Hyppää pääsisältöön

lomailu

 • MHL kysyy: Millaista on lomailla lasten kanssa?

  20.09.2016 Marja Hintikka Live

  Lomaan ladataan odotuksia, mutta sitten kaikki oksentavat.

  Bungalowi valkoisella hiekalla, nauravat lapset Muumimamman syleilyssä. Haluamme loman parantavan kaikki arjen haavat ja tekevän meistä parempia vanhempia edes hetkeksi. Mutta voiko lapsiperhearjesta oikeasti ottaa lomaa? Kerro, millaisia lomatarinoita sinun perheelläsi on ja jaa parhaat vinkkisi, joiden avulla sählinki minimoidaan!

 • Kesäleski jäi 1960-luvulla kaupunkiin seikkailemaan perheensä kustannuksella

  22.07.2016 Elävä arkisto

  Pastori Risto Nivarin näkemys perheiden erossaelosta.

  Ryhtyvätkö aviomiehet uskottomiksi jäädessään yksin kaupunkiin, kun muu perhe kesälomailee maalla? Pastori Risto Nivari arvostelee vuoden 1968 uutisissa suomalaisperheiden tapaa viettää kesä erillään.

 • Aivot lomalle vai aivolomalle? Karista työt päästäsi, mutta puuhastele muuta

  27.06.2016 Oppiminen

  Arkinen puuhastelu rentouttaa aivoja parhaiten.

  Moni työstään innostunut ja kunnianhimoinen työntekijä seuraa työasioita myös lomalla. Aivojen pitää kuitenkin saada myös levätä. Parasta aivolomaa on arkinen puuhastelu. Kännykkä narikkaan ja aivot kesälomalle!

 • Benidorm

  02.06.2016 Yle TV1

  Solanassa ei käy turistilla aika pitkäksi!

  Solanan lomakeskus Costa Blancalla on aina valmiina ottamaan vieraat vastaan.

 • Summeri tarjoaa parasta kesälomaseuraa 6.6. alkaen!

  09.05.2016 Tietoa ohjelmista

  Summeri Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa joka arkiaamu klo 11

  Summeri on kesäloman herätyskello maanantaista perjantaihin klo 11 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 6.6. alkaen. Ohjelmistossa mm. Homman nimi, Kylässä, Tuuren oma talk show, TumeFest sekä suositun H20-sarjan jatko-osa Mako mermaids, mysteeridraama World's Endin salaisuus sekä Make it Pop, antaa palaa!.

 • Vietätkö onnistuneen vai epäonnistuneen loman?

  21.03.2016 Marja Hintikka Live

  Ennakoi ja ratko lomakriisit etukäteen, neuvoo asiantuntija.

  Loma-aikojen jälkeen pariterapia-vastaanotot täyttyvät. Avioerohakemuksia jätetään eniten tammi- ja elokuussa. Tämä johtuu siitä, että pareilla on aikaa ajatella tilannettaan lomalla. Heillä on aikaa tehdä päätöksiä ja tilata lomakkeet. Heillä on aikaa tehdä suunnitelmia ja miettiä selviytymistään eron jälkeen. Lomakriisit kannattaa kuitenkin ennakoida ja ratkoa etukäteen, neuvoo Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen.

 • Kourimista, potkimista ja lyömistä - näin perhelomailijat kohtelevat huvipuistomaskotteja

  18.03.2016 Marja Hintikka Live

  Huvipuistomaskotit näkevät työssään perheiden lomaraivon.

  Lyömistä, potkimista, seksuaalista ahdistelua. Huvipuistomaskotit joutuvat kohtaamaan työssään perhelomien nurjan puolen.

 • Heikki Soini: Ensimmäinen lapsiperheloma edessä - eikä stressaa yhtään!

  18.03.2016 Marja Hintikka Live

  En anna isyyden muuttaa lomanviettoani.

  Sain äskettäin tietokoneeni ruudulle mainoksen, jossa minua kehotettiin stressaavan perhematkan sijaan käyttämään lomani pariterapiareissuun Järvi-Suomessa. Googlen robotti on selvästi tietoinen siitä, että olen saanut lapsen ja kesälomakausi lähestyy, kirjoittaa Heikki Soini.

 • Näin ryhdyt taitavaksi lomariitelijäksi

  17.03.2016 Marja Hintikka Live

  Hyvän lomariidan alkeet tarjoaa MHL!

  Loma on otollista aikaa kunnon parisuhdekahakalle. Kun odotukset ovat taivaissa eivätkä siksi toteudu, paha mieli valtaa lomailijan. Ikävä olo puretaan usein puolisoon ja lapsiin, joiden kanssa on kerrankin aikaa ottaa täysillä yhteen. Miten lomariidellä oikein? Asiantuntija neuvoo.

 • Laulaja Irina Saari: On raukkamaista uhkailla, kiristää tai lahjoa lapsia

  17.03.2016 Marja Hintikka Live

  Silti hän myöntää syyllistyvänsä joskus kaikkiin keinoihin.

