Hyppää pääsisältöön

Watergate

 • Vietnamin sodan kokeneet kertovat kymmenosaisessa dokumentissa

  08.01.2018 Yle Teema

  Ken Burnsin ja Lynn Novickin sarjan pääosassa ovat ihmiset

  Teemalla nähdään Ken Burnsin ja Lynn Novickin kymmenosainen suursarja Vietnamin sota. Se on ennennäkemättömän kattava dokumentti sodasta, josta Amerikassa on puhuttu ja samalla vaiettu.

 • Presidentti Trumpin yllätysveto – Mitä FBI-pomo Comeyn erottamisesta tiedetään?

  10.05.2017 Yle Uutiset

  Miksi James Comey erotettiin ja miksi tapaus on tärkeä? Neljä kysymystä tapauksesta.

 • Meidän Nixonimme

  19.09.2016 Yle Teema

  Kaitafilmeistä koottu "kotielokuva" Valkoisesta talosta.

  Intiimi "kotielokuva" Richard Nixonin presidenttikaudesta 1969–74 perustuu kaitafilmeihin, joita taltioivat presidentin lähipiirin miehet H.R. Haldeman, John Ehrlichman ja Dwight Chapin. Kaikki kolme nuorta republikaania päätyivät vankilaan muutama vuosi myöhemmin. FBI:n arkistoihin hautautuneesta materiaalista dokumenttielokuvan ohjasi Penny Lane.

 • Frost/Nixon

  17.07.2015 Yle TV1

  Elokuva Nixonin ja tv-tähti David Frostin kohtaamisesta.

  Elokuva kertoo eronneen presidentti Nixonin ja tv-tähti David Frostin tv-haastattelusta.

 • George Bush vanhempi

  01.06.2015 Yle TV1

  George Bush toimi Yhdysvaltain 41. presidenttinä vuosina 198

  George Bush toimi Yhdysvaltain 41. presidenttinä vuosina 1989-1993.

 • Nixon ja Watergate – Teemalauantai 14.2.

  04.02.2015 Yle Teema

  Watergate dokumenttina ja klassikkojännärinä

  Dokumenttielokuva Meidän Nixonimme on koottu kaitafilmeistä, joita taltioivat presidentin lähipiirin miehet Haldeman, Ehrlichman ja Chapin. Se alkaa Watergate-skandaalista, joka on aiheena myös teemaillan elokuvassa Presidentin miehet. Poliittisen trillerin tutkivasta journalismista ohjasi Alan J. Pakula, pääosissa ovat Robert Redford ja Dustin Hoffman.

 • Ensimmäinen vaaleilla valittu mustaihoinen yhdysvaltalaissenaattori on kuollut

  04.01.2015 Yle Uutiset

  Edward Brooke nousi liitovaltion kansanedustuslaitoksen ylähuoneeseen Uudesta-Englannista.

 • Televisiokasvo David Frost on kuollut

  01.09.2013 Yle Uutiset

  Sir David Frost muistetaan haastattelijana, joka sai vieraakseen eri alojen tärkeitä ihmisiä. Presidentti Richard Nixonin haastattelusta tehtiin elokuva viisi vuotta sitten.

 • Nixonin salaisten nauhojen viimeinen erä annettiin julki

  21.08.2013 Yle Uutiset

  Nixon nauhoitti salaa Valkoisen talon puhelut ja tapaamiset aina siihen saakka, kun Watergate-urkinta paljastui. Tuhansien tuntien nauhoitukset on nyt julkistettu, mutta satojen tuntien keskustelut jäävät edelleen salaisiksi.

 • Nixonin haastanut presidenttiehdokas George McGovern on kuollut

  21.10.2012 Yle Uutiset

  Senaattoriveteraani George McGovern on kuollut. Hän toimi pitkään demokraattisessa puolueessa ja pyrki myös maansa presidentiksi.

 • Watergate-autotalli historialliseksi kohteeksi

  21.08.2011 Yle Uutiset

  Yksi Yhdysvaltojen lähihistoriaa ravistelleeseen Watergate-skandaaliin liittyneistä tapahtumapaikoista on merkitty historialliseksi kohteeksi. Vaatimaton autotalli Arlingtonin kaupungissa Virginiassa on paikka, jossa Washington Post -sanomalehden toimittaja Bob Woodward tapasi niin sanottua syväkurkkuaan.

