Hyppää pääsisältöön

tiedontallennus

 • Tiistai 12.9.2017 (tv)

  12.09.2017 Yle Selkouutiset

  Pakkopalautukset jakavat seurakuntalaisia. Armeija digitalisoituu. Lapinjärvellä on omat keinot laskea työttömyyttä. Sää. Tekstitys puuttuu taas, koska Areena on yhä rikki. Anteeksi.

 • Digitreenit: Näin saat vapautetuksi puhelimesi muistia

  29.11.2016 Digitreenit

  Tyhjennä välimuisti, turhat sovellukset ja videot.

  Ei ole niin isoa tallennustilaa, etteikö sitä lopulta saisi täyteen. Puhelimen muisti saattaa vaikuttaa ostohetkellä valtavalta, mutta sovellusten asentamisen jälkeen muistitila on jo huomattavasti ahtaampi. Tässä muutama vinkki mobiililaitteesi muistitilan vapauttamiseen.

 • Palveluyritysten digi-innokkuudessa suuria alueellisia eroja – Pohjois-Karjalassa nihkein suhtautuminen

  15.06.2016 Yle Uutiset

  Digitalisaatio jakaa palvelualan yrittäjiä. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa vain joka viides palveluyrittäjä pitää digitalisaatiota tärkeänä yrityksensä kehittämisessä. Samaan aikaan koko maassa lähes puolet alan yrityksistä ilmoittaa tavoittelevansa nykyteknologian entistä tehokkaampaa hyödyntämistä. Asiantuntijan mukaan digitalisaatioon kannattaa tarttua, sillä muuten sen tekee joku jossain muualla.

 • Kansalliskirjasto julkaisee saamenkielisiä aineistoja avoimeen verkkokäyttöön

  13.05.2016 Yle Uutiset

  Kansalliskirjaston Vähemmistökielten digitointiprojekti on digitoinut ja julkaissut saamenkielisiä aineistoja erityisesti Jakob Fellmannin keräämästä Lapponica-kokoelmasta. Kokoelman digitoinnilla on suuri merkitys, sillä materiaali on tähän asti ollut vaikeasti saavutettavissa, Kansalliskirjastosta kerrotaan.

 • Tutkimus: Suomen suuryritykset digitalisoituvat vauhdilla

  25.01.2016 Yle Uutiset

  Investoinnit digitalisaatioon kasvoivat ovat kasvaneet harpaten niin palvelualalla kuin teollisuudessa, selviää OP:n suuryritystutkimuksesta. Tänä vuonna samaan käytetään rahaa vielä enemmän.

 • MM-postikorttikisan voittajat selvillä

  15.05.2015 Yle Urheilu

  Yle Urheilu järjesti MM95-mestaruuden 20-vuotisjuhlien kunniaksi kilpailun, johon sai osallistua vain faksilla tai postikortilla.

 • Jaa vinyylimuistosi! Mikä on suosikkivinyylisi ja miksi?

  05.05.2015 Yle Uutiset

  Vinyyli väisti tyylikkäästi uusien tallennusmuotojen tieltä, mutta koskaan se ei jäänyt jalkoihin. Jaa muistosi suosikkivinyylistäsi, yhdistyykö sinulla mummolan vintti ja rahiseva levysoitin tiiviisti yhteen? Vai onko sinulla jokin levy, joka maistuu vain vinyyliltä kuunneltuna? Osallistu keskusteluun!

 • Helsinki säästää siirtymällä sähköiseen arkistointiin

  02.04.2015 Yle Uutiset

  Helsinki alkaa arkistoida pysyvästi säilytettäviä asiakirjoja vain sähköisessä muodossa. Sähköiseen arkistointiin siirtymisen arvioidaan säästävän kaupungille lähes puoli miljoonaa euroa vuodessa.

 • Palvelualan yrityksistä kolmannesta ei kiinnosta digitalisaatio – kasvuhakuiset hanakoita

  04.03.2015 Yle Uutiset

  Kasvuhakuissa yrityksissä ymmärretään digitalisaation merkitys. Nämä yritykset haluavat olla myös olla kehityksen eturintamassa. Strategisena tavoitteena digitalisointi silti puuttuu valtaosalta palvelualan yrityksiltä, selviää Paltan tutkimuksesta.

 • Muistoja digitoidaan kilpaa ajan hampaan kanssa

  01.03.2015 Yle Uutiset

  Kotiarkistojen aarteita digitoidaan edelleen huimia määriä eikä loppua vielä näy. Aika haurastuttaa videonauhoja ja haalistuttaa värejä. Digitointia järeämpi ase muistojen säilyttämiseen on kuitenkin varmuuskopio.

