Hyppää pääsisältöön

Cassinin viimeinen syöksy Saturnukseen tehdään elämän vuoksi

NASA haluaa suojella Saturnuksen jäisiä kuita.

Cassini-luotaimen 20-vuotinen tutkimusmatka Saturnuksen ja sen kuiden ympärillä saa tänään eeppisen päätöksen, kun se palaa Saturnuksen kaasukehässä kuin meteoroidi. Cassini uhrataan, jotta voisimme löytää elämää Saturnuksen jäisistä kuista. - Suojelemme Enceladus- ja Titan-kuuta.

Liisa Ihmemaassa – kuvaus huumetripistä vai harvinaisista migreenioireista?

Psykedeelinen huumetrippi vai harvinaisia migreenioireita?

Liisan seikkailuista ihmemaassa tulee helposti mieleen psykedeelinen huumekokemus. Sienen reunaa puraisemalla hän kasvaa jättiläiseksi ja kaula venähtää niin pitkäksi, että muu keho katoaa näkyvistä. Kun Liisa vielä juttelee vesipiippua pössyttelevän tuhatjalkaisen kanssa, on tulkinta huumetripistä helppo tehdä.

Kuusi huomiota tulevaisuudesta, joiden ei pitäisi yllättää

Lauri Reuter kokoaa Global Solutions -ohjelman antia.

Biotekniikan tohtori ja Prisma Studion asiantuntija Lauri Reuter esittelee blogissaan keskeisimmät havaintonsa Piilaaksosta, jonne eri alojen huiput ovat kokoontuneet ratkomaan ihmiskunnan suurimpia haasteita. "Juuri nyt, enemmän kuin koskaan ennen, on tärkeää nähdä horisontin taakse, ennakoida teknologian kehitystä ja ohjata sitä oikeaan suuntaan."

Vanhan ruuan museo sai alkunsa unohtuneista omenoista

Salaisen ruokamuseon näytteet jopa 50 vuotta vanhoja

Kieli poskessa kerätty kokoelma vanhaa ruokaa ilahduttaa Tvärminnen eläintieteellisen tutkimusaseman henkilökuntaa ja opiskelijoita Hangossa. Vanhin esine on lihaliemikuutio vuodelta 1963. Kuivaksi kovettuneita ruuantähteitä on aseteltu huolellisesti esille tutkimusaseman ruokalan vitriiniin.

Seuraa Prisma Studiota Twitterissä ja Facebookissa

Uusimmat sisällöt - Prisma Studio