Hyppää pääsisältöön

Isänmaan puolesta

 • Isänmaan puolesta

  31.03.2016 Kulttuuri

  Onko Brody terroristi vai onko Carrie hullu?

  “Onko televisiolla muslimiongelma?”, kysyi presidentti Barack Obama viime helmikuussa tehdessään ensimmäisen vierailunsa yhdysvaltalaiseen moskeijaan. Obaman puhe Baltimoressa sivusi tv-draamojen asenteita. Muslimeja nähdään niissä ainoastaan silloin, kun kyse on kansallisesta turvallisuudesta, lue: terrorismista. Obaman puheesta oli piikki Isänmaan puolesta -sarjaa kohtaan. Television tiiliskivissä Katja Kallio ja J.P. Pulkkinen puhuvat tästä psykologisesta trilleristä, jossa vainoharha on normitila ja jazz avain sankarin ajatteluun.

 • Television tiiliskivien testi - tästä et saa täysiä pisteitä

  24.03.2016 Kulttuuri

  Tee testi

  Kun Television tiiliskivien viides kausi on jo lähtenyt liikkeelle, kannattaa kurkata testiä vuodelta 2016. Oletko oppinut kahdessa vuodessa jotain vai ovatko tv-sarjaopinnot vielä pahasti kesken?

 • Television tiiliskivet – uudet jaksot!

  22.03.2016 Kulttuuri

  Keskustelusarja tv-sarjoista torstaisin Yle Radio 1:ssä.

  Television tiiliskivet on vuonna 2009 alkanut radiosarja keskusteluja televisiosarjoista. Koska sammio ei ole ottanut tyhjentyäkseen – se on piripinnassa – nyt on tarjolla tiiliskivien neljäs kausi, kymmenen uutta keskustelua. Mennyt maailma, Silta, True Detective, Game of Thrones... Yle Radio 1 torstaisin 24.3.–26.5. klo 17.20. Myös Areenassa.

 • Amerikkalaisten tv-sarjojen jaksoja hyllytettiin Pariisin terrori-iskujen vuoksi

  16.11.2015 Yle Uutiset

  Esittämättä jää muun muassa Legends-sarjan jakso, jossa terroristit ampuvat ihmisiä Pariisin kaduilla.

 • Suomalainen lentää kopterilla Hollywoodiin

  15.11.2015 Kulttuuricocktail

  Ville Hyvönen kuvaa elokuvaa kauko-ohjattavalla kopterilla.

  Suomalais-virolainen yritys on maailman parhaita kuvaamaan elokuvaa kauko-ohjattavalla kopterilla. Halvempien ilmakuvien lisäksi kopterit tuovat elokuviin uudenlaista ilmaisua ja katsojille kokemuksen lentämisen riemusta.

 • Graffititaiteilijat maalasivat Isänmaan puolesta -sarjan lavasteisiin kriittiisiä viestejä: "Isänmaan puolesta on rasistinen"

  15.10.2015 YleX

  Katutaiteilijoilta oli pyydetty teoksia, jotka eivät ole poliittisia. Pyyntö ei aivan toteutunut.

 • Kamera lentää Suomenlinnan yllä

  17.09.2015 Kulttuuricocktail

  Pikkukopteri kantaa elokuvakameraa Suomenlinnassa.

  Ilmakuvaaminen erilaisten pikkukopterien ja lennokkien avulla on suosittua. Maailmassa on kuitenkin vain kourallinen ihmisiä, jotka osaavat kuvata Hollywood-tason elokuvaa kopterilla. Katso, miltä ilmakuva Suomenlinnasta näyttää.

 • USA:n turvallisuusviranomaiset avaavat toimintaansa maineensa kiillottamiseksi

  20.06.2013 Yle Uutiset

  Uutiskanava CNN esittelee tapauksen, jossa ihmisten nettikäyttäytymistä tutkimalla pelastettiin pedofiilin uhriksi joutunut lapsi.

 • Emmy-palkintoja yllätysnimille

  24.09.2012 Yle Uutiset

  Amerikkalaisen TV-viihteen kerma kokoontui jälleen Los Angelesiin jännittämään Emmy-palkintojen saajia. Useimmat palkitut sarjat on nähty Suomessakin.