Hyppää pääsisältöön
Kuvassa toimittaja Panu Vatanen

Artikkelit

mies ja nainen sohvalla tv:n ääressä

TV:n ruokamainoksissa miehet juovat olutta ja syövät makkaraa ‒ naiset laihduttavat

Vanhat sukupuoliroolit elävät television ruokamainoksissa.

Teekkarit käyttävät rasvakeitintä

Koneteekkarit testasivat friteerauskeittimiä: rasva kärysi ja eroja löytyi

Friteerattu ruoka on makoisaa, mutta sen tekeminen kotikonstein on hankalaa. Rasvapaistamisen helpottamiseksi on markkinoille tullut monenlaisia keittimiä. Kolme kovaa testasi friteerauskeittimiä.

Suoratoisto pelipalveluita

Videopelitkin siirtyvät pilveen

OnLive alan pieoneeri

Pelihiiriä keskusyksikän päällä

Pelihiirien testissä erot pieniä, mutta häviäjä erottui selvästi

Tietokonepelaaminen on välineurheilua. Tosipelaajalle pelkkä pelikoneen hyvä suorituskyky ei välttämättä riitä, vaan myös oheislaitteiden pitää olla kunnossa. Yksi tärkeimmistä laitteista PC-pelaajalle on hiiri. Kolme kovaa otti testiin viisi pelihiirtä.

Digiboxin ulostulot

Miksi Canal Digital ei varoita ulkoisen kiintolevyn pilaavasta ohjelmistosta?

Pitkäaikainen Canal Digitalin miesasiakas innostui maksutelevisio-operaattorin HD-digiboksista, johon oli mahdollisuus kiinnittää ulkoinen kiintolevy tallennustilaksi. Yllätykseksi ulkoinen kiintolevy ei enää tietokoneessa toiminutkaan, koska siihen oli asentunut digiboksilta salausohjelmisto.

Näkymä Veikkauksen on-line Lotosta

Miksi Veikkaus ei maksa pieniä voittoja suoraan pankkitilille netissä?

Internetissä Veikkauksen pelejä usein pelaava nainen ihmettelee, miksi Veikkaus ei maksa netissä alle 3000 euron voittoja suoraan asiakkaan pankkitilille, vaan pelkästään pelitilille.

Purkkisymboli kertoo kuinka kauan tuote säilyy avattuna.

Miten kosmetiikka säilyy pakkasessa?

Paljon mökillä aikaa viettävä nainen pohtii kosmetiikan säilyvyyttä. Hän oli unohtanut talveksi jäätyvään mökkiin muun muassa shampoota, ihorasvaa sekä aurinkovoidetta. Nainen miettii, voiko kerran jäätyneiden kosmetiikkatuotteiden “Parasta ennen” -tietoihin enää luottaa.

Videopuhelu kännykällä

DNA oli nopein Nettitutkan 4G-mittauksissa - Elisalla kattavin verkko

4G-liittymän ostajan syytä tarkistaa operaattorin kuuluvuus.

Printtilippu

Miksi sähköpostilippu täytyy tulostaa?

Lippupalvelun internetsivuilta paljon pääsylippuja tilaava nainen ihmettelee mainosten määrää lipuissa. Kun sähköpostiin saapuneen pääsylipun tulostaa, isot mainokset peittävät valtaosan paperista. Miksi sähköpostilippu ylipäänsä pitää tulostaa paperille, vaikka lipun viivakoodin voisi lukea suoraan puhelimesta?

Anna Huittinen Yle Uutiset

Miksi koulukirjoja ei tehdä kestäviksi?

Lapsensa ensimmäiselle luokalle laittanut äiti ihmettelee koulukirjojen huonoa laatua. Kun lapsi sai uudet kirjat koulusta, niiden kansiin käskettiin laittaa kontaktimuovia suojaksi. Äidistä tuntui erikoiselta, ettei koulukirjoja valmisteta niin hyvin, että ne kestäisivät ilman muovittamista.

Hp 950 värikasetti

Miksi mustaa ei tulostu?

Mies oli hankkinut HP:n OfficeJet Pro 8600 -neliväritulostimen. Ihmetystä kuitenkin aiheutti mustan värin tulostaminen. Printteri teki mustaa, vaikka musta värikasetti oli tyhjä. Mutta jos joku muu väri oli kaseteista loppu, mustaa ei pystynyt tulostamaan.

Kolme kovaa: Sampo Rouhiainen, Iida Aarnio ja Kristian Tervo.

Urheilukuuloketestin voittajassa yhdistyy käyttömukavuus ja hyvä äänenlaatu

Kolme kovaa testasi urheilukuulokkeita, joiden pitäisi pysyä tiukasti korvilla lenkkeillessä. Testituotteina olivat: Bose, Sennheiser-Adidas, Philips ja halpisverrokki, Clas Ohlsonin Sport-kuulokkeet. Testaajat yllättyivät kuulokkeiden käyttömukavuuden eroista.

