Hyppää pääsisältöön

myskihärkä

 • Hämähäkki on luonnon oma supersankari, joka pitää huolta niin pienistä kuin suurista eliöistä

  06.05.2019 Luonto

  Hämähäkit pitävät yllä arktisen luonnon herkkää tasapainoa

  On sanottu, että hämähäkkien katoaminen johtaisi koko maailman eliökunnan tuhoon. Voiko kahdeksanjalkaisten merkitys olla todella näin suuri? Vastaus siihen saattaa löytyä Grönlannista. Se on niveljalkaisten paratiisi, jossa hämähäkit linkittyvät niin napajäniksiin kuin myskihärkiin.

 • Tutkija: “Ilmastonmuutoksella voi olla hurjia vaikutuksia arktiseen luontoon" - Lisääntyminen epäonnistui myskihäristä pölyttäjäkärpäsiin

  14.04.2019 Luonto

  Runsasluminen talvi romahdutti lisääntymisen Grönlannissa.

  Tomas Roslin kollegoineen on selvittänyt arktisen luonnon vastausta ilmastonmuutokseen. Keväät ja kesät lämpenevät sitä enemmän, mitä pohjoisemmaksi mennään. Jatkuvasti lämpenevät keväät ajavat pölyttäjät ja kukat eroon toisistaan. Myös äärevät olosuhteet lisääntyvät. Viime vuoden ennätykselliset lumisateet ja myöhäinen kevät romahduttivat lähes kaikkien lajien lisääntymisen.

 • Korkeasaaren myskihärkäpari ensi kertaa samassa tarhassa

  15.01.2019 Yle Uutiset - lyhyet

  Pitkäkarvainen parivaljakko kahlasi lumessa toistensa perässä, 350-kiloinen uros uteliaana nuuskien ja sitä puolta pienempi naaras välillä kevyesti kirmaten.

 • Arktiset selviytyjät

  13.12.2016 Luonto

  Jäävuoret kelluvat vedessä kuin kauan sitten hylätyt laivat

  Puhtaan siniseltä taivaalta porottaa aurinko, sen heijastus väreilee sokaisevan kirkkaasti merenpinnasta. Silmiäni siristellen tarkkailen postikorttimaisen kaunista näkymää ympärilläni.

 • Karavaanarit ja aasialaiset löysivät Ranuan eläinpuiston

  08.08.2016 Yle Uutiset

  Kesäkaudella Ranuan eläinpuistossa vierailee noin 60 000 kävijää. Viime lauantai oli toistaiseksi kesän vilkkain päivä.

 • Ranuan eläintarhaan syntyi myskihärkä - "Ei mikään rimpulalapsi"

  17.05.2016 Yle Uutiset

  Ranuan myskihärkäpariskunnalle syntyi maanantaina iltapäivällä tomera pikkukili. Eläintarhavieras huomasi synnytyksen alkaneen ja hälyytti henkilökunnan paikalle.

 • Myskihärkänaaras tekee seuraa Ranuan poikamieshärälle

  19.05.2015 Yle Uutiset

  Ranuan eläinpuistossa poikamiehenä elellyt myskihärkä Max sai viime viikolla seuraa. Kööpenhaminan eläintarhasta haettiin Ranualle 2-vuotias Bodil-niminen naaras.

 • Ranuan myskihärkäherra sai naisseuraa

  19.05.2015 Yle Uutiset

  Ranuan eläinpuistossa poikamiehenä elellyt myskihärkä Max on saanut seuraa. Kööpenhaminan eläintarhasta haettiin Ranualle viime viikolla 2-vuotias myskihärkänaaras Bodil.

 • Vakavat vaaratilanteet harvinaisia Korkeasaaressa

  19.06.2012 Yle Uutiset

  Viime viikonloppuna yksi työntekijä kuoli Ruotsissa Kolmårdenin eläinpuistossa, kun sudet raatelivat aitaukseen menneen hoitajan. Korkeasaaressa eläinten hoito on toteutettu toisella tavalla, ja vaaratilanteilta onkin viime vuosina vältytty.

 • Mannerjään vetäytyessä ei synny uutta kasvillisuutta

  19.08.2008 Yle Uutiset

  Ilmaston lämpeneminen nostaa lämpötiloja nopeimmin arktisilla alueilla vapauttaen esimerkiksi Grönlannissa maata mannerjään alta kasvillisuudelle. Sinne ilmaantuu ruohoa ja pientä pensaikkoa, joka puolestaan sitoo hiilidioksidia. Tilannetta heikentää kuitenkin kasvillisuutta syövien märehtijöiden kuten karibujen ja myskihärkien laiduntaminen, osoittaa yhdysvaltalaisen Pennsylvanian valtionyliopiston tutkijoiden Grönlannissa tekemä koe.

 • Eläinten homoseksuaalisuus yleistä

  21.01.2007 Yle Uutiset

  Homoseksuaalisuus on eläinmaailmassa selvästi luultua yleisempää, kertoo eläintieteilijä Petter Böckman Dagens Nyheter -lehden haastattelussa.

 • Sukupuuttoaalto yritetään ehkäistä ennakolta

  07.03.2006 Yle Uutiset

  Lontoossa toimiva tutkijaryhmä on laatinut listan alueista, joilla tällä hetkellä ihmisen toiminta ei mainittavasti aiheuta lajien sukupuuttoon kuolemista, mutta joiden tilanne voi helposti kääntyä vakavaksi.

 • Ranuan eläinpuiston korjaus alkaa syskyllä

  25.05.1999 Yle Uutiset