Hyppää pääsisältöön

Kerimäen kirkko

 • Kirkkokansa haluaa laulaa kotimaista: Suomalainen messu sytyttää seurakuntalaiset

  19.11.2017 Yle Uutiset

  Lasse Heikkilän uudistettu sävellys kelpaa taas niin konsertteihin maailmalla kuin messuihin Suomen kirkoissakin.

 • Yksi henkilö menehtyi kolarissa Kerimäellä

  29.04.2016 Yle Uutiset

  Yksi henkilö menehtyi iltapäivällä auto-onnettomuudessa Kerimäellä. Nokkakolarissa oli osallisina kaksi henkilöautoa, joissa oli yhteensä neljä henkilöä.

 • Puruvesi kirkkaana mielessä – miljoonia käytetään rehevöitymisen pysäyttämiseen

  29.02.2016 Yle Uutiset

  Ravinnevalumaa vesistöön torpataan, kosteikkoja kunnostetaan, pohjaa tutkitaan sateliittikuvista, heinikkoja niitetään ja monta muuta konkreettista tekoa toteutuu, kun ainakin 2 miljoonaa euroa käytetään Puruveden parantamistöihin tulevien vuosien aikana. Puruvesi on yksi kahdeksasta suomalaisesta kohteesta kaikkien aikojen suurimmassa EU-rahoitteisessa Life-hankkeessa.

 • Lomarauha julistettiin Kerimäellä – "Pitää olla armollinen itselleen"

  13.06.2015 Yle Uutiset

  Kerimäen kirkolle kokoontui runsaasti ihmisiä kuulemaan julistusta. Samalla esittäytyivät Kerimäen kyläyhdistykset.

 • Postiautojen kyydissä Savossa ja Karjalassa

  15.07.2014 Elävä arkisto

  Tapio Hämäläinen selostaa.

  Postiautojen kyyditseminä kierrämme Savoa ja Karjalaa, Suomen kaakkoisimpia maakuntia, talvesta kesään. Näemme muun muassa vasta rakenteilla olevan Saimaan uuden kanavan ja seuraamme uittotukkien lajittelua Tolvajärven Ristisalmessa. Postiautot kyyditsivät alueilla jopa kymmenkunta miljoonaa matkustajaa vuosittain. Filmi on valmistunut vuonna 1966. Tapio Hämäläinen selostaa.

 • Video: "Jokainen tarvitsee lomaa" - arkkiatri julisti valtakunnallisen lomarauhan

  14.06.2014 Yle Uutiset

  Lomarauhan julistuksella muistutettiin ihmisiä loman merkityksestä. Tilaisuus järjestettiin kuudennen kerran.

 • Valtakunnallinen lomarauha julistetaan Kerimäellä – katso suora lähetys

  14.06.2014 Yle Uutiset

  Lomarauhan julistaa lääkärikunnan vanhin, arkkiatri Risto Pelkonen. Suoraa lähetystä voi seurata tältä sivulta kello 11.55 alkaen.

 • Vaivaisukot hakemassa kulttuuriperintöpalkintoa

  21.11.2013 Yle Uutiset

  Kerimäen kirkossa kesällä esillä olleet vaivaisukko -veistokset ovat ehdolla Euroopan kulttuuriperintöpalkinnon saajaksi.

 • Venäläisen sotilaan päähän lyömä puu-ukko ehdolla eurooppalaisen perintöpalkinnon saajiksi

  21.11.2013 Yle Uutiset

  Suomi on lähettänyt kahdeksan ehdotusta Euroopan kulttuuriperintöpalkinnon saajiksi. Mukana ovat suomalaiset puiset vaivaisukot, joista monet kuvasivat Suomen sodassa vammautuneita sotilaita. Suomen vanhin vaivaisukko on Hämeenlinnan Hauholla. Venäläinen sotilas on lyönyt siltä pään halki.