Ilmapatjatestaajat ryhmäkuvassa

Ilmapatjasängyissä laatu maksaa

Varavuoteita tarvitaan monissa kodeissa vieraiden varalle. Perinteisten patjojen korvikkeiksi ovat yleistyneet vähemmän säilytystilaa vievät ilmapatjasängyt. Kuningaskuluttajan testiryhmä uinui heinäkuussa kolmella ilmapatjalla.

Tero Nylund kokoaa tietokonetta

Pelaajan kannattaa koota tietokoneensa itse

Tietokoneella aktiivisesti pelaavan kannattaa koota koneensa itse. Tällä tavoin on mahdollista saada suorituskyvyltään tehokkaampi kone ja säästää selvää rahaa. Kuningaskuluttaja vertaili hintoja ja keräsi vinkkejä koneen kokoamisesta kiinnostuneille.

Kolme kovaa alkometrien kanssa

Testissä edulliset alkometrit: promillelukemissa selviä eroja

Kuningaskuluttajan kolme kovaa ottivat selvää, voiko edullisten alkometrien mittaustuloksiin luottaa. Testin mittaustuloksissa ilmeni reiluja heittoja. Testin kallein alkometri näytti promillet systemaattisesti alakanttiin.

Toimittaja juoksuradalla ja aktiivisuusrannekkeet.

Askelmäärissä heittoa eri aktiivisuusrannekkeissa

Vertailimme rannekkeiden askeleiden mittaustuloksia.

Kolme kovaa testaajaa: Miikka Vartiainen, Mitja Nylund ja Jarkko Väänänen

Sähköavusteisten polkupyörien testissä kallein polki voittoon

Kolme kovaa tekivät ensimmäistä kertaa tuttavuutta sähköavusteisten polkupyörien kanssa. Testissä kiinnitettiin huomiota erityisesti pyörien käytettävyyteen sekä sähkön kanssa että ilman. Testipyörinä olivat Staiger Sinus BC50, Helkama E2800, Boostbike City ja Biltema Yosemite.

Polkupyöriä telineessa.

Polkupyörän lukkoon kannattaa panostaa

Pyöräilyn suosio on viime vuosina kasvanut ja valitettavasti samaa tahtia myös pyörien varastaminen. Pelkästään viime vuonna polkupyöriä varastettiin yli 16 000 kappaletta. Miten pyörä kannattaa lukita, jotta sen varastaminen on mahdollisimman hankalaa?

Toimittaja Panu Vatanen selvittää Xbox Onen ja PS4:n eroja

PS4 ja Xbox One - tasavahvat kilpakumppanit

Viime vuonna maailmalla julkaistiin vihdoin uusia ja odotettuja pelikonsoleita. Sonyn Playstation 4 ja Microsoftin Xbox One kilpailevat pelaajien kukkaroista, mutta kumpaan niistä kannattaa rahansa sijoittaa?

Kaupanpäälle luvatut aurinkolasit jäivät maksusitoomusasiakkaalta saamatta.

Miksi sosiaalitoimiston maksusitoumuksella ei saa kaupan päälle luvattuja aurinkolaseja?

Toimeentulotuen asiakas oli saanut maksusitoumuksen silmälasien ostoon. Optikkoliike Synsamissa oli voimassa tarjous, jossa kaikille silmälasien ostajille luvattiin aurinkolasit vahvuuksilla kaupan päälle. Liikkeessä kuitenkin ilmoitettiin toimeentulotuen asiakkaalle, ettei tarjous koske häntä. Miksi sosiaalitoimen maksusitoumuksella ei saanut luvattuja aurinkolaseja?

Anttilan valomainos

Miksi NetAnttila ei ilmoita kauppaa peruessaan miten tuote hyvitetään?

Katsojamme tilasi NetAnttilasta itselleen kuntopyörän ja maksoi ostoksen verkkopankissa. Neljän päivän kuluttua tilauksesta postiluukusta kolahti kirje, jossa kerrottiin, ettei tuotetta ei pystytä toimittamaan. Tilauksen hyvityksestä kirjeessä ei puhuttu mitään.

Kotimaista sika-nauta ja Kunnon sika-nauta ovat molemmat GM-vapaita.

Onko S-ryhmän Kotimaista sika-nautajauheliha GM-vapaata?

Tarkkasilmäinen asiakas oli huomannut kauppareissulla, että S-ketjun Kotimaista sika-nautajauhelihan valmistaja on etiketin mukaan Snellmanin lihanjalostus. Snellman markkinoi omaa sika-nautajauhelihaansa GM-vapaana. Kaupassakävijä miettii, että onko myös Kotimaista sika-nautajauheliha GM-vapaata?

