Hyppää pääsisältöön
YleX:n musiikkitoimittaja Pinja Porvari pinkkiä taustaa vasten.
Kuva: Nelli Kenttä / YleX

Artikkelit

Kaksi artistia, Sonja ja Fanni halaavat toisiaan lähikuvassa ja katsovat kameraan.

Onko tämä tarpeeksi vallankumouksellinen, Sofa-duo mietti biisejä tehdessä – sitten he lähtivät levy-yhtiöstä ja lakkasivat voimaannuttamasta

Onkohan tämä tarpeeksi vallankumouksellinen, rapduo Sofa mietti ennen biisejä tehdessä. Sitten he lähtivät levy-yhtiöstä, lakkasivat kuuntelemasta ulkopuolisia ja lopettivat kuulijoiden jatkuvan voimaannuttamisen.

YleX Läpimurto 2023 -listan kärkiviisikko, eli vasemmalta oikealle Joalin, Aliisa Syrjä, Bee, Jami Faltin ja Tuuli.

Tässä ovat vuoden viisi lupaavinta kotimaista artistia – 24-vuotias Bee on YleX Läpimurto 2023 -voittaja

YleX listasi kotimaiset artistit ja yhtyeet, joiden se uskoo tekevän läpimurtonsa tänä vuonna. Lisäksi yleisö äänesti oman suosikkinsa.

Kollaasi YleX:n valitsemista vuoden 2023 Läpimurto-artisteista, kuten Vilma Jäästä, Turistista ja Aliisa Syrjästä.

YleX Läpimurto 2023: Tässä ovat vuoden lupaavimmat kotimaiset artistit – äänestä suosikkiasi

YleX listasi kotimaiset artistit ja yhtyeet, joiden se uskoo tekevän läpimurtonsa tänä vuonna. Anna oma äänesi jutun lopussa.

Artistit Sexmane, Avicii, Lady Gaga ja Ville Valo kollaasissa.

Kun edm:n supertähti Avicii kuoli, genre katosi listoilta – näin YleX:n soittama musiikki muuttui 20-vuotisen historiansa aikana

2000-luvun alussa Ville Valo oli kaikkialla ja YleX:n soittolista oli täynnä miesten kitarayhtyeitä. Nyt rokkitähden asemaan nousevat räppärit. Näin musiikki on muuttunut kanavan historian aikana.

Neljä Portion Boys -yhtyeen jäsentä pinkkiä taustaa vasten.

Analyysi: Spotifyn ja Youtuben kuunnelluimpien listoissa on yksi suuri ero – kenen maku edustaa suomalaisten musiikkimieltymyksiä?

Kertooko puhe “Suomen kuuntelemista artisteista” todellisuudessa enemmän keskiluokkaiseen makuun sopivasta musiikista, kysyy YleX:n musiikkitoimittaja Pinja Porvari.

Isac Elliot istuu ruskealla sohvalla.

Isac Elliot, 21, valvoo öitä, kävelee ympyrää ja pohtii jatkuvasti töitä – menestys määrittää myös rahankäyttöä: “Silloin elän kuin nunna”

Kesällä striimiennätyksen rikkonut Isac Elliot valvoo öitä, kävelee kotona ympyrää ja pohtii jatkuvasti töitä. Kun biisi ei menesty, hän “elää kuin nunna”.

Kanye West katsoo kameraan ja hänen taakseen on editoitu paljon toimittajia.

Poptähtiä pitäisi haastatella kuin poliitikkoja, sanoo mediatutkija – Kanye Westin annetaan pitää monologia ohjelmissa, koska toimittajat unohtavat, että artistit ovat vallankäyttäjiä

Huonossa tapauksessa musiikkitoimittaja ajattelee kriittisesti vain arvioita kirjoittaessaan. Se on helpompaa kuin kysyä artistilta kasvotusten, tietääkö tämä mistä puhuu.

YleX:n juontajat Libiso, Parikka, Viki, Pehkonen, Aikku, Köpi ja Poikelus hymyilevät kameralle pukeutuneena mustiin t-paitoihin.

Katso tästä Naurumaratonin parhaat palat: 42 tuntia mysteerivihjeitä ja rangaistuksia – lähetys keräsi yli 105 000 euroa hyväntekeväisyyteen

YleX:n juontajat pelasivat 42 tunnin mysteeripeliä eli Game of Nosea. Tässä artikkelissa seurasimme hauskimpia hetkiä.

Ege Zulu seisoo puiden keskellä.

Nuoret afrosuomalaiset rap-artistit eivät yritä olla kuin valkoiset suomiräppärit – Spotify-kärkeen noussut Ege Zulu ja muut laulavat myös arabiaksi, somaliksi ja “salakielellä”

YleX vei Ege Zulun suositun omakustanneartistin Blacflacon keikalle ja kysyi, miksi maahanmuuttajataustaiset nuoret menestyvät kotimaisessa hiphopissa juuri nyt.

Abreu, Joalin ja El Migu oranssia taustaa vasten.

Lattaripopin maailmanvalloitus kuuluu nyt suosittujen suomalaisartistien musiikissa – espanjaksi laulava Joalin haluaa näyttää, että reggaetoniin sopii myös suomalainen melankolia

Kotimainen yleisö kysyy toistuvasti Joalinilta, 21, miksi hän laulaa espanjaksi. Lattariartistit nousevat nyt myös Suomessa, kertoo levy-yhtiö Sony Music Finlandin Lotta Loikkanen.

Måneskin-yhtye poseeraamassa beigen väristä taustaa vasten.

Analyysi: Kun viisuvoittaja Måneskin esiintyy tai julkaisee kuvan, somessa kuolataan – internet-ilmiöksi muodostunut yhtye edustaa vapautta, mutta huomio kiinnittyy jäsenten ulkonäköön

Italialaisyhtye näyttää, kuinka somen kasvattamat z-sukupolven artistit voivat käyttää yleisön tirkistelevää katsetta hyödykseen, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Pinja Porvari.

Blind Channelin laulaja Joel Hokka YleXPopin lavalla.

Blind Channel villitsi Jyväskylän yleisön, Vesala päätti ennätyksellisen suuren festaripäivän – katso YleXPopin kohokohdat tästä

YleXPopia vietettiin Jyväskylässä lauantaina. Lavalla esiintyivät mm. Vesala, Blind Channel, Viivi, Sexmane, Pihlaja ja Kube.

Kuvakollaasi YleX Läpimurto 2022 -listan artisteista.

YleX Läpimurto 2022: Äänestä suomalaisen musiikkikentän lupaavin tulokas!

Tällaisia ovat YleX Läpimurto 2022 -artistit.

Trumpetteja, joista tulee liekkejä.

Kommentti: On vaikeaa raportoida popista, kun maailma ympärillä palaa

Tarvitsemme ilmastokriisissä myös syyllisyyttä.

YleX Aamun Viki ja Köpi juoksemassa mustan taustan edessä pinkit hikipannat päässä

Vikin ja Köpin 42 tunnin ihmiskoe on ohi – YleX:n Naurumaratonin aikana kerättiin yli 413 000 euroa!

YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio vetivät keskeytyksettä suoraa lähetystä 42 tuntia Helsingin keskustassa.

Portion Boysin El Meissel kuvakollaasin keskellä

Portion Boys -yhtyeen El Meissel, kuinka paljon salaa vihaat Teflon Brothersia?

YleX Työhaastattelussa Portion Boysin El Meissel.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle