Hyppää pääsisältöön

Artikkelit

Poika parvekkeella puhelin kädessä, näytöllä Yle Areena

Yle selvitti suomalaisten pelkoja ja haaveita – kotimaan asioita koskevat huolet ovat kasvaneet

Suomalaisten pelot ja haaveet -tutkimus toteutettiin jo viidennen kerran. Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan teettämässä tutkimuksessa näkyy, että suurin osa suomalaisista on tyytyväisiä elämäänsä (81%). Kotimaan asioita koskevat huolet ovat kasvaneet.

Kuvassa näkyvät monikielisten vaalikeskusteluiden juontajat. Kuvassa seisovat vasemmalta oikealle Esraa Ismaeel, Wali Hashi, Levan Tvaltvadze, Zena Iovino sekä Tuukka Lukinmaa.

Yle’s election offering is for everyone – multilingual election discussions reach a wider audience of Finns

Yle’s mission is to serve all Finns equally, which is why Yle is paying special attention to the accessibility of its parliamentary election offering. This year, in addition to Finnish and Swedish, Yle will arrange election discussions in 4 more languages.

Kuvassa näkyvät monikielisten vaalikeskusteluiden juontajat. Kuvassa seisovat vasemmalta oikealle Esraa Ismaeel, Wali Hashi, Levan Tvaltvadze, Zena Iovino sekä Tuukka Lukinmaa.

Ylen vaalisisällöt ovat kaikille – monikieliset vaalikeskustelut tavoittavat suomalaiset entistä laajemmin

Ylen tehtävä on palvella kaikkia suomalaisia yhdenvertaisesti, ja siksi myös eduskuntavaalien sisällöissä on kiinnitetty erityistä huomiota saavutettavuuteen. Tänä vuonna tarjolla on myös vaalikeskusteluja suomen ja ruotsin lisäksi neljällä eri kielellä.

Eduskuntavaalien 2023-logo harmahtavalla pohjalla

Yle tarjoilee kattavan vaaliohjelmiston eduskuntavaalikevääseen 2023 – demokratian tukeminen on yksi Ylen keskeisimmistä tehtävistä

Ylen tehtävä on varmistaa, että kaikki suomalaiset saavat tietoa ja mahdollisuuden osallistua vaalikeskusteluun. Vaalikausi alkaa Ylellä maaliskuussa vaalikoneen avauksesta ja huipentuu tulosiltaan eduskuntavaalipäivänä 2. huhtikuuta.

Henkilö pitää kädessään kännykkää, jonka näytöllä näkyy kuva Ylen eduskuntavaalien 2023 vaalikoneesta.

Ylen vaalikone aukeaa 2.3. – kumppanit vaalikoneyhteistyöhön on vahvistettu

Ylen vaalikone aukeaa maaliskuun alussa suurempana ja kattavampana kuin koskaan. Yle tarjoaa oman eduskuntavaalikoneen myös kymmenelle mediakumppanille eri puolilta Suomea. Myös yhteistyö tulospalvelun kanssa laajenee.

 Jussi-Pekka Rantanen valmistautuu tv-uutisten lähetykseen studiossa.

Ylen uutiset koetaan Suomen luotettavimpana uutismediana – 85 prosenttia suomalaisista luottaa julkisen palvelun uutistoimintaan

Uutisarvostukset 2022 -tutkimus on valmistunut ja luottamus Ylen uutisiin kasvoi. Suomalaisten mielikuva Ylestä uutismediana on vahva, sillä 61 prosenttia sanoo Ylen olevan Suomen uutistoimijoiden ykkönen. 85 prosenttia suomalaisista luottaa Ylen uutisiin.

Ylen mikrofoni

Yle vahvistaa alueellista läsnäoloaan ja avaa uuden toimituksen Varkauteen

Uudessa toimipisteessä työskentelee yksi toimittaja. Ylellä on vastaavanlaiset pienet paikallistoimitukset (1-3 toimittajaa) tällä hetkellä Kuusamossa, Savonlinnassa, Raumalla ja Jämsässä. Varkauden toimipiste avaa ovensa 30.11.

Karri Lehtiö.

Uudeksi Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan aluetoiminnan päälliköksi on nimitetty Karri Lehtiö

Ylen uusi uutis- ja ajankohtaistoiminnan aluetoiminnan päällikkö on Karri Lehtiö, 44. Lehtiö aloittaa tehtävässään 7.12.2022.

Selkouutisten leikkaamista.

Yle on tarjoillut uutisia selkosuomeksi jo 30 vuotta – Yle Selkouutiset on tänään merkittävämmässä roolissa kuin koskaan

Yle Selkouutiset täyttää tänään 30 vuotta. Selkouutiset on suunnattu ihmisille, joilla on syystä tai toisesta vaikeuksia lukea tai ymmärtää yleiskieltä.