Kuningaskuluttajan Kolme kovaa testasi valmispizzat.

Pizzatestissä selkeitä eroja: Pirkka maistui parhaiten

Kolme kovaa testasivat pakastepizzat. Testiin valittiin kauppojen pakastealtaista kuusi suosittua pizzamerkkiä. Pizzojen välillä löytyi selkeitä eroja niin maussa kuin ulkonäössä. Testituotteina: Apetit Hawaii, Pirkka Americana, Dr. Oetker Ristorante, Lidl:n Trattoria Alfredo, Grandiosa Hawaji ja Rainbow kinkkupizza.

Toimittaja Panu Vatanen käskytti kauppapartiot kohti hampurilaispaikkoja.

Pikaruoka on hampurilaisketjuilla nimensä veroista

Kauppapartio vertailee hampurilaisketjujen asiakaspalvelua.

Älypuhelinten yleisimmät viat: näytön rikkoutuminen ja kastuminen

Kuningaskuluttaja kysyi älypuhelinten yleisimpiä vikoja.

Älypuhelinten huolto-ongelmat työllistävät kuluttajaviranomaisia ja sapettavat kuluttajia

Kuningaskuluttajan verkkokyselyssä kuluttajat kertoivat kokemuksiaan älypuhelinten huollattamisesta. Saimme tarinoita sutjakkaasti sujuneista huolloista ja kokemuksia hyvästä asiakaspalvelusta, mutta myös hiuksia nostattavia tarinoita jatkuvista korjauksista, suurista huoltolaskuista ja rikkinäisiksi jääneistä puhelimista. Myös kuluttajaviranomaiset joutuvat selvittelemään älypuhelinten vikaantumisiin liittyviä asioita.

Bensaa ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja on jo useita

Autot ovat kulkeneet bensan voimalla jo yli vuosisadan. Nykyään autot voivat kulkea myös kaasulla, sähköllä tai etanolilla. Mutta kuinka paljon puhtaampia vaihtoehtoja ne ovat?

Daniel Salosen pajalla

Vanhankin auton käyttövoiman voi muuttaa ekologisemmaksi

Bensiiniä ekologisempia polttoainevaihtoehtoja ovat sähkö, kaasu tai bio-etanoli. Vanhankin auton käyttövoima on muutettavissa, mutta kannattaako se taloudellisesti?

Juha Vainio, Jukka Majander ja Tuula Voutilainen testaavat juoksusukkia

Sukalla on pitkässä juoksussa väliä

Juoksusukkien testissä istuvuus, saumattomuus ja hengittävyys toivat voiton Niken Running Anti-Blister -sukalle. Ero muihin testissä olleisiin sukkiin ei kuitenkaan ollut kovin dramaattinen.

Kompressiosukat ja -säärystimet

Kompressiovaate estää lihaskramppeja ja edistää palautumista

Lontoon olympialaiset nostattivat urheiluvaatekaupassa kompressiovaatteiden buumin. Suomen Urheiluopistolla tehtyjen tutkimusten mukaan kompressiosta on hyötyä etenkin alaraajoissa.

Nettitutka

Nettitutka selvittää kännykkänettien todelliset nopeudet - Elisa kärjessä

Aalto-yliopiston kehittämä Nettitutka-sovelluksella voi mitata oman kännykänsä netin todellisen nopeuden. Mittaustulosten perusteella Elisalla on keskimäärin nopein verkko kolmesta suuresta operaattorista, Sonera ja DNA tulevat rinta rinnan perässä. Myös mm. käytettävä puhelin vaikuttaa siihen, miten netti kännykässä pelaa.

navigaattori

Navigaattorit testissä tasaväkisiä

Autoihin tarkoitettujen navigaattorien testissä ei löytynyt merkittäviä eroavaisuuksia laitteiden välillä. Verrokkina kokeiltu kännykkänavigaattori yllätti toimivuudellaan.

GPS-lähetin

Kiinnostus GPS-häirintään kasvaa

GPS on löytänyt tiensä yhä useampiin laitteisiin. Tulevaisuudessa siintää ns. älyliikenne. Samalla kiinnostus paikannukseen käytettävän signaalin häirintää kohtaan kasvaa.

Sähkötupakan höyryttelyä.

Vuosien sauhuttelu loppui höyryn avulla

Sähkötupakkaa on ollut markkinoilla jo melkein 10 vuoden ajan. Tuhannet ihmiset ovat lopettaneet perinteisen tupakoinnin sähkötupakan avulla. Lahtelainen Jori Taina onnistui korvaamaan vuosikausia jatkuneen sauhuttelun höyryllä.

Mies höyryttelee sähkötupakkaa.

