja – metallihirmut Ranger ja Oranssi pazuzu nähdään Helsingissä

  11.03.2016 YleX

  Sidewaysin tuoreimmat kiinnitykset ovat metallipainotteisia rokkareita.

 • Uusia kiinnityksiä Sidewaysiin – Peaches saapuu vihdoinkin Helsinkiin

  26.02.2016 YleX

  Peachesin lisäksi Siveways kiitti kuusi muuta ulkomaalaisartistia.

 • Lisää kiinnityksiä Sideways-festivaaliin – oheisohjelmassa Katja Kallio haastaa Paperi T:n elokuva-debattiin

  12.02.2016 YleX

  Helsingissä Teurastamolla 17. – 18.6.2016 järjestettävän Sidewaysin ohjelmisto täydentyy uusilla artisteilla ja oheisohjelmalla.

 • Yle Teeman elokuvafestivaali alkaa – tätä on luvassa

  26.11.2014 YleX

  Teeman elokuvafestivaali valtaa jälleen kanavan.

 • Nader ja Simin: ero

  24.11.2014 Yle Teema

  Oscarin voittanut iranilaiselokuva avioerosta.

  ”Runoutta joka paljastaa maailman syvimmät salaisuudet.” Kirjailija Katja Kallio kirjoittaa Asghar Farhadin elokuvasta Nader ja Simin: ero. Tämä iranilaiselokuva voitti parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin vuonna 2012.

 • Aamun kirjassa Katja Kallion Säkenöivät hetket

  14.03.2013 Yle Uutiset

  Kolmen sukupolven naisten kautta avautuu näkymä Hankoon vuonna 1914 ja 1930-luvun puolivälissä. Olennaisinta romaanissa on kuitenkin Ingan, hänen tyttärensä Ellyn ja tämän tyttären Beatan sukupolvelta toiselle siirtyvä taakka. Kukaan näistä naisista ei hallitse elämäänsä, vaan ajelehtii muiden vietävänä.

 • Hyvää kahvia, kiitos!

  25.10.2012 Yle Uutiset

  Mitä haluaa taukopaikoille tuleva autoilija? Hyvää kahvia! 20-vuotista taivaltaan Janakkalassa 3-tien varrella juhlistava Linnatuuli oli Suomen ensimmäinen tien yli kasvatettu liikenneasema. Kilpailu on koventunut, tuotteet ja kattaus ovat menneet uusiksi, mutta perusasiat säilyvät.

 • Mitä mieltä olet Soma-yhtyeen kappaleesta Jäätelöö!?

  09.06.2011 YleX

  YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja paras Rytmibarometrikommentti palkitaan!

 • Miten minusta tuli minä: kirjailija Katja Kallio

  08.02.2011 Yle Uutiset

  Katja Kallio on julkaissut useita romaaneja, kuten Kuutamolla, Karilla, Sooloilua ja uusimpana Syntikirja. Kuinka ujosta turkulaistytöstä tuli kirjailija ja käsikirjoittaja? Muuttuuko oma elämä, kun esikoisromaanista tulee menestys ja siitä tehdään elokuva?

 • Hardwickin esikoiselokuva jää esikuvistaan

  05.01.2010 Yle Uutiset

  Ohjaaja Neil Hardwick on saanut valmiiksi elokuvansa Jos rakastat. Ohjaajan esikuvia ovat olleet brittiläisen musikaalin menestystarinat. Hardwickin esikoiselokuva herättää ristiriitaisia tunteita.

 • Neil Hardwick auraa tietä kotimaisille musikaalielokuville

  21.12.2009 Yle Uutiset

  Neil Hardwick on ohjannut suomalaisittain uraa uurtavan musikaalielokuvan Jos rakastat. Elokuva on Katja Kallion käsikirjoittama.

 • Hardwick valitsi musiikkielokuvansa tähdet

  04.03.2009 Yle Uutiset

  Neil Hardwickin ohjaaman musiikkielokuvan Jos rakastat pääosiin on valittu Elli Vallinoja ja Chike Ohanwe. Muissa keskeisissä rooleissa esiintyvät Taneli Mäkelä, Satu Silvo ja Minttu Mustakallio.

 • Finnish Cinema Celebrates Bumper Year

  22.09.2008 Yle Uutiset
 • Kotimaisilla elokuvilla jo miljoona katsojaa

  22.09.2008 Yle Uutiset

  Kotimaiset elokuvat ovat keränneet jo miljoona katsojaa tänä vuonna. Raja ylittyi sunnuntaina. Viime vuonna miljoona täyttyi vasta joulun tienoilla. Elokuvateattereiden kävijöistä kaikkiaan reilu viidennes on katsonut tänä vuonna kotimaisen elokuvan.

 • Neil Hardwick ryhtyy elokuvaohjaajaksi

  22.09.2008 Yle Uutiset

  Tv- ja teatteritöistään tunnettu Neil Hardwick ohjaa uuden kotimaisen musikaalielokuvan. Katja Kallion käsikirjoitukseen perustuva Jos rakastat kertoo ministerin tyttären ja maahanmuuttajapojan rakkaustarinan.

 • Neil Hardwick ohjaa uutuuselokuvan

  22.09.2008 Yle Uutiset

  Tv- ja teatteriohjaaja Neil Hardwick ohjaa uuden kotimaisen musikaalielokuvan. Jos rakastat -elokuvaa mainostetaan suomalaisittain uudenlaisena musiikkielokuvana, jossa tarinaa vievät eteenpäin kotimaisten popkappaleiden sanoitukset.

 • Kotimainen elokuva houkuttanut hyvin katsojia keväällä

  05.05.2008 Yle Uutiset

  Kotimainen elokuva kerännyt tänä vuonna jo lähes 800 000 katsojaa.

 • Viikon neljä katsotuinta leffaa ovat kotimaisia

  18.01.2008 Yle Uutiset

  Suomessa viikon neljä katsotuinta elokuvaa ovat kotimaisia. Kolmatta viikkoa katsotuin leffa on romanttinen komedia Sooloilua. Elokuva keräsi viikon aikana lähes 26 000 katsojaa, ja sen on nähnyt kaikkiaan jo lähes 100 000 katsojaa.

Sivut