Hyppää pääsisältöön

ihmeet

 • Alf Rehn: Moni tunnistaa hömppähoidon - mutta lankeaa siihen silti

  30.11.2017 Oppiminen

  Rehn peräänkuuluttaa kriittisyyttä muttei kyynisyyttä.

  Rehn peräänkuuluttaa kriittisyyttä muttei kyynisyyttä.

 • Pieniä ihmeitä

  28.11.2016 Lähiö

  Yhteisöllisen draamaprojektin kehuttu lopputulos!

  Pieniä ihmeitä on puolituntinen lyhytelokuva, jonka ovat luoneet tamperelaisen Tesoman lähiön asukkaat yhdessä Yle Draaman kanssa.

 • Tähtitaivas, kosminen nauru ja mummon kosketus

  31.05.2016 Draama

  Ohjaaja Janne Pellinen kertoo Sanansaattajat -sarjasta.

  Voiko ihmeistä tehdä komediaa? Ohjaaja Janne Pellinen kertoo näkemyksensä: ”Toivon että kaiken takana kajahtelee jonkinlainen lempeä, kosminen nauru. Että joku tarkkailee näitä äimän käkenä olevia hahmoja kaikesta huolimatta rakastavalla katseella.”

 • Kohumaakari Geller

  01.08.2013 Elävä arkisto

  Uri Gellerin vierailu aiheutti ihmetystä suomalaisissa. Miehen temppujen salaisuudet yritettiin paljastaa. Suurimman paljastuksen teki kuitenkin Geller itse lähes 40 vuotta myöhemmin.

 • Taivu, lusikka, taivu!

  01.07.2013 Elävä arkisto

  Uri Geller Suomessa vuonna 1974.

  Yleisradion Studio 1:ssä nähtiin kummia, kun israelilainen Uri Geller saapui näyttämään taitojaan. Mies esitteli suorassa lähetyksessä esimerkiksi telepatiaa, lusikan taivutusta ja pysähtyneiden kellojen korjaamista ajatuksen voimalla.

 • Olliver Hawkin hypnoosikokeita

  18.11.2011 Elävä arkisto

  Hypnotisoija Olliver Hawk oli 60-luvulla suosionsa huipulla.

  Hypnotisoija Olliver Hawk oli 1960-luvulla suosionsa huipulla. Hänet muistetaan erityisesti ajan joukkohypnoosiesityksistä. Mutta onko suggestio kestänyt aikaa?

 • Olliver Hawk ja ihmeparantamisen taito

  17.11.2011 Elävä arkisto

  Hawk paljasti huijauksen televisiossa.

  Hypnotisoijana tunnettu Olliver Hawk paljasti havainnollistavalla esimerkillään ihmeparantamisen todellisen puolen. Verellä läträys ja harras tunnelma luovat illuusion johon on helppo uskoa.

 • Miltä enkelit näyttävät, Nokia Mission Markku Koivisto?

  31.08.2011 Elävä arkisto

  Parantuminen syövästä sai entisen kirkkoherran kääntymään karismaatikoksi, jonka perustaman herätysliikkeen tilaisuuksissa on nähty enkeleitä ja yritetty herättää ihmisiä kuolleista.

 • Lengeden kaivosturman kapselipelastus 1963

  13.10.2010 Elävä arkisto

  11 kaivosmiestä pelastui sortuneesta kaivoksesta.

  Syksyllä 1963 onnistuttiin Saksan Lengedessä pelastamaan kapselilla 11 kaivosmiestä sortuneesta kaivoksesta, missä he olivat olleet loukussa kahden viikon ajan.

 • Juha Ruusuvuori: Pyhän kalan kultti

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Ruusuvuoren kirja Pyhän kalan kultti sijoittuu tulevaisuuteen. Ilmasto on lämmennyt, merivesi nousee ja ajaa ihmisiä pakosalle. Pohjois-Norjassa voimistuu uskonnollinen liike, joka saa voimaa Pyhästä kalasta.

 • Danny: Jos maailmassa vain ois kahva

  21.01.2009 Elävä arkisto

  Tarttuva ja idealistinen Jos maailmassa vain ois kahva ei vakuuttanut vuoden 1974 viisuraatia, vaikka hantaakissa oli itse Iso-D.

 • Äiti Amma Suomessa

  03.11.2008 Elävä arkisto

  Intialainen pyhimys Äiti Amma vieraili Suomessa ensi kertaa vuonna 1998. Kuusi vuotta myöhemmin kohuttiin kulttuuriministeri Tanja Karpelan lomasta Amman luostarissa.

 • Vesa Keskinen ja Tuurin ihme

  10.04.2008 Elävä arkisto

  Vesa Keskinen edustaa Keskisen kauppiassuvun viidettä sukupolvea. Suvun isoisien kulkukaupasta alkunsa saanut Tuurin Kyläkauppa on kasvanut myynniltään Suomen toiseksi suurimmaksi tavarataloksi ja Suomen suosituimmaksi matkailunähtävyydeksi.

 • Olliver Hawk muuttaa veden viinaksi

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Ärhäkän hypnotisoijan haastattelu on Jatkoajan hauskimpia.

  Ärhäkän hypnotisoijan haastattelu on yksi Jatkoajan hauskimmista. Olliver Hawk pääsi julkisuuteen haastamalla nyrkkeilijä Cassius Clayn kehään.