Hyppää pääsisältöön

miniät

 • Kumpi päättää, miniä vai anoppi? – Vanhapoika on Kahen akan loukussa hersyvässä maalaiskomediassa

  15.06.2017 Yle Uutiset

  Tornion Arpelassa kukkivien tuomien ympäröimä nuorisoseurantalo ottaa vastaan huumorinnälkäiset kesäteatterivieraat. Näytelmä on jatkoa viime vuoden kesäteatterille.

 • Kolumni: Kun kaksi naista rakastaa samaa miestä

  28.12.2016 Yle Uutiset

  Anoppi voi olla miniälle painajainen, perinteen jatkaja tai esikuva. Tai monta asiaa yhtä aikaa, kirjoittaa Heli Vaaranen.

 • Perheen nimet tädistä kytyyn ja natoon

  20.05.2016 Kulttuuri

  Kaisa Häkkinen kertoo lisää perheen nimitysten taustoista.

  Kaisa Häkkinen kertoo lisää perheen nimitysten taustoista.

 • Piskuinen Riäkkyteatteri hauskuttaa yhdellä mielensäpahoittajalla ja kolmella miniällä

  05.04.2016 Yle Uutiset

  Riäkkyteatterin tämän kevään urakka on Tuomas Kyrön suosittuun Miniä-kirjaan pohjautuva näytelmä. Rääkkyläläisen harrastajateatterin versiossa mielensäpahoittaja yrittää tulla toimeen kolmen miniän kanssa – tai paremminkin ehkä päinvastoin.

 • 90-vuotias torjui syöpäleikkauksen ja lähti tien päälle – matkaa takana jo 10 000 kilometriä (video)

  17.03.2016 Yle Uutiset

  Norma Bauerschmidt on kulkenut syöpädiagnosin jälkeen yli 10 000 kilometriä matkailuautolla poikansa ja miniänsä kanssa ja uskoo matkansa jatkuvan ehkä loppuelämän. En uskonut, että minulla voisi koskaan olla näin hauskaa, hän kertoo uutiskanava CBS:lle. Facebookissa kolmikon matkaa seuraa jo yli 280 000 ihmistä.

 • Mikä tekee jouluateriastasi juuri sinun näköisesi?

  16.12.2015 Yle Uutiset

  Kinkku ja laatikot ovat tuttu juttu joulupöydissä kautta Suomen. Mutta mikä tekee sinun joulupöydästäsi juuri sinun näköisesi? Tietty salaatti, kalaherkku tai jälkiruoka, jota ilman joulu ei tunnu joululta?

 • Anopin ja miniän hyvä suhde vaatii tekoja kaikilta kolmelta

  06.04.2015 Yle Uutiset

  Anopin ja miniän suhde voi olla ladattu täyteen kilpailua, vertailua, omia kokemuksia ja puhumattomia tunteita. Parhaimmillaan se taas voi olla valtava voima. Anopin täytyy osata luopua pojastaan, pojan eriytyä äidistään ja miniän ymmärtää, ettei napanuoraa silti voi kokonaan katkaista, neuvoo perheneuvoja.

 • Dome Karukoski Mielensäpahoittajasta: Armoton rehellisyys kuuluu Suomen kulttuuriin

  23.08.2014 Yle Uutiset

  Suosittu Mielensäpahoittaja nähdään syyskuun alussa myös elokuvaversiona. Ohjaaja Dome Karukoski arvelee, että hahmon suosion taustalla saattaa olla jotain äärimmäisen suomalaista. Suomalaiset sanovat asiat häikäilemättömän suoraan – jopa siihen pisteeseen asti, että osaamme jo itsekin nauraa sille.

 • Mielensäpahoittajalla menee pian sukset ristiin miniänsä kanssa

  09.02.2014 Yle Uutiset

  Hannu Pelkonen pääsee tuomaan valtavaa suosiota nauttivaan Mielensäpahoittajan hahmoon uusia, herkempiä puolia, kun miniä tulee maustamaan henkilön hahmoa jatko-osassa Oulun kaupunginteatterissa. Kuuntele Pelkosen haastattelu.