Sähkötupakka: yksi koukku lisää vai toimiva korvaushoito sauhuttelulle?

Arvioiden mukaan sähkötupakan höyryttelijöitä on Suomessa jo kymmeniä tuhansia. Sähkötupakan hankkiminen on kuitenkin hankalampaa kuin muiden nikotiinia sisältävien tuotteiden. Sähkötupakkakauppiaiden mielestä tilanne on epäreilu.

E3:n erikoisuuksia: pelikirkko, aseita ja polkimia

Pelit näyttelevät E3-messuilla pääosaa, mutta messuilta löytyy paljon muutakin mielenkiintoista ja sangen erikoista tarjontaa. Yhdysvalloissa Jeesus on joka paikassa, myös pelimessuilla. Ampumispelit ovat jo niin iso ilmiö, että niille suunnitellaan omia pyssymäisiä ohjaimia tai kypäräkuulokkeita.

Urheilupeleihin luvataan puhtia uusien konsolien myötä

Menestyneet urheilupelisarjat ovat olleet rahasampoja pelitaloille. Kuluttajat ostavat tunnollisesti uuden pelin vuosittain, vaikka muutokset olisivat lähinnä kosmeettisia. Nyt pelinkehittäjät vakuuttavat, että seuraava konsolisukupolvi tuo peleihin myös selkeitä parannuksia. Suuren peliyhtiön EA Sportsin johtaja myös vakuuttaa, että uusilla konsoleilla voi pelata myös yhtiön käytettyjä pelejä, ilman lisämaksuja.

Panu E3-pelimessuilla: Pelit hyppivät pian silmille

Virtuaalisesta todellisuudesta on kohkattu pelialalla jo vuosikausia, mutta kunnon välineitä sen luomiseen ei ole ollut. E3:ssa esitellään päähän tulevia ”pelisilmälaseja”, joiden myötä asiaan voi tulla muutos. Pelien virtuaalimaailmoista puhuttaessa tämän hetken tärkein vempele on nimeltään Oculus Rift. Se on ulkonäöltään uimarin maskia muistuttava vempain, joka laitetaan päähän siten, että se peittää kokonaan käyttäjän näkökentän.

Kuningaskuluttaja maailman suurimmilla pelimessuilla

Vuoden suurin pelialan tapahtuma E3 alkaa Los Angelesissa tiistaina. E3-messut ovat tänä vuonna erityisen kiinnostavat, sillä sekä Sonyn (Playstation) että Microsoftin (XBox) uuden sukupolven pelikonsolit esitellään suurelle yleisölle. Kuningaskuluttaja on paikan päällä Los Angelesissa.

Dead Giveaway - Songify muuttaa viraalivideon musahitiksi

Televisiohaastattelusta tuli hetkessä nettihitti.

Proteiinijuomia kuntosalin penkillä

Onko palautusjuomista hyötyä?

Erilaisia palautusjuomia kaupitellaan treenaajille jo perusruokakaupoissa ja niiden myynti kasvaa nopeasti. Kuningaskuluttaja selvitti lihastohtorin kanssa, onko näistä proteiinijuomista oikeasti jotain hyötyä. Tutkimme myös sisältävätkö palautusjuomat sitä mitä lupaavat.

Yleiskaukosäätimien testissä selvä voittaja

Yleiskaukosäätimien testissä selvä voittaja

Kuningaskuluttaja on testannut yleiskaukosäätimiä viimeksi reilut 6 vuotta sitten, mutta teknologia kehittyy nopeasti. Kimmokkeen tämänkertaiseen testiin saimme 8-vuotiaalta Joelilta Forssasta.

konsolipelejä

Urheilupelisarjat myyvät, vaikka ne eivät uudistuisi

Urheilupelit ovat jo vuosia keikkuneet Suomen myydyimpien pelien listoilla. Maailmalla vuosittain ilmestyvät jääkiekko-, jalkapallo- ja koripallopelit ovat takuuvarmoja menestyksiä, joita myydään miljoonia. Innokkaita pelaajia löytyy Suomestakin kymmeniä tuhansia. Yksi heistä on hämeenlinnalainen Teemu Virolainen.

Laajakaistaselvitys: Kiinteät yhteydet toimivat, mokkuloissa ongelmia

Operaattorit mainostavat näyttävästi laajakaistayhteyksiään.

Hampurilainen

Mistä hampurilaisten raaka-aineet tulevat?

Tarkastelimme kolmea ketjua, joilla on eniten hampurilaisravintoloita ympäri Suomessa. Suurin on Hesburger, jolla on Suomessa jopa 253 hampurilaisravintolaa. Mukana vertailussa on myös toinen kotimainen ketju Scanburger sekä maailman tunnetuin hampurilaisketju McDonald's.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle