Hyppää pääsisältöön

oliivipuu

 • Palestiinalaiset Ylen toimittajalle: Juutalaisten uudisasukkaiden tihutyöt lietsovat väkivaltaa

  23.10.2015 Yle Uutiset

  Israel kiistää väitteet, että armeija suojelisi laittomuuksiin syyllistyviä juutalaisia uudisasukkaita. Palestiinalaisten oliiviviljemiä Länsirannalla on saapunut suojelemaan vapaaehtoisia israelilaisia ja ulkomaalaisia poimijoita, kertoo Ylen ulkomaantoimittaja Tapani Hannikainen.

 • "Viruksia, munasieniä ja hyönteisiä" – tutkija lopettaisi kasvien tuonnin Suomeen

  08.07.2015 Yle Uutiset

  Tutkijan mielestä suomalaisten pihoille muualta maailmasta rahdattavat kasvit voivat aiheuttaa luonnossa pahimmillaan miljoonien eurojen arvosta tuhoja.

 • Suomenkreikkalainen: Kreikkalaisten pitäisi ajatella "me" eikä "minä"

  29.06.2015 Yle Uutiset

  Helsingin Suomi-Kreikka-yhdistyksen varapuheenjohtaja Kimon Papadopoulos toivoo, että kreikkalaispuolueet keskustelevat yhdessä ja saavat aikaan ratkaisun. Pitkään Suomessa asunut Papadopoulos uskoo, että Kreikka selviää vaikeuksistaan.

 • Ammattibloggaajat kutsuttiin markkinoimaan Suomea

  29.08.2014 Yle Uutiset

  Suomea markkinoidaan luontomatkailukohteena uudella tavalla maailmalla. Avuksi on kutsuttu parikymmentä maailmaa kiertävää bloggaajaa Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta.

 • Brittipoliisit etsivät Graalin maljaa maalaispubin ratsiassa

  07.08.2014 Yle Uutiset

  Nanteosin kuppina tunnettua astiaa etsineet poliisit eivät jättäneet mitään sattuman varaan herefordshireläisessa pubissa – tuloksetta. Monet pitävät varastettua puumaljaa aitona Graalina.

 • Israelilaiset siirtokuntalaiset hyökkäsivät palestiinalaiskouluun Länsirannalla

  09.10.2013 Yle Uutiset

  Riehuva joukko rikkoi autoja ja poltti oliivipuita. Kylän asukkaiden mukaan opettajat lukitsivat oppilaat luokkahuoneisiin turvaan.

 • Taas pääsee kurkistelemaan komeita pihapiirejä

  03.08.2013 Yle Uutiset

  Avoimet puutarhat -tapahtuma järjestetään jälleen sunnuntaina. Sen myötä voi mennä luvan kanssa tutustumaan satoihin pihoihin ja puutarhoihin ympäri maata. Yksi avoin pihapiiri löytyy Oulun Ylikiimingistä. Siellä kanat tepastelevat pihalla ja kasvimaalla komeilee oliivipuu.

 • Oliiviöljy on ranskalaista lähiruokaa

  11.03.2013 Oppiminen

  Languedoc-Roussillon on lähiruoan parhaimpia alueita.

  Combaillaux’ssa, noin 10 kilometriä Montpellier’stä luoteeseen karun villipensastovyöhykkeen sydänmailla, oliivipuu on onnellinen. Languedoc-Roussillonin maakunnassa, joka on lähiruoan parhaimpia alueita Ranskassa, on uskallettu antaa sijaa paikallisuudelle. Vanhoja lajikkeita on pelastettu varmalta tuholta ja moni luomutilallinen keskittyy viljelemään vain seudun omimpia lajikkeita.

 • Tutkijat paikansivat oliivipuun syntykodin

  06.02.2013 Yle Uutiset

  Välimeren kansojen suosikin juuret löytyvät kurdialueelta.

 • Asenne siivitti pitkää pyörämatkaa läpi Euroopan

  08.01.2013 Yle Uutiset

  Ylivieskalainen mieskolmikko pyöräili tuhansien kilometrien matkan läpi Euroopan. Kovakuntoisille liikkujille retki ei ollut fyysisesti niinkään raskas. Kuntoa tarvittiin lähinnä henkisellä puolella, kun matkaa taitettiin niinkin pitkään kuin pari kuukautta.