 • Anssi Jääskeläinen: Nykykansalainen ei arkistoi mitään, hän lähettää kuvia someen ja päivittää statustaan

  18.12.2014 Yle Uutiset

  Jotain vanhaa, jotain pölyistä, jotain paperista ja jotain turhaa - tämäkö on nykypäivän arkisto, pohtii tekniikan tohtori Anssi Jääskeläinen.

 • Anvia osti osan tamperelaisyhtiöstä

  12.11.2014 Yle Uutiset

  ICT-yhtiö Anvia on ostanut neljänneksen tamperelaisesta Varaani Works -yrityksestä. Anviassa uskotaan, että Varaanin kehittelemällä, tallentamiseen, varmuuskopiointiin ja tiedon jakamiseen liittyvällä tuotteella on tulevaisuudessa vientimahdollisuuksia.

 • Valtionhallinto tuottaa vuodessa paperipinon, jolla peittäisi eduskuntatalon

  14.10.2014 Yle Uutiset

  Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan hallinnon asiakirja-aineistojen sähköinen arkistointi ei ole edennyt riittävän nopeasti. Vuosittain paperia kertyy arkistoihin keskimäärin 5 000 hyllymetriä.

 • Kirkon lattianraoista löydetyt kolikot nähtävissä digitaalisesti

  14.08.2014 Yle Uutiset

  Suomen kansallismuseon rahakammion kokoelmissa on yli 10 000 rahaa, jotka ovat löytyneet kirkoissa tehtyjen arkeologisten tutkimusten yhteydessä. Niiden joukossa on kaikenlaisia keskiajalta 1900-luvulle Suomessa käytössä olleita rahoja. Kokoelmien tammikuussa alkanut digitointiprojekti päättyy syyskuun lopulla. Samalla on digitoitu myös rahakammion säästölipaskokoelma.

 • Stuart Parkin sai miljoonan euron Millennium-palkinnon

  07.05.2014 Yle Uutiset

  Professori Stuart Parkinin innovaatioiden ansiosta tiedon tallennuskapasiteetti on kasvanut merkittävästi, sanoo palkinnon jakanut Tekniikan Akatemia.

 • Millennium-palkinnon saaja vauhdittaa tallennuskapasiteetin kasvua

  09.04.2014 Yle Uutiset

  Professori Stuart Parkinin keksinnöt ovat edistäneet muun muassa pilvipalveluiden ja sosiaalisen median kehittymistä.

 • Kiertävä digitointiasema pysähtyy Taipalsaaren kirjastossa

  17.02.2014 Yle Uutiset

  Kirjastossa voi tämän viikon ajan muuttaa esimerkiksi vanhat VHS-kasetit, c-kasetit, valokuvat sekä vinyylilevyt digitaaliseen muotoon. Siirtyvä digitointiasema kiertää kevään aikana koko maakunnan.

 • Digitalisointi on pelastanut pienet elokuvateatterit

  02.12.2013 Yle Uutiset

  Viime vuosina Suomen Elokuvasäätiö on tukenut elokuvateattereiden digitalisointia 10 miljoonalla eurolla. Varsinkin maaseudun pienille elokuvateattereille tuki on ollut elinehto. Se on parantanut elokuvien laatua, lisännyt kävijämääriä ja tuonut ensi-illat samaan aikaan eri puolille Suomea.

 • Pienet elokuvateatterit eivät jää Suomessa Finnkinon jalkoihin

  24.07.2013 Yle Uutiset

  Elokuvateattereiden digitoituminen pelasti monen pienen teatterin Suomessa. Filmiaikana elokuvat levisivät hitaammin, nykyään "indie-teattereihinkin" saadaan uudet elokuvat nopeammin.

 • Tähtihetki jakoi vinkkejä kuumaan leffakesään

  14.06.2013 Yle Uutiset

  Tällä viikolla esittelyssä on kesän ensimmäinen suuri tehostespektaakkeli eli Will ja Jaden Smihtin tähdittämä After Earth. Viikon toinen ensi-ilta on kotimainen dokumentti Mesenaatti. Elokuvakolmikon täydentää dvd-esittely Damsels in Distress. Lisäksi Esko Rautakorpi antoi vinkkejä kesän elokuvista. Tähtihetki palaa ruutuun elokuussa.

Sivut