 • Savonlinnassa ei vielä panna lappua luukulle

  09.08.2013 Yle Uutiset

  Heinäkuussa iso osa Suomesta näyttää olevan kiinni. Savonlinna ei ole. Voisi ajatella, että elokuussa on Savonlinna vuorostaan kiinni. Palvelut todellakin vähenevät, kun Suomen lomakausi päättyy. Mutta kaikille luukuille ei lappua laiteta ja kysyntääkin on.

 • Musiikki soi yhä Savonlinnassa

  06.08.2013 Yle Uutiset

  Korkeatasoinen musiikkitarjonta jatkuu Savonlinnassa vielä oopperakauden jälkeenkin. Konsertteja järjestävät muun muassa seurakunta ja Savonlinnan Musiikkiakatemia.

 • Loma-asuntomessut Kirkkorantaan ja Kääpäsaarelle?

  08.01.2013 Yle Uutiset

  Savonlinnan kaupunki selvittää Kerimäen Kirkkorannan sekä Savonrannan Kääpäsaaren soveltuvuutta ja vetovoimaisuutta loma-asuntomessualueeksi. Savonlinnan kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina.

 • Kerimäen kirkkorantaan puutaloja

  18.12.2012 Yle Uutiset

  Kerimäen kirkkorantaan on suunniteltu puutaloalue. Ensimmäiset suunnitelmat julkaistiin tiistaina.

 • Pro Puruveden kohteeksi nuoret

  27.11.2012 Yle Uutiset

  Puruveden puolesta toimiva Pro Puruvesi ottaa nuoret uudeksi painopistealueekseen. Yhdistys selvittää mm. Puruvesi-pelin kehittämistä.

 • Kerimäen kirkonkylä paraatikuntoon

  14.05.2012 Yle Uutiset

  Ennen liittymistään Savonlinnaan vuodenvaihteessa Kerimäki täyttää 370 vuotta. Sitä ennen Kerimäellä on meneillään ilmeen uudistus, kun kirkonkylää ja varsinkin Kirkkorantaa ehostetaan uuteen loistoon.

 • Kerimäen ja Punkaharjun yhdystie kaipaa parannusta

  20.09.2011 Yle Uutiset

  Pientareet ja näkemäalueet ovat tärkeitä maantien ominaisuuksia. Semmoisia vaativat monien kylien asukkaat adressilla omalle tielleen Kerimäen ja Punkaharjun välille. Mutkainen ja kapea tieosuus on 11 km pitkä.

 • Enonkosken luostari kaipaa asukkaita

  28.06.2010 Yle Uutiset

  Suomen ainoassa luterilaisessa luostarissa Enonkoskella pohditaan hartaasti, mistä asukkaita. Yhteisön ensimmäinen ja toistaiseksi myös viimeinen vakituinen asukas on siirtynyt takaisin normaalielämään.

 • Matti Viialainen on Puumalan Lintusalon poikia

  23.06.2010 Yle Uutiset

  Värikkään poliittisen uran tehnyt Matti Viialainen on Puumalan Lintusalon karujen kalliorantojen ja upeiden selkävesien poikia. Etelä-Savon nykyinen maakuntajohtaja viettää nykyisinkin kaiken liikenevän vapaa-aikansa Lintusalossa. Kesällä Viialainen pitää yle.fi/saimaa-sivuilla blogia Nestori Miikkulaisen kotivesien tapahtumista.

 • Kirkkorannan kehittäminen Kerimäen valtuustossa

  08.03.2010 Yle Uutiset

  Alueelle laaditussa suunnitelmassa on tavoitteena kirkkorannan kehittäminen järvi- ja luontomatkailukohteena ja asukkaiden vapaa-ajanviettopaikkana.

 • Snowcrossia Kerimäen keskustassa

  13.02.2010 Yle Uutiset

  Kerimäen kirkonkylällä ajetaan tänään Snowcrossin SM-osakilpailu. Kuutisenkymmentä kilpailijaa taistelee SM-pisteistä kahdessa eri luokassa.

Sivut