  Yksi Suomen suosituimmista laulajista ja nainen monen hitin takaa, Irina Saari, on myös kahden lapsen äiti. Muusikkoperheen elämässä arki ja loma vaihtelevat sen mukaan, milloin äidillä on keikkoja. Lomalla ei ole pakko aina lähteä reissuun, vaan Saari pääsee irti töistä myös kotioloissa tai mökillä. Saari on Marja Hintikka Liven vieraana TV2:ssa maanantaina 21.3. klo 21.

 • Marja Hintikka: Lomalla kaikki on toisin!

  16.03.2016 Marja Hintikka Live

  Miten tehdä perhelomasta ihana?

  “Ensimmäiset kolme päivää riidellään, sitten pakollinen pakettimatka, sukulointi ja huvipuistot, jonka jälkeen pääsee onneksi takaisin töihin.” Näin kuvasi kesälomaansa yksi suorasuinen perheenisä. Hän maalasi lomatodellisuudesta “hieman” erilaisen kuvan kuin sosiaalisen median auringontuoksuiset idyllipläjäykset, joita selasin kateuspäissäni kahden alle kaksivuotiaan kanssa kotona rimpuillessani. Perhelomailu on alue, jossa mielikuvat ja todellisuus vaikuttavat olevan mahdollisimman kaukana toisistaan, miettii Marja Hintikka.

 • Mitkä ruuat läpäisevät lentokentän turvatarkastuksen?

  01.03.2016 Puoli seitsemän

  Lentokentän turvatarkastuksen hyväksymät ruuat

  Loma on käsillä, ja monen mielessä siintää lento Pohjois-Suomeen tai ulkomaille lämpimään. Lentokenttäruokailu tulee usein kalliiksi, varsinkin jos maksettavana on koko perhe. Miten ruokailussa voi säästää?

 • Marja Hintikka Livessä keväällä 2016

  12.02.2016 Marja Hintikka Live

  10 viikkoa, 10 kuumaa vanhemmuusteemaa - #YleMHL

  MHL:n kevätkaudessa puhuttavat niin sisaruussuhteet, isovanhemmuus kuin harrastuksetkin. Tsekkaa koko lista ja vieraat tästä!

 • 1. ¡Cada uno es como es!

  15.12.2015 Oppiminen

  Luonteenpiirteet, epäsuora kerronta, lomanvietto.

  Tässä kurssin ensimmäisessä osassa opit kuvailemaan luonnetta ja kieliopissa tutustumme muun muassa epäsuoraan kerrontaan. Kulttuuriosiossa puhutaan lomanvietosta.

 • Lomalle halajaa työn uuvuttama ihmispolo

  04.12.2015 Elävä arkisto

  Jokaisen ihmisen pitää päästä lomalle - vapauteen.

  Työssä raatavien ihmisten terveys heikentyy pitkän talven aikana. Työn vuoksi olemme vankeina kuin häkkilinnut. Siksi jokaisen ihmisen pitäisi päästä lomalle – vapauteen ja aurinkoon, vaaditaan Kansan Elokuvan lyhtyfilmissä vuodelta 1948.

 • Maabongaus on harrastus, jossa maisemat vaihtuvat tiuhaan

  03.12.2015 Puoli seitsemän

  Matkabongaus auttaa ymmärtämään maailmaa.

  Kukapa ei nauttisi matkustamisesta? Helposti kuitenkin käy niin, että vuodesta toiseen etsiytyy samojen, tuttujen palmujen alle. Tuttu kohde, tuttu hotelli, tuttu henkilökunta… Mitäpä jos antaisi matkailun oikeasti avartaa ja lähtisi jonnekin ihan muualle?

 • Pohjantähden alla: Mökkikuume

  16.07.2015 Yle TV1

  Entä jos iskee mökkikuume? Kolme tarinaa mökinetsijöistä.

  Entä jos iskee mökkikuume? Kolme tarinaa mökinetsijöistä.

 • Nousukausi

  22.06.2015 Yle TV1

  Menestyvä pariskunta haluaa kokea lomalla jotain uutta.

  Menestyvä pariskunta haluaa kokea lomalla jotain uutta ja päätyy Jakomäkeen.

 • Millainen on sinun paras kesämuistosi?

  15.06.2015 Puoli seitsemän

  Lähetä meille valokuva parhaasta kesäisestä hetkestä

  Kesä, loma ja yötön yö. Ystävät, perhe, festarit, mökki ja sauna. Näistä ja monista muista sekä pienistä että isoista asioista muodostuvat kesämuistot, joihin on ilahduttavaa palata myös pimeinä syysiltoina.

 • Markon matkapäiväkirja

  10.06.2015 Historia

  Marko palaa takaisin onnelliselle nuoruuden vuosikymmenelle.

  - Mitä siitä kertoisin, kysyjille vastaisin. Kertoisinko kylmyyden, vaiko laadun vammojen....(Jukka Kuoppamäkeä mukaillen). Ehei! Kertoisin aivan ainutlaatuisesta kokemuksesta, jonka vain kerran elämässään kokee. Vain kerran ollaan Lomamatkalla 80-luvulla. Vain kerran, tällä mahtavalla porukalla. Uskomaton kokemus.

Sivut