Hyppää pääsisältöön

neulepuikot

 • Neulottu lehtikuvioinen myssy

  09.11.2017 Strömsö

  Opi hyödyntämään eri tyyppisiä silmukoita.

  Neulo myssy, jossa lehtikuvio kasvaa joustimesta ja päättyy myssyn keskiötä koristaviin terälehtiin. Opi hyödyntämään eri tyyppisiä silmukoita ja muodostamaan sileäneuleista kuviota nurin neulotulle pohjalle.

 • Kipsin alta voi löytyä luottokortti tai saksofonin läppä – raapia ei kuitenkaan saa

  27.04.2017 Yle Uutiset

  Jos kutina kipsin alla käy sietämättömäksi, on syytä käydä lääkärissä tarkistamassa tilanne. Kipsien alta on löytynyt mitä kummallisimpia esineitä.

 • Juostaan kuin hirvet ja neulotaan sukat vaikka pataljoonalle – suomalainen harrastaa liikuntaa ja kädentaitoja

  26.04.2017 Yle Uutiset

  Yle Uutisten juttusarjassa perehdytään suomalaisten arkeen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

 • Strömsö-lapaset

  23.11.2015 Strömsö

  Strömsön pitsihuvilan inspiroima kudontaohje.

  Lee sai inspiraation Strömsön huvilan verannan kaidelaudoista ja suunnitteli niiden pohjalta oman lapasmallin. Noudata seuraavaa ohjetta ja neulo itsellesi omat Strömsö-lapaset!

 • Nenäpäivä: Neulo hattu Heikki Turuselle – synttärisankarin toiveissa karjalaishenkinen päähine (video)

  24.09.2015 Yle Uutiset

  Nyt neulepuikot heilumaan ja tekemään hyvää! Tulevan Nenäpäivän kunniaksi Yle Pohjois-Karjala haastaa neulojat ja virkkaajat tekemään hatun kirjailija Heikki Turuselle. Voittajahattu pääsee lämmittämään pian 70-vuotiasta kirjailijaa.

 • Uudet varret vanhoihin kumisaappaisiin

  04.09.2015 Strömsö

  Neulo tai leikkaa uudet varret kumisaappaisiin.

  Pienellä tuunauksella vanha kumisaapaspari näyttää taas kuin uudelta. Lee sai innoituksen Islannista ja tuunasi kaksi pari saappaita eri tavoilla.

 • Äänestä kauneimmat villasukat

  20.10.2014 Yle Uutiset

  Kauneimmat villasukat -kilpailu sai innostuneen vastaanoton. Valitse kuudesta finalistista oma suosikkisi ja äänestä. Samalla osallistut itse arvontaan.

 • Syyskesän luonnosta nokkelille näpeille askarteluaineet ilmaiseksi

  15.08.2014 Yle Uutiset

  Kranssin voi pyöräyttää pajunvitsasta, ohuen rautalangan avulla sidotaan vaahteranlehdet, pihlajanmarjat kiinnitetään koristeiksi.

 • IS: Juustopäät tekee paluun – katso mikä oli meininki vuonna 1997

  21.03.2014 YleX

  Ysärisuosikki Juustopäät tekee paluun.

 • Ystävänpäivän lämmin yllätys: vauvoille sukkia

  14.02.2014 Yle Uutiset

  Satakuntalaisvauvojen jalat pysyvät tänä talvena lämpiminä. Satakunnan keskussairaala sai tänään Karjala-Seuroilta lahjoituksena 700 paria sukkia ja kymmeniä tumppuja vastasyntyneille jaettavaksi.

 • Vanha hotelli ja kassakaapin arvoitus

  04.11.2013 Yle Uutiset

  Tiirikointitaitoiselle olisi töitä Kokkolassa, missä vanhan hotellin uumenista löytynyt kassakaappi kaipaa avaajaa. Rikkoa kaunotarta ei haluta, mutta ajatus sen sisällöstä – timantteja, tietysti – ei jätä talon väkeä rauhaan. Vaikka todennäköisesti sisällä onkin jotain arkisempaa. Jos sitäkään.

