Hyppää pääsisältöön

Tiina – Viimeinen kosketus

Robinin yllätyskeikka

Robin yllätti perheen esiintymällä Tiinan yllätysjuhlissa.

Tiinan kaksospojat jäivät auton alle. Aatun jalka murtui, Peetun sydän pysähtyi ja äidin maailma romahti. Alusta asti Tiinan ajatuksena oli, että hautajaisista tulee lasten synttärit, jossa soi Robin, Peetun lempiartisti. Aatu on sanonut, että aina kun aurinko paistaa ja Robin laulaa, niin Peetu lähettää meille terveisiä. Se tuo lohtua. Robin halusi yllättää perheen esiintymällä Tiinalle järjestetyissä yllätysjuhlissa. - Tunteellisin hetki oli Robinin omistama laulu kuolleelle pojalleni, muistelee Tiina. Katso koko Robinin yllätyskeikka: ”Parasta just nyt”, ”Neon” ja ”Boom kah”.

Eija – Julman isän varjosta

Satapäinen suku näki Eijan televisiossa ja löysi lähes 50 vuotta kateissa olleen serkkunsa

Nyt minulla on välittävä suku - tunnen tulleeni kotiin.

Tuhkimotarinoiden Eijalle paljastui ohjelman jälkeen, että hänellä onkin satapäinen suku, jonka olemassaolosta hän ei tiennyt mitään. Yhteys äidin puolen sukuun katkesi, kun isä ajoi äidin pois kotoa Eijan ollessa 10 kuukautinen. Tunnemylläkkä oli melkoinen, kun Eija tapasi sukuaan ensimmäistä kertaa.

Ulla – Pyörätuolista huipulle

Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

Nanna – Särkynyt mieli

Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?

Linda – Jäänkö yksin?

Baarissa miehet haluavat nostella ja Tinderistä seuraa etsivät harrastaa seksiä - myös tällaista voi olla lyhytkasvuisen naisen elämä.

Linda 113cm ja Katriina 131,5cm saavat monenlaista kohtelua.

Pitkäkasvuisten on yhä vaikea suhtautua lyhytkasvuisiin. Ihmettelyn ja nimittelyn lisäksi heitä halutaan nostella ja netistä etsitään uusia fyysisiä kokemuksia. 113-senttinen Linda pelkäsi jäävänsä yksin, mutta nyt hän on neljän lapsen äiti ja naimisissa 143-senttisen Timon kanssa. Katriina, 131,5 senttiä, ei taas ole koskaan seurustellut lyhytkasvuisen miehen kanssa.

Timo – Särkevä suru

Leskeksi jäänyt Timo: "En voi koskaan paikata äidin jättämää aukkoa perheessä, parhaimmillaankin voin olla vain hyvä isä."

Tuhkimotarinoiden Timo kirjoittaa isyydestä.

Timon vaimo Mari sairastui keuhkosyöpään ja menehtyi vain muutama kuukausi diagnoosin jälkeen. Timo jäi yksin kolmen teinin kanssa: Nea on syntynyt vuonna 1996, Jesse vuonna 1998 ja perheen kuopus Emmi vuonna 2000. Yksinhuoltajan arki ei aina ole ollut helppoa, mutta Timo on kiitollinen isyydestään.

Tuhkimotarinoiden Timon lapset: "Kaipaamme äitiä, mutta isä on auttanut jaksamaan, kun omat voimat eivät riitä."

Timon lapsille isän tuki ja läsnäolo on ollut korvaamaton.

Timon vaimo Mari kuoli keuhkosyöpään 2014. Timo jäi yksin kolmen lapsen kanssa. Suru musersi, ikävä painoi, mutta jaksettava oli. Timon lapset osaavat arvostaa isänsä ponnistuksia: "Kunnioitamme isää mielettömästi. Hän on tehnyt kaikkensa, jotta meillä olisi hyvä olla. Ilman isää emme olisi tässä tänään."

Minna - lestadiolaisuudesta eronnut

Lestadiolaisuus on naiselle työ

"Parhaimmillaan olen keittänyt lihakeiton 700 ihmiselle."

Minna on edellispäivänä leiponut toista sataa pullaa. Hän on pääemäntävuorossa. Mutta ei se mitään, Jumalan valtakunnan eteen tehty työ koituu siunaukseksi. "Nykyään olen oppinut valtavasti nauttimaan sunnuntaipäivistä, kun voi vain olla. Ei tarvitse stressata kulkeeko lapset viimeisen päälle muodinmukaisissa vaatteissa, käyttäytyvätkö hyvin seuroissa koko kaksituntisen, näytänkö itse pirteältä ja hyvinvoivalta. Kulissien kaaduttua, olen relannut," Tuhkimotarinoiden Minna kertoo.

Tuhkimotarinoiden Minna: "Taide auttoi kriiseissä."

Taideterapia on ollut Minnalle tärkeä apu.

Tuhkimotarinoiden Minna maalasi ohjelman kuvausten aikana teoksen, jossa hän kuvaa omaa menneisyyttään ja nykyisyyttään. Taideterapia on ollut hänelle tärkeä apu elämän kriiseistä selviämisessä. Lestadiolaisuudesta eronnut Minna on ollut yhdeksän kertaa raskaana, mutta hänellä on vain viisi lasta.

Siskot yllättyivät Tuhkimotarinoiden Minnan tuskasta

Tuhkimotarinoiden Minna sai koskettavan kirjeen sisariltaan.

Tuhkimotarinoiden Minna sai kirjeen siskoiltaan Tiinalta ja Nooralta. Minnalla on ollut elämässä paljon vastoinkäymisiä, eivätkä sisaret ole aina olleet tietoisia Minnan tuskan määrästä. Lestadiolaisuudesta eronnut Minna on ollut yhdeksän kertaa raskaana, mutta hänellä on vain viisi lasta. Minnalla itsellään on 16 sisarrusta.

Katja - vamman aiheuttama häpeä

Jenni - raitistunut alkoholisti

Mirka - keho petti, unelma särkyi

Saga - kaljuna kaunis

Kalju ja kaunis nainen

”Hiukset ovat naisen kruunu, niinhän sitä sanotaan”.

Kampaajaksi opiskellut Saga rakasti näyttäviä kampauksia ja superpitkiä ripsiä. ”Hiukset ovat naisen kruunu, niinhän sitä sanotaan”. Nyt sairaus on vienyt Sagan hiukset, ripset ja kulmakarvat. Peilistä katsoo vieras nainen. Tuhkimotarinoiden Outi Broux on harrastanut valokuvausta ja hän halusi näyttää Sagalle valokuviensa kautta, kuinka kaunis Saga on - ilman hiuksiakin!

Pirjo - lapsensa menettänyt

Nawel - tappolistalle joutunut

Katriina - varhaisen hyväksikäytön uhri