Hyppää pääsisältöön

rakkausrunot

 • Hei pöytälaatikkorunoilija, tee runovideo Minna Joenniemen kanssa

  15.08.2017 Kulttuuri

  Oi maamme! -ohjelma etsii uusia videotaideteoksia

  On ihan vanhanaikaista laulaa serenadi parvekkeen alla, kun voi lähettää rakkausvideon ja jakaa sen kaikkien kanssa. Toimittaja Minna Joenniemi tekee parhaillaan Oi maamme -ohjelmaa, jossa ihmisiä kannustetaan leikkaamaan itse videotaideteoksia.

 • Oliko ensimmäinen naislyyrikkomme myös lesboikoni? "Meistä se ei pidä ollenkaan paikkaansa"

  11.11.2016 Yle Uutiset

  Suomen ensimmäiseksi naislyyrikoksi tituuleratun Isa Aspin (1853–1872) seksuaalinen suuntautuminen on kiehtonut tutkijoita pitkään.

 • Tanssivan karhun voittanut Anja Erämaja: Tärkeintä on kosketus

  06.07.2016 Kulttuuri

  Rakkauspuhetta ei ole maailmassa liikaa

  Rakkauspuhetta ei ole maailmassa liikaa

 • Nollapeliennätyksen torjunut Buffon julkaisi rakkauskirjeen maalille - "Lupasin suojella sinua"

  21.03.2016 Yle Urheilu

  Gianluigi Buffonin nollaputki katkesi Torinon paikallisottelussa. Konkarivahti runoili ennätyksen varmistuttua sosiaaliseen mediaan.

 • Toivakan ihmeitä: 16.000 runon mies, meikitön Koriseva ja Jeesus muotihousuissa - kuuntele jutut ja katso kuvat

  30.09.2014 Yle Uutiset

  Radio kylässä kiertue löysi Toivakasta vahvoja persoonallisuuksia. Taiteilija Pellervo Lukumiehen kattomaalaukset kirkon katossa eivät jätä ketään kylmäksi. Salibandyn pelaajat tapaavat tangokuningatar Arja Korisevan meikittömänä verkkareissa. Ja Martti on rustannut jo 16.000 runoa - eikä juuri yhtään rakkausrunoa.

 • Chilessä löydettiin aiemmin tuntemattomia Pablo Nerudan runoja

  19.06.2014 Yle Uutiset

  20 runoa löytyivät vuonna 1973 kuolleen Nerudan käsikirjoitusten luetteloinnin yhteydessä. Runot on tarkoitus julkaista vielä tänä vuonna.

 • Näkökulma: Tytöt ovat parempia kuin pojat

  13.01.2014 Yle Uutiset

  Minulla peruskoulu ei mennyt kuten piti. Todella hyvästä oppilaasta tuli keskinkertainen. Poikana minulta ei odotettu koulussa paljoa, tytöiltä taas liikoja. Vika ei ollut vain koululaitoksessa. Vika oli meissä kaikissa.

 • Märkä-Simo: Kirjoitan rakkausrunoja pöytälaatikkoon

  03.12.2013 YleX

  Märkä-Simo oli yksi YleX Iltapäivän ja JVG:n maanantaisten PikkuYolut-erikoislähetyksen vieraista. Musisoiva kiekkoilija paljasti haastattelussa kirjoittavansa rakkausrunoja pöytälaatikkoon.

 • Iskias ja istumatyö kertovat rakkaudesta

  23.10.2013 Yle Uutiset

  Runoimprovisaatioiltoja vetävä Heli Mustonen ilahtuu saadessaan rakkausrunon sanoiksi iskiaksen, istumatyön ja nopeusrajoituksen. Kokenut improvisoija on punastellut ravintolan roisin naisyleisön edessä ja koettanut selviytyä syöpäpotilaiden virittämistä sana-ansoista.

 • Esikoisteos vaati vuosikymmenten väännön

  27.12.2012 Yle Uutiset

  Runoilija Jorma Martikaisen pitkäaikainen haave täyttyi, kun tuotanto taipui kirjaksi. Runoista löytyy niin yhteiskuntakriittisyyttä kuin rakkauttakin.

 • Annikin Runofestivaalilla lausutaan lempirunoja

  09.06.2012 Yle Uutiset

  Annikin Runofestivaalin keskiössä ovat tänä kesänä rakkausrunot, mutta myös rakkaus runouteen. Pääesiintyjäksi tulee yhdysvaltalainen runoilija Nikky Finney. Annikin Runofestivaali järjestetään lauantaina Tampereella Väinö Linnan aukiolla.

 • Runokuu valtaa jälleen Helsingin

  26.08.2011 Yle Uutiset

  Seitsemättä kertaa järjestettävä Runokuu laajenee tänä vuonna runoudesta proosaan, näytelmiin ja laululyriikkaan. Runokuu-festivaali tekee yhteistyötä myös jazzmusiikin, teatterin ja kuorolaulun kanssa. Lähes kaikkiin 40 tapahtumaan on vapaa pääsy.

 • Kansan rakastama runoilija Tommy Tabermann on poissa

  30.12.2010 Yle Uutiset

  Suomalainen kirjallisuus koki menetyksen heinäkuussa, kun runoilija ja kansanedustaja Tommy Tabermann kuoli. Aivokasvaimesta kärsinyt Tabermann tuli tunnetuksi etenkin rakkausrunoistaan ja TV1:n Uutisvuoto-ohjelmasta.

 • Rakkausrunoja ja keinuja Taiteiden yössä

  27.08.2010 Yle Uutiset

  Helsingin Taiteiden yössä on tapahtumia edellisvuosien malliin pari sataa, mutta spektaakkeleita ei ole luvassa. Yhä useammat ohjelmanumerot kutsuvat kaupunkilaisia tekemään itse ja osallistumaan. Väkeä on runsaasti liikkeellä tänäkin vuonna, mutta poliisin mukaan alkuilta on sujunut rauhallisesti.

 • Runomaraton hiljeni Tabermannin muistoksi

  17.07.2010 Yle Uutiset

  Lahden tämänvuotisen runomaratonin voitto meni teknikko ja toimittaja Mikko Turtiaiselle Nastolasta. Kilpailun nimi on Runoa ja ruisleipää. Kilpailuun tuli 2 000 runoa.

 • Suomenlinnan kesänäytelmä käsittelee miehistä ristiriitaa

  16.06.2010 Yle Uutiset

  Suomenlinnan kesäteatterissa saa keskiviikkona ensi-iltansa klassikkonäytelmä Cyrano de Bergerac. Vaikka näytelmä sijoittuu 1600-luvun sotatantereelle, se kuvaa myös nykymiesten ristiriitaa herkkyyden ja ulkoisten paineiden välissä.

 • Vuoden rakkausruno kertoo ihastumisesta

  03.06.2010 Yle Uutiset

  Haku Päällä -runokilpailun on voittanut mustasaarelainen veteraanirunoilija Eila Laasanen runollaan "Miten sitä ihastuukin". Kilpailuun osallistui yli 500 pöytälaatikkorunoilijaa. Kilpailun teemana oli tänä vuonna Rakkauden kevät.

 • Rakkausrunot kiinnostavat

  03.06.2010 Yle Uutiset

  Kurikan Haku Päällä -rakkausfestivaaliin liittyvä rakkaurunokilpailu on saanut satoja runoja. Tänä vuonna kilpaan lähetettiin lähes 800 rakkausrunoa.

 • Riita vie uudet rakkausrunot Ruotsin kuninkaallisista häistä

  26.02.2010 Yle Uutiset

  Ruotsalaisrunoilijoiden vastustus on kaatanut kruununprinsessa Victorian kesähäihin suunnitellun ääni-installaation. Maan eturivin runoilijoita pyydettiin kirjoittamaan häitä varten uusia rakkausrunoja, mutta osa runoilijoista ei missään tapauksessa halunnut osallistua projektiin.

 • Runopojan haave toteutui

  09.02.2010 Yle Uutiset

  Joulukuussa pieksämäkeläinen Jani Sirkiä sai yhden suuren haaveensa toteutettua. Tuolloin julkaistiin hänen esikoisrunoteoksensa Leima. Jo kouluiässä alkanut runojen kirjoittaminen sai tuolloin ensimmäisen huipennuksensa ja vuosien aherrus palkkion.

Sivut