Hyppää pääsisältöön

kumituotteet

 • Fysiikkaa ilmapalloilla

  29.04.2016 Tiede

  Ilmapalloista on iloa sekä juhlijalle että fyysikolle.

  Ilmapallo on ainakin parin vuosisadan ajan ollut ilon lähde niin juhlijoille kuin fyysikoillekin. Kumisten pallojen kehittäjänä pidetään fyysikko Michael Faradayta, joka teki kokeita vetypalloilla vuonna 1824. Pallojen tieteellistä historiaa kunnioittaen Prisma Studio päästi teekkarit havainnollistamaan luonnontieteen ilmiöitä ilmapalloilla.

 • ContiTechin Tampereen tehtaalla jälleen normaali miehitys

  28.04.2014 Yle Uutiset

  Kumituotteita teollisuudelle valmistavan ContiTechin Tampereen tehtaan työntekijät ja toimihenkilöt jatkavat maanantaina töitään normaalisti ulosmarssin jälkeen.

 • ContiTechin Tampereen tehtaan ulosmarssi on protesti yt-ilmoitukselle

  23.04.2014 Yle Uutiset

  Kumituotteita valmistavan ContiTechin Tampereen tehtaan tuotannon noin 60 työntekijää poistuivat työpaikaltaan keskiviikkona aamupäivällä.

 • Reka Kumi irtisanoo - väki marssi ulos

  02.03.2009 Yle Uutiset

  Auralaisen Reka Kumin työntekijät ovat marssineet ulos työpaikaltaan vastalauseena yhtiön irtisanomisille. Maanantaina päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena Reka Kumi irtisanoo 15 ja lomauttaa 25 työntekijää toistaiseksi.

 • Kumituotteiden kartelli kärähti - EU:lta sakkoja

  05.12.2007 Yle Uutiset

  EU on määrännyt viidelle suurelle kemikaaliyritykselle yhteensä yli 240 miljoonan euron sakon hintakartellista. Kemikaalijätit DuPont, Dow Chemical, Eni SpA ja Tosoh ovat päätöksen mukaan sopineet kumin hinnoista ja markkinaosuuksista vuosien 1993 ja 2002 välisenä aikana.