Hyppää pääsisältöön

jupit

 • Kari Kontio ja Tuomas Nevanlinna: Kirjava lehmä – Eläydy hillittömään vaihtoehtohistoriaan

  03.01.2017 Kirjojen Suomi

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1988 teokseen.

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1988 teokseen.

 • "Bemaria ei meille hommata" – Juppiauton maine istuu tiukassa

  29.07.2016 Yle Uutiset

  Asennevamma vaivaa useimmiten kanssa-autoilijaa, ei itse bemarikuskia. Törttöilijäkuskejakin on, mutta harvemmassa. Näin uskoo Suomen virallisen BMW-kerhon hallituksen jäsen Anu Kovalainen.

 • Lomamatka 80-luvulle -sarjassa selvitettiin, miten 2010-luvun ihminen pärjäisi kasarilla

  31.03.2016 Elävä arkisto

  Mikä joukkueista pärjäisi parhaiten 1980-luvulla?

  Kun suomalaisilta kysyttiin, millä vuosikymmenellä elämä on ollut parasta, vastaus oli 1980-luku. Niinpä Yle lähetti tusinan suomalaisia lomamatkalle olkatoppauksien, mielenosoitusten ja jenkkifutiksen aikakauteen. Ketkä pärjäisivät parhaiten kasarilla? Lomamatka 80-luvulle -sarjan (2015) jaksojen lisäksi tähän artikkeliin on koottu runsaasti aitoa kasarimateriaalia, joka liittyy sarjan teemoihin.

 • Laumanvartijakoira karkottaa sudet kotieläinten kimpusta – taistelutilanteita tapahtuu vain harvoin

  11.07.2015 Yle Uutiset

  Kymmenen viime vuoden aikana ovat laumanvartijakoirat löytäneet paikkansa yhä useammalla suomalaisella maatilalla. Keski- ja Etelä-Euroopassa tuhatvuotisen perinteen omaavat laumanvartijakoirarodut suojaavat nyt meilläkin kotieläimiä suurpetojen hyökkäyksiltä. Porotalouden petovahinkoihin ei kuitenkaan ole näköpiirissä helpotusta.

 • Disko, bordelli, vastaanottokeskus – Syvälammen motellin tulipalo poltti palan kulttuurihistoriaa

  30.07.2014 Yle Uutiset

  Suomusjärveläisen Syvälammen motellin tuhoutuminen tulipalossa on nostanut muistot pintaan. Motelli oli ensimmäisinä vuosikymmeninään suosittu tanssiravintola, jonka diskoon sai jonottaa tuntikausia, kertoo Syvälammen värikkäimmät vaiheet nähnyt Arto Nieminen.

 • Näkökulma: Venäläisturistit – toisen unelma, toisen kirous

  04.02.2014 Yle Uutiset

  Satakuntalainen muotikauppias voi vain haaveilla ostosmatkailijoista, jotka käyttävät jopa tuhansia euroja kerrallaan hankintoihinsa. Etelä-Karjalassa eurot tipahtivat eteen kuin manulle illallinen, mutta silti maakunnassa jaksetaan jupista venäläisten tavoista, Riitta Pihlaja kirjoittaa.

 • Jopa Itä-Suomen vilkkaat tiet rapistuvat säästökurimuksessa

  10.01.2014 Yle Uutiset

  Tähän asti vilkasliikenteiset tiet on pystytty pitämään kunnossa Itä-Suomessa, mutta nyt myös huonokuntoisten pääteiden määrä kasvaa. Vauhdikkaimmin rapautuvat yksityistiet ja vähäliikenteiset asvalttitiet.

 • Oikea ja väärä, laki ja moraali

  30.10.2013 Elävä arkisto

  Ajaako usko yli lain? Onko moraali riippuvainen sukupuolesta? Voiko demokratiaa edistää terrorismilla? Vuonna 1987 keskusteltiin moraalista, siitä mikä on oikein ja väärin. Oikea ja väärä -ohjelman viidessä osassa vaihtuivat niin keskustelijat kuin vetäjätkin.