 • YK: Kolme miljoonaa syyrialaista avun tarpeessa

  02.08.2012 Yle Uutiset

  Väittömän ruoka-avun tarpeesa on noin 1,5 miljoonaa syyrialaista. Lisäksi apua tarvitsevat viljelijät saadakseen tilansa pysymään toiminnassa ja karjansa hengissä.

 • Finnish Greeks slam stereotypes, welcome diaspora

  22.05.2012 Yle News

  Greeks living in Finland are helping their relatives back home weather the financial crisis, but say returning to their homeland is the last thing on their mind.

 • Israelilaissotilaita pidätettiin vandalismista epäiltyinä

  06.12.2011 Yle Uutiset

  Israelissa on pidätetty kolme sotilasta, joiden epäillään osallistuneen palestiinalaisten ja Israelin armeijan omaisuuden tuhoamiseen. Jo sunnuntaina pidätettiin seitsemän naista, joita epäillään satojen palestiinalaisten oliivipuiden tuhoamisesta.

 • YK: Syyria syyllistynyt rikoksiin ihmisyyttä vastaan

  28.11.2011 Yle Uutiset

  Syyrian hallinnon joukot ovat syyllistyneet rikoksiin ihmisyyttä vastaan, katsoo YK:n asettama erikoistutkintaryhmä. Riippumattoman elimen mukaan joukot ovat syyllistyneet rikoksiin eri puolella Syyriaa sitten mielenosoitusten alkamisen maaliskuussa.

 • Vihapuheesta vihaväsymykseen

  12.10.2011 Yle Uutiset

  Vihapuheesta on puhuttu paljon. Vihasta vähemmän. Mistä vihapuhe syntyy, vihasta tietenkin. Mutta minkälaisesta vihasta? Ja mitkä ovat vihan ainekset ? Koettu loukkaus, omanarvontunnon menetys, ehkä häpeä. Loukkausta seuraa ajatusten tulva, sekava mutta silti eriteltävissä, ja siitä siirrytään vihamieliseen reaktioon, joka samalla sisältää kiihkeän halun tulla oikeudenmukaisesti kohdelluksi.

 • Taivaat aukesivat Jerusalemin pitkänperjantain vieton aikana

  22.04.2011 Yle Uutiset

  Tuhannet pyhiinvaeltajat uhmasivat rankkasadetta ja rakeita osallistuessaan pitkänperjantain viettoon Jerusalemissa Israelissa. Perjantain varhaisaamusta alkaen kristityt ympäri maailman seurasivat Jeesuksen kärsimysreittiä Via Dolorosalla.

 • Carl kiertää Suomea oliiviöljyn lähettiläänä

  22.07.2010 Yle Uutiset

  Italiansaksalainen Carl Wenning seisoo kojussaan tuulisella Kemin torilla. Miehen edessä pöydällä seisoo laatikoissa oliiviöljyä ja viinietikkaa kotitilalta Italian Castel del Pianossa. Takana on kolmen viikon kiertue pitkin Suomea oliiviöljyn ilosanomaa levittämässä.

 • Paavi: Mitättömistä juoruista ei pidä pelästyä

  28.03.2010 Yle Uutiset

  Vatikaani on aloittanut pääsiäisjuhlallisuudet. Paavi Benedictus XVI saapui Pietarinkirkon aukiolle vastoin tapojaan omalla ajoneuvollaan, paavimobiililla.

 • Älä juota huonekasvia hengiltä

  21.11.2009 Yle Uutiset

  Huonekasvit keräävät voimia valoisan ajan jälkeen ja aloittavat lepokauden syksyllä. Viisas vähentää viherkasvien kastelua. Suurin virhe on juottaa huonekasvi hengiltä, sanoo liki neljä vuosikymmentä kukkien kanssa töitä tehnyt Riitta Pekonen.

 • Arja Yli-Uotila rakastaa puita

  25.09.2009 Yle Uutiset

  Puun päivää vietetään sunnuntaina 27. syyskuuta. Päivä on tarkoitettu Arja Yli-Uotilalle, jolla on puihin aavistuksen tavanomaista intohimoisempi suhde: hän sanoo suorastaan rakastavansa puita. Puurakkaus alkoi Välimeren seudulta, mutta kantaa Karjalan männiköihin asti.

Sivut