 • Anoppi ja miniä eivät ole kilpakumppanit

  18.11.2013 Yle Uutiset

  Kun miehen elämässä on kaksi vahvaa naista, voi heidän välilleen tulla yllättävääkin ristivetoa. Näin käy usein miniän ja anopin välillä, mutta turhaan, sanoo aiheesta kirjan kirjoittanut Tuula Vainikainen.

 • Anopin testamentissa ei miniää muisteta

  23.10.2013 Yle Uutiset

  Perinnön jakoa halutaan suunnitella yhä useammin myös verotuksen takia, kertoo Veronmaksajien Keskusliiton lakimies Tuomo Lindholm.

 • Vaihdevuodet kehittyivät vähentämään anopin ja miniän kilpailua

  22.08.2012 Yle Uutiset

  Perheissä, joissa anoppi ja miniä saivat lapsia yhtä aikaa, vastasyntyneiden todennäköisyys kuolla alle 15-vuotiaana oli kaksi kertaa keskimääräistä suurempi, ilmenee vanhojen kirkonkirjatietojen perusteella tehdystä tutkimuksesta.

 • Karjalainen villapeitto lämmitti evakkomatkaa

  16.06.2012 Yle Uutiset

  Lahtelaisen Leea Kekin juuret ovat syvällä Karjalassa. Evakkorekeen pelastettiin suvulle tärkeät kapiot ja liinat.

 • Mielensäpahoittajan Miniä sai puheenvuoron Kirjan ja ruusun päivänä

  23.04.2012 Yle Uutiset

  Tuomas Kyrön kirjaa Miniä jaetaan vain Kirjan ja ruusun päivänä kaupanpäällisenä kirjan ostajalle. Nyt saa siis miniäkin suunvuoron - ja appiukko on tietysti matkassa mukana.

 • Osa perintöresepteistä on kassakaappisalaisuuksia

  18.03.2012 Yle Uutiset

  Leipomiseen ja ruuanlaittoon liittyy aimo annos perinteitä ja tunteita. Moni pitää tietyt perintöreseptinsä vankasti salassa - ja utelijoitahan aina riittää. Ilmajoen Koskenkorvalla Trahteerin emännällä on yksi suuri salaisuus, vaikka muuten hän jakaa reseptejä anteliaasti.

 • Naisen matka huipulle ei ole helppo

  18.03.2011 Yle Uutiset

  Ylä-Savon Zonta-naisten puheenjohtaja Kaarina Kursukangas-Hourula näkee sukupuolten välisen tasa-arvon toteutuvan työelämässä koko ajan paremmin. Uralla etenemisessä naisilla nousee kuitenkin seinä vastaan keski-iän korvilla.

 • Joulu alkoi aamuhämärissä Turun kauppahallissa

  24.12.2010 Yle Uutiset

  Perinteinen joulun vastaanotto keräsi jälleen tuhatpäisen yleisön Turun kauppahalliin varhain aattoaamuna. Harrastunnelmaisen hiljentymishetken jälkeen alkoi vilkas viime hetken kaupanteko.

 • Tavistytöstä Britannian kuningashuoneen jäsen

  16.11.2010 Yle Uutiset

  Varakkaaseen, mutta keskiluokkaiseen perheeseen syntynyt Kate Middleton päätyy avioliittonsa myötä osaksi vanhoillisena ja muodollisena pidettyä brittihovia. Huhujen mukaan ylhäisöpiirit ovat nyrpistelleet nenäänsä tulevan kuninkaallisen miniän aatelittomuudelle.

 • Eteläkarjalainen ruoka valmistuu uunissa

  03.11.2010 Yle Uutiset

  Eteläkarjalainen ruokaperinne pohjautuu uunin monipuoliseen käyttöön. Tämä on yksi syy rikkaaseen karjalaiseen piirakka-, leipä- ja rieskaperinteeseen. Asia puhutti Lappeen ja Nuijamaan historiaa käsittelevässä seminaarissa Lappeenrannassa.

 • Voimavarariihestä voimia tilanhoitoon

  26.08.2010 Yle Uutiset

  Ahtaalle ja muutosten kouriin ajettuja viljelijöitä pyritään auttamaan myös pohtimalla viljelijän omaa tilaa ja asemaa tilan johdossa. Nykypäivän viljelijä on yritysjohtaja ja se vaatii myös uudenlaista ajattelutapaa.

Sivut