Hyppää pääsisältöön

ompelutyöt

 • Opettele ompelemaan vaatteita – Leen kootut linkit

  20.04.2020 Strömsö

  Paljon vinkkejä sinulle, joka haluat ommella omat vaatteesi.

  Täällä on kaikki tieto, mitä tarvitset ommellaksesi itse vaatteita. Vinkkejä kaavojen löytämiseen ja piirtämiseen. Ompelukikkoja ja ohjeita paitojen, housujen, hameiden ja mekkojen ompelemiseen.

 • Ompele hame pienelle ja suurelle

  20.04.2020 Strömsö

  Sama kaava nuken koosta XXL-kokoon.

  Tästä opit kikat, jolla teet nopeasti ja helposti kesän ihanimman hameen itse. Sinun tarvitsee vain osata kaksi matemaattista laskentatapaa, niin hame istuu täydellisesti riippumatta siitä, ompeletko sen pienelle nukelle, lapselle vai aikuiselle.

 • Ompele kori matonkuteista

  05.09.2019 Strömsö

  Ompele säilytyskori ompelukoneella.

  Ompele erikokoisia koreja eri tarkoituksiin tai tee tällä tekniikalla pannunalustoja tai laukkuja. Ajatus on yksinkertainen, mutta tekniikka vaatii hiukan ompelukoneen käyttötaitoa, koska korit muotoillaan samalla, kun niitä ommellaan.

 • Ompele omat vaatteesi - Kaavan löytäminen ja piirtäminen sekä kankaan leikkaaminen

  16.03.2019 Strömsö

  Vaatteiden ompeleminen itse voi olla varsinainen haaste.

  Vaatteiden ompeleminen itse voi olla varsinainen haaste, mutta jos aloittaa jostakin helposta ja käyttää apuna Leen ohjeita, voi ehkä herätellä henkiin vanhat taitonsa tai oppia jotain ihan uutta ja hauskaa. Tämä artikkeli on ajateltu ensiavuksi autuaasti yläasteen käsityötunnit unohtaneille ja vasta-alkajille.

 • Ompele omat vaatteesi - Trikoopaita

  16.03.2019 Strömsö

  Lasten trikoopaita on mukava ommella

  Lasten trikoopaita on mukava ommella, koska siihen tarvitaan vähän kangasta ja silloin siihen voi käyttää muista projekteista jääneet tilkut ja luoda ainutlaatuisia paitoja, jollaisia kaupoista ei löydy.

 • Anna-Karin sai tarpeekseen vaateteollisuuden ikävästä kääntöpuolesta – ompelee vaatteensa kierrätysmateriaalista

  14.03.2019 Strömsö

  Juhlamekko verhoista ja nahkahame vanhasta takista.

  Anna-Karin Pörtfors Koivulahdesta Pohjanmaalta on lakannut jo vuosia sitten ostamasta uusia vaatteita. Nyt hän ostaa vain satunnaisesti joitakin yksittäisiä vaatekappaleita.