 • Sukkapuikoilla sosiaalista syrjäytymistä vastaan

  25.03.2013 Yle Uutiset

  Kokkolan kansalaistoiminnan keskus Silta taistelee sukkapuikkojen, lelujen ja kahvikupposten voimin sosiaalista syrjäytymistä vastaan. Se virittää kansalaisryhmille toimintaa niiden omilla ehdoilla. Vastaavanlaisia kohtaamispaikkoja on Suomessa jo kymmeniä.

 • Äänestä paras sukka suomalaiseen jalkaan

  04.03.2013 Yle Uutiset

  Villasukka sopii suomalaiseen jalkaan ja sukkapuikot suomalaisen käsiin. Suosikkisukka voi olla kruusattu ja krumeluuri tai paksu ja pelkistetty. Ulkomuodosta viis, itse tehty villasukka lämmittää aina. Nyt äänestetään talvisen sukkatempauksen paras sukkapari.

 • Kutojamummot teroittavat sukkapuikkojaan Malmilla

  31.10.2012 Yle Uutiset

  Helsingin Malmilla on herännyt kiista kaupungin ja sukkia kutovien mummojen välille. Kaupunki uhkaa häätää käsitöitään kauppaavat mummot pois asematunnelista. Mummojen puolesta on lähtenyt liikkeelle jopa kansanliike.

 • Seppo neuloi Nenäpäiväksi

  02.11.2011 Yle Uutiset

  Toimituksen ovi on viime viikkoina käynyt tiuhaan, kun taitavat neulojat ovat käyneet tuomassa tekemiään sukkia ja lapasia Nenäpäivän myyjäisiä varten. Yksi neulojista on Joensuussa asuva, eläkkeellä oleva opettaja Seppo Haverinen. Mikähän hänet sai tarttumaan sukkapuikkoihin?

 • Satavuotiaille tulvii villasukkia

  06.09.2011 Yle Uutiset

  Suomalaiset ovat muistaneet 100-vuotiaitaan jo 600 parilla villasukkia. Kun Kela lopetti merkkipaalun saavuttaneiden muistamisen, kansalaisliike tarttui sukkapuikkoihin. Villasukat saapuvat postista näinä päivinä lämmittämään vanhusten jalkoja.

 • Sukkapuikkokapina 100-vuotiaiden puolesta

  17.05.2011 Yle Uutiset

  Taidegraafikko Mirka Johansson suuttui Kelan päätöksestä lopettaa torkkupeittojen lahjoittaminen Suomen 100-vuotiaille. Kokkolasta kotoisin oleva taiteilija tarttui sukkapuikkoihin ja päätti kutoa villasukat kaikille rajapyykin saavuttaville. Apua hän saa Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Marttapiiriltä.

 • Martoilta 50 paria villasukkia varusmiehille

  09.11.2010 Yle Uutiset

  Kemijärven marttayhdistyksessä ovat sukkapuikot heiluneet tiuhaan tahtiin. Martat kutoivat Lapin rajavartioston varusmiehille 50 paria villasukkia. Sukat luovutettiin marttajuhlassa Kemijärvellä maanantaina.

 • Kahvipaketti uudestisyntyy osaavissa käsissä

  07.04.2010 Yle Uutiset

  Arkisista kahvipaketeista saa paljon muutakin kuin mustaa höyryävää juomaa. Jo joitain vuosia niistä on tehty kasseja, mutta moneen muuhunkin kahvipaketit taittuvat Kahvikaisojen osaavissa käsissä.

 • Esko on hulluna villasukkien kutomiseen

  23.01.2010 Yle Uutiset

  Hollolalaisen Esko Kakriaisen hyppysissä sukkapuikot pysyvät paremmin kuin hyvin. Villasukkia mies on kutonut jo parikymmentä vuotta ja siinä ajassa valmiita sukkapareja on syntynyt reippaasti tuhatkunta. Sukkien kutomiseen hurahtanut mies suunnittelee jatkuvasti uutta - nyt kehittelyssä ovat jalkapohjia hierovat villasukat.

Sivut