Yle avaa artikkeleidensa tekstisisältöjä tekoälyn ja koneoppimisen kehittämiseen.
Dataa avataan tutkijoiden ja kehittäjien käyttöön.
Yle avaa artikkeleidensa teksteistä johdettua dataa suomalaisten tutkijoiden ja kehittäjien käyttöön.
Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta alkaa tutkia ja rakentaa välineitä, joiden avulla sinä kansalaisena voisit paremmin ymmärtää, miten sinuun vaikutetaan.
Timo työskentelee Ylessä Data Scientistina.
Timon työhön kuuluu koodaamista, mutta myös laajempaa analytiikan, koneoppimisen ja tekoälyn soveltamista.
"Julkaise 10 vuotta sitten otettu kuvasi" –haaste on levinnyt netissä muutaman viikon. Haasteeseen ovat ottaneet osaa miljoonat ihmiset.
Yleensä robottiauto-kokeilut on lopetettu syksyn tullen sääolosuhteiden takia, mutta nyt ne jatkuvat talvellakin.
Yle Uutisvahti astuu uuteen aikakauteen, kun älykäs Voitto-robotti ryhtyy antamaan henkilökohtaisia lukusuosituksia käyttäjien lukitusnäytöille ensimmäisenä maailmassa.
Ylen Voitto-robotti suosittelee Uutisvahti-sovelluksessa.
Voitto-robotti antaa nyt uutissuosituksia [link:https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.yle.uutisvahti&hl=fi;Yle Uutisvahti -sovelluksessa;standard;] Android-mobiililaitteiden näytöille.
Geenitietoja hyödyntäneessä tutkimuksessa huomattiin, että lyhyisiin osallistujiin verrattuna pisimmät osallistujat saivat suonikohjuja lähes kaksi kertaa todennäköisemmin.
Datalla ei ole etiikkaa, se tulee ihmiseltä.
Journalistinen prosessi on muuttunut viime vuosina paljon. Kilpailu on koventunut ja yhtenä vastauksena haasteisiin on alettu käyttää algoritmeja ja koneoppimista.
Ihminen voi siirtää koneelle omia ennakkoluulojaan. Tekoäly voi olla rasistinen, seksistinen tai muuten vaan pielessä, kirjoittaa Linda Liukas.
Ääniviesti on uusi, nousussa oleva verkkohuijauksen muoto.
Ääniviesti on uusi, nousussa oleva verkkohuijauksen muoto.
Hämeenlinnassa kuka tahansa voi kokeilla pikkuruisen robottiauton kyydissä istumista.
Robotti on enemmän kuin kone, se on kohta perheenjäsen.
1950-luvulla haaveiltiin ajasta, jolloin robotit astuisivat ihmiskunnan palvelukseen. Robotit ovat olleet liukuhihnahommissa jo vuosikymmeniä, ja nyt ne haluavat olla perheenjäseniämme. Robotit ovat osa elämäämme - halusimme tai emme.
With the data, we can develop our online services
New ways to better understand the everyday lives of Finns have been under development at Yle for a long time. We have been strongly developing analytics and enriching it in various ways, such as modelling age and gender, as well as making sense of user contexts.
Koneoppimisella ymmärretään mm. sisältöjen käyttömotiiveja.
Ylessä on jo pitkään kehitetty uusia tapoja ymmärtää suomalaisten arkea paremmin. Tässä työssä laadulliset tutkimukset ja käyttäjätestit kulkevat rinnakkain analytiikan ja koneoppimisen kanssa.
Ajoneuvon apuna toimii esineiden internet, joka auttaa autoa löytämään vapaan paikan ja ajamaan siihen.
Britannian autovakuuttajat huolestuivat: uusi teknologia lisää liikenteen turvallisuutta, mutta aiheuttaa myös onnettomuuksia. Voit keskustella aiheesta jutun lopussa.
The Swedish carmaker wants to start a dialogue with Finnish authorities about getting self-driving cars on Finnish roads.
EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset tekoälyn kehittämiseen askarruttavat koneoppimisalalla. Jäävätkö eurooppalaiset tekoäly-yritykset muiden jalkoihin, kun datan käyttö pitää perustella tarkemmin.