 • Näkökulma: The Business City ei raikastu pesussa

  29.08.2013 Yle Uutiset

  Joka kerran keksitään, se kärsii saamastaan maineesta aina. Lahtikaan ei pääse vaatteistaan, ei millään, tietää toimittaja Laura Mäkiniemi.

 • Tietokone on seuraavaksi naamallasi

  31.05.2013 Yle Uutiset

  Tietotekniikan seuraava aalto on puettava tietotekniikka, ennustaa sijoitusyhtiö. Nyt naurattaa, mutta niin aikanaan naurettiin matkapuhelimillekin, kirjoittaa Kari Haakana blogissaan.

 • Ruotsin talous oli romahtamassa vuonna 1990

  02.05.2013 Elävä arkisto

  Kun pohjolan talousmahdin Ruotsin elintaso uhkasi romahtaa, tarjottiin vastaukseksi työläisten etujen pienentämistä.

 • Paikallislehdissä uskotaan tulevaisuuteen

  25.03.2013 Yle Uutiset

  Tulevinakin vuosina kesämökin huussissa luetaan paperilehdestä lähijournalismia.

 • Ruben Stiller: Nainen on vaateripustin

  03.12.2012 Yle Uutiset

  Mikä suomalaisia enää yhdistää? Ei hätää. Torstaina voimme tuijottaa Linnan jonoa ja naisten iltapukuja, kirjoittaa Ruben Stiller blogissaan.

 • Kreuzberg (49/100)

  06.08.2012 Yle Uutiset

  Elämää pursuava Kreuzbergin kaupunginosa on tunnettu vaihtoehtoväestään, vasemmistoautonomeistaan, kaooteistaan, turkkilaisistaan, taiteilijoistaan, työttömistään ja rajuista vappumellakoistaan. Asukkaat yrittävät puolustautua aktiivisesti kaupunginosan juppiutumista ja siitä seuraavaa vuokrien nousua vastaan.

 • Vauvani haisee pahalta, mikä neuvoksi?

  12.07.2012 Elävä arkisto

  Oletko vaikeuksissa? Pilaavatko vauvasi väkevät aromit hyvin suunnitellut cocktailkutsusi? Eipä hätää. Ranskalainen parfyymi peittää ikävät, luonnolliset hajut. Kumouksellista vauvojen tuoksutuotetta esiteltiin vuoden 1988 Ajankohtaisen kakkosen satiirissa.

 • Amerikan Psyko -elokuva tehdään uudestaan

  09.12.2011 YleX

  Miten juppitappaja menestyisi nykypäivänä?

 • Hard times call for soft faces

  23.11.2011 Yle News

  Close-cropped hipster beards seem to have achieved a critical mass in Finland. Today’s fashion-conscious man knows this season’s hottest item is homegrown.

 • Luonnonkukat tutuiksi retkien avulla

  17.06.2011 Yle Uutiset

  Suomen luonto tarjoaa kasveille monenlaisia elinympäristöjä merenrannikoista soihin sekä niityistä metsiin ja tunturikankaisiin. Elinympäristöjen lisäksi myös luonnonkasveja on huima määrä, arviolta 1200. Vaikka kasveja on paljon, ihmisten kasvituntemus on hyvin alhaisella tasolla. Tulevana sunnuntaina vietetäänkin yhteispohjoismaista luonnonkukkien päivää, jonka tavoitteena on edistää kasviharrastusta ja herättää kiinnostusta luonnon kasveihin.

 • Kulttuurilehtikatsaus 28.2.2011

  28.02.2011 Yle Uutiset

  Kulttuurilehtikatsaus tarjoilee protestia. Sitä löytyy sekä musiikin että - uskokaa tai älkää - opiskelevan nuorisomme parista.

 • Musiikillisia tuokiokuvia Ylivieskassa

  08.09.2010 Yle Uutiset

  Ylivieskan lukiolaisten itse työstämä All my loving –musikaali sai ensi-iltansa keskiviikkona. Ylivieskatalon Akustiikka-salissa esitetyssä liki puolen sadan hengen produktiossa kuullaan kavalkadi 60-, 70- ja 80-lukujen hittimusiikkia.

Sivut