Profiili: Oskar Mendelin
kokki
Artikkelit
Naurettavan helppo, halpa ja hyvä – omenaa ja selleriä sisältävä waldorfinsalaatti toimii myös katkarapusalaatin kasvisversiona
Tarjoile salaatti mausteisen kuminaleivän kera.
Syö vähemmän mutta parempaa lihaa – 70-luvun lankkupihvi tekee comebackin kasvispainotteisena versiona
Tarjoile puhtaita makuja ja silmänruokaa.
Järjestä grillijuhlat välimerellisellä teemalla – näin valmistat ruokaa isolle porukalle
Pihlajanmarjakaprikset ja pohjoismaiset oliivit yllättävät.
Näin hyödynnät raa’at luumut – säilöttyinä niistä tulee pohjoismaisia oliiveja
Astetta erikoisempaa säilöntää.
Mihin happamia pihlajanmarjoja voi käyttää? Kerää sato talteen ja tee pohjoismaisia kapriksia
Mukavan hapan ja suolainen säilyke, joka sopii moneen.
Etkö pidä ruotoisista kaloista? Tee wallenbergin kalapihvejä hauesta, särjestä tai lahnasta
Tehosekoittimella surautat juhlavan ruoan hetkessä.
Heitä hyvästit epäonnistuneille munakokkeleille – tällä yksinkertaisella niksillä saat samettisen pehmeän kokkelin, joka pysyy hyvänä tunteja
Kokeile myös mausteisia paholaisen munia.
Voiko valkokaalista tehdä pastaa? Ei, mutta tämä yksinkertainen ruokalaji ajaa saman asian – se on helppotekoista ja edullista arkiruokaa
Kokeile valkokaalipastaa happamalla kastikkeella.
Haluatko tarjota kasvisruokaa, joka maistuu myös lihansyöjälle – tee voissa haudutettua juuriselleriä perinteisen hollandaisen kera
Oskar Mendelin tarjoaa lempikasvistaan.
Haluatko tehdä pitkän kypsymisajan vaativaa ruokaa vain 30 minuutissa? Painekattilalla valmistat murean osso bucon vieraiden odottaessa
Raikkaan gremolatan kera ateria on täydellinen.
Tekisikö mielesi jotain syntisen hyvää? Sticky date cake on häpeämättömän ylellinen kahvikakku
Isoäidin kuivakakku, versio 3.0 – tämä on kostea.
Haluatko syödä enemmän edullista kotimaista perunaa? Tee kroppkakor-pyöryköitä, perunaruokien aatelia, ja tarjoa ne kolmella eri täytteellä
Kroppkakor-perunapyörykät ovat Ruotsin lahja kotiruoalle.