Hyppää pääsisältöön

Avaruusalus, jonka tehtävä on grillaantua Auringossa

Solar Orbiter on tuomittu käristymään.

Kreikkalaisessa mytologiassa Ikaros nousi lentoon käsiinsä kiinnitetyillä siivillä, jotka oli tehty vahasta ja linnun sulista. Lento päättyi kuitenkin ikävästi, koska hän nousi lähelle Aurinkoa ja sen paahde sulatti siivissä olleen vahan. Toivottavasti lähelle Aurinkoa laukaistava Solar Orbiter ei koe tätä samaa kohtaloa

Yli 20 tuntia kestävä reittilento on pian totta – koneet pärjäävät, mutta kestääkö ihminen?

Tutkimuslennoilla myös kapteenin sietokykyä tarkkaillaan.

Jos kuusituntinen lento Kanarialle tuntuu jo pitkältä ja puuduttavalta, mitä sanoisit käkkimisestä metalliputken sisällä ahtaassa penkissä lähes vuorokauden ajan? Australialainen lentoyhtiö suunnittelee välilaskutonta reittiä Sydneyn ja Lontoon välille. Sen aikataulun mukainen lentoaika olisi noin 20 tuntia.

Pakko sanoa, pakko olla hiljaa – ilmastokriisini nyt

Jos toivoa ei enää ole, kannattaako sitä sanoa ääneen?

Minua painaa raskas dilemma. Se on ammatillinen ja eksistentiaalinen – jopa henkilökohtainen. Se kuuluu näin: Jos arvelee, että ilmastokatastrofia ei voi enää estää, onko sitä mitään mieltä sanoa ääneen? Olen pohtinut tätä asiaa jo useamman vuoden. Juuri tämä kysymys on pitänyt minut pitkään varsin hiljaisena ilmastonmuutoksen suhteen.

Tiedeykkönen Extra podcastit

Ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkeen ja kaikki vaikuttaa ilmastonmuutokseen

Podcast-sarja ilmastonmuutoksen vaikutuksista

Ilmastonmuutos pahentaa kuivuusongelmia tärkeillä ruuantuotantoalueilla. Sen lisäksi ihminen, Homo sapiens, viisas ihminen tekee parhaansa kiihdyttääkseen ongelmaa. Kuuntele podcast-sarja ilmastonmuutoksesta. Muinaisessa Neuvostoliitossa otettiin viljelyyn kuivia alueita Aral-järven maisemissa.

Uusimmat sisällöt - Tiede