Hyppää pääsisältöön

radiofonia (musiikilliset tuotokset)

 • Pihalla podcasteista? Aloita tästä!

  02.05.2017 Kirjojen Suomi

  Miksi podcastit ovat nousussa ja mitä voi kuunnella?

  Podcastit ovat nousussa nyt myös Suomessa. Mitä podcastit ovat ja mistä kuuntelun voi aloittaa? Lue kuunteluvinkit täältä!

 • Pakolaiskeskusteluja - radiofoninen dokumentti

  02.02.2017 Draama

  Miten radiofoninen dokumentti syntyy?

  Pakolaiskeskusteluja on radiofoninen dokumentti. Teemu Mäki ja Max Savikangas kertovat, miten heidän teoksensa syntyi ja mistä aineisto siihen on kerätty.

 • Säveltäjä Maija Hynnisen dramaattiset vuodet

  05.09.2016 Klassinen

  Radiofonian säveltäminen Ylelle vei 5 vuotta.

  Radiofonian säveltäminen Ylelle vei 5 vuotta.

 • Keksintöjä, ystävyyttä ja hiiriä Marsissa. Avaruusromua 24.4.2016

  21.04.2016 Musiikki

  Avaruusromussa musiikkia ja äänitaidetta Euroopasta.

  ”Minua ei huolestuta se, että he varastavat minun ideoitani. Minua huolestuttaa se, ettei heillä ole lainkaan omia ideoita”. Nikola Tesla oli keksijä. Eikä mikä tahansa keksijä, vaan asialleen todella omistautunut, produktiivinen, visionäärinen ja outo veikko. Nikola Teslan sanotaan patentoineen elinaikanaan noin 300 keksintöä maailmanlaajuisesti. Monien hänen patentoimiensa keksintöjen hyödyntäminen on ollut mahdollista vasta hänen kuolemansa jälkeen. Hän oli sen verran edellä aikaansa. Avaruusromussa musiikkia ja äänitaidetta Euroopan yleisradioliiton EBU:n Art’s Birthday 2016 -satelliittilähetyksestä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Kvanttimekaniikkaa, kissoja ja olemassaolon syviä kysymyksiä. Avaruusromua 17.4.2016

  14.04.2016 Musiikki

  Avaruusromussa Art’s Birthday 2016 -äänitaidetta

  Suljetussa laatikossa on kissa. Laatikossa on järjestelmä, jonka toiminta riippuu siitä, hajoaako laatikossa oleva radioaktiivinen atomiydin. Jos näin käy, hajonneesta ytimestä lähtenyt hiukkanen avaa myrkkyastian ja kissa kuolee. Jos ydin ei hajoa, myrkkyastia pysyy kiinni ja kissa säilyy hengissä. Laatikossa oleva kissa tunnetaan Schrödingerin kissana. Ajatusleikin esitti matemaatikko Erwin Schrödinger vuonna 1935. Mutta miksi ihmeessä? Miksi Marcel Duchamp pukeutui naiseksi? Avaruusromussa musiikkia ja äänitaidetta Euroopan yleisradioliiton EBU:n Art’s Birthday 2016 -satelliittilähetyksestä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Ääniä mereltä, avaruudesta ja menneisyydestä. Avaruusromua 10.4.2016

  07.04.2016 Musiikki

  Musiikkia ja äänitaidetta Taiteen syntymäpäiviltä

  Ranskan laivaston fregatti Méduse haaksirikkoutui Afrikan rannikolla vuonna 1816. Ranskalainen taidemaalari Théodore Géricault maalasi tapahtuman innoittamana teoksen Medusan lautta. Teos on suuri, noin viisi kertaa seitsemän metriä. Sitä ihailtiin ja kiiteltiin, mutta se myös aiheutti poliittisen skandaalin. Mitkä tekee maalauksesta ajankohtaisen 200 vuotta myöhemmin? Millaiselta kuulostaa tukholmalainen science fiction? Entä mitä yhteistä on muinaisella kelttiläisellä mytologialla ja serbialaisella kulttuurihistorialla? Avaruusromussa musiikkia ja äänitaidetta Euroopan yleisradioliiton EBU:n Art’s Birthday 2016 -satelliittilähetyksestä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Ei alkua, ei loppua… Avaruusromua 19.7.2015

  17.07.2015 Musiikki

  Avaruusromussa kuunnellaan epälineaarista musiikkia.

  "Niin lineaarista kuin musiikki onkin", sanoo amerikkalainen musiikintekijä Taylor Deupree, "ajattelen kuitenkin aina sitä tehdessäni epälineaarisesti". Hän sanoo, että me tarvitsemme rauhaa ja hiljaisuutta, aikaa ajatella, aikaa vain olla. Avaruusromussa kuunnellaan epälineaarista musiikkia, päästään retrotunnelmiin ja ainakin symbolisesti teatterin lavalle. Musiikkia esittävät Taylor Deupree, Steve Moore, Manuella Blackburn, Ghost Time ja Stephan Mathieu. Ohjelma on uusinta vuodelta 2013. Toimittanut Jukka Mikkola.