Hyppää pääsisältöön

ero

 • Tuomas Karemo: Martina Aitolehden eron kommentointi tiivistää suomalaisen sydämettömyyden

  15.04.2020 Kulttuuricocktail

  Puolustuspuhe Martina Aitolehdelle.

  "Luulin vielä pääsiäisen alla joidenkin sympaattisten me-henkeä käsittelevien lehtijuttujen perusteella, että suomalaisista olisi tullut koronan seurauksena empaattisempia. Turha luulo. Aitolehden erosta tuli pääsiäisen huipentanut kehno kärsimysnäytelmä, jota masinoi katkerien aikuisten koulukiusaajien someyleisö", kirjoittaa Tuomas Karemo puolustuspuheessaan Martina Aitolehdelle.

 • Ikäkriisi ajoi bloggaaja Natalia Salmelan, 32, avioliiton eroon, mutta nyt hän on raskaana ja rakastunut – Asiantuntija: puolison kriisi voi olla parisuhteelle tuho tai pelastus

  11.03.2020 Akuutti

  Pienetkin teot auttavat suhdetta selviytymään ikäkriisistä.

  Parisuhdeterapeutin mielestä kolmenkympin kriisi on mahtava tilaisuus löytää itsensä. WTD-blogistaan tunnettu Natalia Salmela antoi hiustensa harmaantua ja avioitui. Vuoden kestäneestä liitosta puolet kului eroa tehdessä. Pian eron jälkeen elämään astui uusi suhde. Natalia tuli raskaaksi, vaikka se ei koskaan oikein ollut suunnitelmissa. Nyt hän pohtii, tuleeko lapsen saamisesta seuraava ikäkriisi.

 • Instagram-draama Puhelinpäiväkirjat kertoo erosta selviytymisestä

  16.12.2019 Draama

  Jussi-palkittu Satu Tuuli Karhu esittää sarjan pääosan.

  Puhelimella kuvattu draamasarja Puhelinpäiväkirjat herättää pohtimaan, miksi ja kenelle me kuvaamme itseämme.

 • Eron hetkellä tarvitaan peiliä – Suden hetki -sarja teki vaikutuksen erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmiin

  17.07.2019 Draama

  Draamasarja voi auttaa käsittelemään omaakin parisuhdetta.

  ”Et voi tuntea toista, älä oleta mitään.” Erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström katsoi eroterapiasta kertovaa Suden hetki -sarjaa ja ihastui. Miten draamasarja voi auttaa käsittelemään omaa parisuhdetta? Kihlström kirjoittaa ajatuksistaan.

 • "Pyörryin puhelun aikana" – Mitä ihmiskeholle tapahtuu, kun sydän murtuu?

  21.03.2019 Ohjelmat

  Kolme tanskalaista lahjoitti surunsa tieteen käyttöön.

  Kolme tanskalaista lahjoittaa surunsa tieteen käyttöön.

 • Oona Airola tähdittää Ylen uutta, tosielämän erotarinoista kertovaa draamasarjaa

  15.12.2018 Ohjelmat

  Viisiosainen sarja Kakkosella 15.12. ja Areenassa heti.

  Meidän pitää puhua -draamasarjassa on viisi naista ja viisi erilaista tositarinaa eron hetkestä. Jussi-palkittu Oona Airola näyttelee joulukuussa julkaistavan sarjan kaikki pääroolit.

 • Eron hetki voi olla raastava, helpottava tai jopa vaarallinen – lue naisten kokemuksia erosta

  15.12.2018 Oppiminen

  Eron hetkellä rakastellaan, riidellään ja loukataan.

  Idan eroa kippistettiin exän ja ex-anopin kanssa, Mari halusi rakastella vielä kerran ja Riia tuli pahoinpidellyksi. Ero on edestakaisin vellova prosessi, mutta yleensä se kilpistyy tiettyyn hetkeen, jolloin ainakin toiselle osapuolelle on selvää, ettei suhde enää jatku. Näin naiset kertovat eron hetkistä.

 • “Olemme käsittäneet pelon väärin” – taiteilijat hyödyntäisivät pelon joukkovoimaa

  23.11.2018 Kulttuuricocktail

  Olemme kadottaneet kyvyn olla yhdessä peloissamme.

  Pelko on auttanut ihmislajia selviämään uhkaavista tilanteista. Mutta onko epämiellyttävästä tilasta mitään hyötyä nykyihmiselle? Ainakin pelkoa kannattaisi pysähtyä tarkastelemaan, sanoo normikriittinen Blaue Frau -ryhmä.

 • "E-pillerit sotkevat parinvalinnan" – evoluutiobiologin mukaan hormonaalinen ehkäisy voi selittää myös osan eroista

  30.03.2018 Tiede

  Ja vauvakuume muuttaa tulevaisuuden ihmiset hoivaajiksi.

  Ennen vauvakuumetta ei tarvittu, kun halu harrastaa seksiä johti luonnostaan suvun jatkumiseen. Nyt hormonaalinen ehkäisy sekoittaa parinvalinnan ja tietoinen mieli luontaisen lisääntymisvietin. Ja vauvakuume voi muuttaa tulevaisuuden ihmiset hoivaajiksi.

 • Yö exän kanssa - lopullinen ero vai uusi alku?

  26.12.2017 Ohjelmat

  Eronneet parit tapaavat tauon jälkeen suhteestaan puhuen.

  Kuusiosaisessa brittisarjassa ex-pariskunnat tapaavat ensimmäistä kertaa eron jälkeen ja käyvät läpi eroon johtaneita syitä sekä tunnustelevat yhteen palaamisen mahdollisuutta. Sarjan toisen tuotantokauden jaksot ovat katsottavissa Areenassa 29.11. alkaen.

 • Oliko erosi todellista draamaa? Kerro tarinasi nimettömänä uutta sarjaa varten

  18.12.2017 Vaakakapina

  Yle etsii erotarinoita vuonna 2018 alkavaan sarjaan

  Olitko lapsellinen, epätoivoinen, kohtuuton vai lamaannuitko, karkasit ja kielsit kaiken? Yle etsii erotarinoita vuonna 2018 alkavaan sarjaan.

 • Hurja putki

  27.12.2016 Huono ystävä

  Osa 5: Kriisissä ystävyys testataan. Kirje: Eeva Vekki

  Osa 5 Kestääkö ystävyys kateuden ja kriisit, vai pitäisikö huonosta ystävästä ottaa ero? Emma hoitaa eroahdistusta tositelevisioputkella, kuulee tunnustuksia huonosta ystävyydestä ja tapaa tunnetun näyttelijäkaksikon, joiden ystävyys on kestänyt 40 vuotta. Ystäväkirjeessä koomikko Eeva Vekki ja kolme tapaa jättää huono ystävä.

 • Lokerossa

  14.12.2016 Huono ystävä

  Osa 3: Onko naisten juttuja olemassa? Kirje:Thelma Siberg

  Osa 3 Voivatko miehet ja naiset koskaan todella olla ystäviä? Vai johtaisiko koko sukupuolijaottelu historian romukoppaan? Emma kohtaa sateenkaarilipun tuoman turvan, ja kuulee kuinka monta barbia tarvitaan tyttönä olemiseen. Ystäväkirjeessä näyttelijä Thelma Sibergin kirje rakkaalle ystävälle.

 • Katja Kettu

  05.12.2016 Huono ystävä

  Kirje 2: “Me emme kampaa toistemme hiuksia.”

  Kirje 2 “Meidän välillemme sopii nauru silloin kun maailma on liian kauhea itkettäväksi.” Katja Kettu lukee kirjeensä ystävälle, jota on vaikea koskettaa.

 • Hyrinää

  05.12.2016 Huono ystävä

  Osa 2: Pilaako seksi ystävyyden? Kirje: Katja Kettu

  Osa 2 Mitä tapahtuu, kun ystävyys siirtyy lakanoiden väliin? Miksi jonkun ystävän kanssa voi mennä sänkyyn, ja toista taas on niin vaikea koskettaa? Emma törmää friends with benefits -tutkijaan ja saa elämänohjeita polyamoriselta seksibloggarilta. Ystäväkirjeessä kirjailija Katja Ketun kirje ystävälle, jota on vaikea koskettaa.

 • Laulaja Mira Luoti: Arjessa on mahdoton muistaa kaikkea

  21.10.2016 Marja Hintikka Live

  Kolmen lapsen äidille lapset tulevat aina ykkösenä.

  Laulaja Mira Luoti on jämpti, mutta hauska äiti. Seitsemän hengen uusperhe ja soololaulajan ura takaavat sen, että arki on täynnä elämää. Ensimmäisestä avioliitostaan Luoti oppi, että arkea ei kuitenkaan kannata vetää vuorovedoin, vaan nauttia siitä yhdessä koko perheen voimin. Luoti on Marja Hintikka Liven vieraana TV2:lla maanantaina 24.10. klo 21, kun aiheena on ero lapsiperheessä.

 • Rakkausprojekti jaksoi odottaa 30 vuotta

  19.10.2016 SuomiLOVE

  Pauli palasi ensirakkautensa luokse vuosikymmenten jälkeen.

  Tämä SuomiLOVE-tarina kertoo Paulista, joka palasi ensirakkautensa luokse vuosikymmenten jälkeen. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa alusta, Pauli kertoo.

 • Jenny Lehtinen: Kaikki perheet ovat erilaisia, mutta samanarvoisia

  05.02.2016 Marja Hintikka Live

  Lopettakaa ero- ja uusperheiden arvostelu!

  Ydinperhe on ihana. Mutta kun sitä ei enää ole, sitä ei ole. Eikä yhtäkään ero- tai uusperhettä auta askeltakaan eteenpäin jatkuva sääliminen ja arvostelu. Voisiko puhetta ero- ja uusperheistä kääntää positiiviseen suuntaan, kysyy MHL:n Jenny Lehtinen.

 • Ero vai parempi parisuhde?

  16.11.2015 Akuutti

  Ero on ihmisen elämän isoin kriisi.

  Miksi yhteiselon jatkaminen meille aluksi niin rakkaan ihmisen kanssa tuntuu mahdottomalta? Onko ero ainoa vaihtoehto vai vieläkö parisuhteen voisi pelastaa? Pari- ja perhepsykoterapeutti Vuokko Laurila vastaa.

 • Kaikkien aikojen erobiisisoittolista

  25.09.2015 Nyt tai ei koskaan

  Koostimme vinkkejenne pohjalta erobiisisoittolistan.

  Ero toisesta ihmisestä on asia johon suurin osa meistä varmasti pystyy samaistumaan. Erotuskia helpottamaan kokosimme todistetusti toimivista kappaleista soittolistan.

Sivut