Hyppää pääsisältöön

haahka

  • Sukeltavia vesilintuja: Haahka

    24.04.2017 Luonto

    Koiraan soidinääni on matala ja kumea.

    Haahka on suurin sorsamme, sinisorsaakin isompi ja rotevampi. Koiras on päältä valkoinen, ja alapuoli, peräpää ja päälaki ovat mustat, niska vihreä. Naaras on mustaraitaisen tummanruskea. Luisun otsan vuoksi pään sivuprofiili on kolmiomainen. Koiraan soidinääni on matala ja kumea ”auu, au-huuo”. Naaraan ääni on karheaa rotkotusta ”rok-rok-rok”.

  • Muuttolintujen matkassa: Haahka

    21.09.2016 Luonto

    Haahka on hyvin yleinen Suomenlahdelta Merenkurkkuun.

    Haahka on suurin sorsamme, sinisorsaakin isompi ja rotevampi. Koiras on päältä valkoinen, ja alapuoli, peräpää ja päälaki ovat mustat, niska vihreä. Naaras on mustaraitaisen tummanruskea. Luisun otsan vuoksi pään sivuprofiili on kolmiomainen.

  • Kesärannan linnut: Haahka

    15.09.2016 Luonto

    Koiraan soidinääni on matala ja kumea.

    Haahka on suurin sorsamme, sinisorsaakin isompi ja rotevampi. Koiras on päältä valkoinen, ja alapuoli, peräpää ja päälaki ovat mustat, niska vihreä. Naaras on mustaraitaisen tummanruskea. Luisun otsan vuoksi pään sivuprofiili on kolmiomainen. Koiraan soidinääni on matala ja kumea ”auu, au-huuo”. Naaraan ääni on karheaa rotkotusta ”rok-rok-rok”.

  • Katso, miten kevät etenee kansallispuistoissa eri puolella Suomea! Osa 3

    16.04.2015 Luonto

    Katso, miten kevät etenee eri puolella Suomea!

    Haahkat muuttavat Selkämerellä, purot valtoimenaan Etelä-Suomessa! Katso, miten kevät etenee kansallispuistoissa eteläisessä Suomessa! (Yhteenveto)

  • Hanhet, sorsat ja uikut

    19.08.2008 Elävä arkisto

    Sorsien heimo kuuluu sorsalintujen lahkoon, ja hanhet ovat sorsalintujen alaheimo. Uikut ovat uikkulintujen lahkon ainoa heimo. Suurin osa näihin kuuluvista linnuista viihtyy vesistöjen läheisyydessä. Tunnetuin linnuista on sinisorsa, joka tunnetaan myös nimellä pullasorsa.

  • Haahkojen kevät

    03.06.2005 Oppiminen

    Haahkojen kevät

    Haahka aloittaa pesinnän varhain keväällä. Haahkamammat läpsyttelevät pitkin kallioita ja etsivät sopivaa pesäpaikkaa, johon munia. Naaraat munivat untuvilla vuorattuun pesään noin viisi munaa, yhden päivässä. Tämän jälkeen niillä on edessään kuukauden haudontaurakka. Ne kököttävät pesässään ilmoista riippumatta.