 • Nixonin Watergate-kuulusteluja määrättiin julkisiksi

  29.07.2011 Yle Uutiset

  Yhdysvaltojen entisen presidentin Richard Nixonin suurelle valamiehistölle Watergate-skandaalin tutkinnan yhteydessä järjestetyssä salaisessa kuulemisessa antamat lausunnot on määrätty julkisiksi. Liittovaltion tuomari katsoi Nixonin valan- alaisuudessa antamat lausunnot historiallisesti niin merkittäviksi, että niiden julkistaminen on perusteltua.

 • Valehtelevatko muistot?

  29.12.2009 Yle Uutiset

  Joulunajan juhlissa ja muulloinkin tulee usein muisteltua edellisiä jouluja ja yhteisiä tapahtumia. Muistatko sinä, mitä teit jouluna viisi vuotta sitten? Entä miten ja missä vietit viimeksi vuoden vaihtumista ja keitä oli paikalla?

 • Nixonin puheiden kirjoittaja kuoli

  28.09.2009 Yle Uutiset

  Yhdysvaltain entisen presidentin Richard Nixonin puheenkirjoittaja ja sanomalehti New York Timesin kolumnisti William Safire on kuollut. Safire sairasti haimasyöpää.

 • Yhdysvaltain "luotetuin mies" Walter Cronkite kuoli

  18.07.2009 Yle Uutiset

  Yhdysvaltain luotetuimmaksi mieheksi kutsuttu uutistenlukija Walter Cronkite on kuollut. Cronkite oli CBS-kanavan tärkein uutiskasvo vuosina 1962 - 1981. Hänen lukemanaan yhdysvaltalaiset kuulivat muun muassa presidentti John F. Kennedyn ja ihmisoikeusaktivisti Martin Luther Kingin murhista ja Watergate-skandaalista.

 • Watergate-skandaalin "Syväkurkku" kuoli

  19.12.2008 Yle Uutiset

  Yhdysvaltain poliittisia piirejä 1970-luvulla ravistelleen Watergate-skandaalin keskeinen tekijä on kuollut.

 • Teronen: Ihan oma Watergate

  14.10.2008 Yle Urheilu

  Arto Terosen mielestä käynnissä oleva mediamyllytys hiihtodopingin ympärillä muistuttaa ainakin pienoiskoossa Yhdysvaltoja 1970-luvulla ravisuttanutta Watergate-skandaalia.

 • Ihan oma Watergate

  14.10.2008 Yle Urheilu

  Parhaillaan käynnissä oleva mediamylly hiihtodopingin ympärillä muistuttaa ainakin pienoiskoossa USA:ta 1970-luvun alussa ravisuttanutta Watergate-skandaalia, jonka seurauksena Richard Nixonista lopulta tuli ensimmäinen virastaan eronnut Yhdysvaltojen presidentti. Kärkkäin osa mediasta on ottanut lähes ristiretkenomaisen tavoitteen paljastaa, että suomalaisessa hiihdossa dopingkäytäntö on ollut säännönmukaista ja ennen kaikkea johdettua, mutta keinot tavoitteeseen pääsemiseksi vaikuttavat ainakin vielä keveiltä, lähinnä jo moneen kertaan esille tulleisiin kuulopuheisiin perustuvalta vanhan kertaukselta.

 • USA:n kuluttajien luottamus talouteen laski roimasti

  25.03.2008 Yle Uutiset

  Amerikkalaisten talousluottamus laski selvästi odotuksia enemmän maaliskuussa, kertoo tutkimuslaitos Conference Boardin tutkimus. Luottamusindikaattori putosi lukemaan 64,5 helmikuun 76,4:sta.

 • Gerald Ford 1913 - 2006

  27.12.2006 Yle Uutiset

  Gerald Ford nousi Yhdysvaltain johtoon vaikeassa tilanteessa. Watergate-skandaali oli ryvettänyt presidentti-instituution, ja Yhdysvallat oli kärsimässä nöyryyttävän tappion Vietnamissa. Maa tarvitsi presidentin, jolla oli putipuhdas tausta.

Sivut