Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.
Toivottavasti enää koskaan ei tule uutta nousukautta, koska lama-aika on parempaa, kirjoittaa Janne Saarikivi. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.
Rakentajille riittää kysyntää. Vastaavia työttömyyslukuja saa hakea 30 vuoden takaa lamaa edeltävästä nousukaudesta.
Liikanen kertoo muistelmissaan vuosistaan lupaavana tähtipoliitikkona ja valtiovarainministerinä suuren laman alla.
Kuuden tunnin työpäivän lyhyt historia Suomessa.
Budjettitoimiston mukaan nyt julkistettu ennuste ei ole pahin mahdollinen vaihtoehto.
Dokumentti etelä-korealaisesta perheestä.
”Olin isälle tosi vihainen noin 20 vuotta. Säälin äitiä ja yritin käskeä hänet ottamaan eron isästä”, eteläkorealainen Minji Ma muisteli vieraillessaan Docpoint-festivaalilla Helsingissä viime vuonna Perheraunio-dokumenttinsa kanssa. Toimittaja Harri Römpötti oli paikalla, kun Ma kertoi dokumenttielokuvansa valmistumisesta.
Niin sanotuista Panaman papereista alkunsa saanut rahanpesuskandaali tahri pahasti Panaman mainetta kolme vuotta sitten.
Sukupolveni on keksinyt keinoja selviytyä repaleisessa työelämässä, mutta vakitöihin tottunut yhteiskunta ei ihan pysy mukana, kirjoittaa toimittaja Laura Hallamaa.
Iltalypsy vuodelta 1994 Areenassa vuoden ajan.
Iltalypsy toi lamanjälkeiseen Suomeen ohjelman, jonka lyhyissä jaksoissa analysoitiin valtaa pitävien tekemisiä räikeän huumorin avulla. Areenaan on nyt julkaistu 24 jaksoa vuodelta 1994. Jaksot ovat katsottavissa vuoden ajan.
Rahalla ei ole moraalia, kirjoittaa Pekka Juntti.
Lapsuuden rahapuhe säilyy muistoissa pitkään.
Moni 1990-luvun lama-aikana lapsuutensa elänyt kokee edelleen rahan liittyviä pelkoja, vaikka tilin saldo näyttäisi reilusti plussaa. Rahasta puhutaan yhä kielteisesti – tai sitten siitä ei puhuta yhtään. ”Seksuaalinen suuntautuminenkin on ollut viimeiset parikymmentä vuotta enemmän tapetilla kuin oma rahatilanne”, kommentoi professori Minna Autio.
Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.
Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.
Parisuhdesopimukset perustuvat outoon harhaan, että tulevaisuus olisi jokaisella tiedossa, kirjoittaa psykoterapeutti Heli Vaaranen.
Vihaisuuden nousu länsimaissa liittyy talouden globalisaatioon ja rakennemuutokseen.
Taloudellinen ahdinko, syvenevä velkakierre ja näköalattomuus vaivaavat yhä maamme huono-osaisia. Kirkon diakoniatyöntekijät ovat huolissaan asiakkaistaan.
Emilia Henttunen thought she was close to landing a sales job but a doctor noticed she'd been treated for depression, scuttling her chances of employment.
The suicide rate in Finland has fallen dramatically over the last thirty years and is now on par with rates in Germany and France, according to EU figures.
Kansallinen itsemurhien ehkäisyohjelma ja sen vanavedessä parantunut hoito sekä lääkehoidon uudistuminen olleet tärkeitä tekijöitä itsemurhien vähenemiseen.
Pieksämäen keskustan tyhjyyttään ammottavat liiketilat täyttyvät heinäkuuksi kuvataiteilijoiden töistä. Tyhjien näyteikkunoiden luoma apatia halutaan karkottaa kaupunkilaisten ja matkailijoiden silmistä.