Hyppää pääsisältöön

Profiili: Kirsi Skön

toimittaja, MOT
MOT:n toimittaja Kirsi Skön.
Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle Kuvapalvelu

Artikkelit

Julistekuva MOT-jaksolle: Tuhotun metsän tarina.

MOT: Tuhotun metsän tarina – käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Piilokameralla kuvattu kuva, jossa hoitaja kurottaa kameraa. Kasvot on pikselöity.

Video näyttää, miten hoitaja varasti sotainvalidilta – paljastui nyt valehoitajaksi

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 42-vuotiaan naisen yli vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Hänellä on taustallaan myös lainvoimainen tuomio varkaudesta.

Ohjelman julistekuva, jossa piilokameralla kuvattu kuva, jossa hoitaja kurottaa kameraa. Kasvot on pikselöity. Kuvan keskellä MOT-logo.

MOT: Kun hoitaja varastaa – käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Erityisavustajat Kari Jääskeläinen, Sami Kerman ja Jari Flinck kuvakollaasissa.

Valtioneuvoston kanslia selvittää poliittisille avustajille maksetut kymmenientuhansien eurojen korvaukset

Ylen MOT-toimitus kertoi tällä viikolla, että viidelle hallituksen avustajalle on maksettu kymmeniätuhansia euroja karenssiajan palkkaa yritystoiminnan vuoksi, vaikka he eivät perustaneet yritystä.

Erityisavustajat Kari Jääskeläinen, Sami Kerman ja Jari Flinck kuvakollaasissa.

Poliittisille avustajille on maksettu kymmeniätuhansia euroja korvauksia yritystoiminnan vuoksi, vaikka he eivät perustaneet yritystä

Kun hallitus vaihtuu, moni avustaja on työtä vailla. Heidän karenssejaan koskeva laki on ollut nyt voimassa ensimmäisen täyden vaalikauden. MOT kävi läpi karenssipäätökset ja löysi väärinkäytökset mahdollistavan porsaanreiän.

Aamunäkymä lumisesta suosta, suopursuja, puita ja puiden välistä paistava aurinko,

Ainutlaatuinen korpi puroineen muuttui avohakkuualueeksi – tutki kuvia ja katso, kuinka oikeaan osut arviossa metsätuhojen seurauksista

MOT osallistui kansainväliseen selvitykseen, joka paljastaa puutteita metsien käytön valvonnassa. Voit testata jutussa itse, osaatko arvioida, mitä esimerkiksi laittomista hakkuista on seurannut.

Helsingin psykoterapiainstituutin esitteen kansi

Yli 15 000 euroa psykoterapeuttikoulutuksesta maksaneiden kohtalo on edelleen epävarma – korkein hallinto-oikeus palautti kiistan alkupisteeseen

KHO:n mukaan Valviralla ei ollut oikeutta hylätä psykoterapeutin hakemusta selvittämättä asiaa tutkinnosta vastanneen brittiyliopiston kanssa.

Piilokameralla kuvattu kuva, jossa hoitaja kurottaa kameraa. Kasvot on pikselöity.

Omaiset ryhtyivät salapoliiseiksi ja kuvasivat todisteet – MOT selvitti, miksi vanhuksilta varastavia hoitajia on vaikea saada vastuuseen

Hoitajien varkausepäilyjä selvitetään heikosti – joskus ei lainkaan. Omaiset joutuvat keräämään todisteita itse. Samaan aikaan kunnat väistävät vastuutaan.

konfutse-instituutti

Kiinan valtion rahoittama instituutti sai lähtöpassit Helsingin yliopistolta – jatko ei ole neuvoteltavissa

Kymmeniä läntisten yliopistojen yhteydessä toimivia Konfutse-instituutteja on lakkautettu, koska niiden on epäilty olevan osa Kiinan propagandakoneistoa.

Kiinan vähemmistöalueilla pidätetyksi on joutunut myös hyvin nuoria ihmisiä.

Yle julkaisee ennennäkemättömät kuvat Kiinan uiguurien sorrosta – poliisilla käsky ampua, vanki kahlehdittu metalliseen "tiikerituoliin"

Tietovuoto sisältää tuhansien pidätettyjen kuvia ja mielivaltaisia pidätyssyitä. Se tarjoaa tähän asti laajimmat kuvatodisteet uiguurivähemmistön sorrosta vankileireillä Xinjiangissa.

valvontakamera kadun yllä, kadulla nainen mopon selässä

Raportti paljastaa suomalaisdiplomaatin ja kollegoiden häirinnän Kiinan uiguurialueella – aseistuneet poliisit saartoivat, käskettiin näyttämään puhelimet

EU-diplomaatit pyrkivät matkallaan keräämään tietoa uiguurien sorrosta Xinjiangissa. Kiinan vaatimukset diplomaattien puhelimien tutkimisesta rikkovat asiantuntijan mukaan kansainvälistä oikeutta.

Havainnekuva Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimalasta.

Ukrainan sota ei pysäyttänyt Fennovoiman ydinvoimalahankkeen valmistelua, vaikka poliitikkojen puheista olisi voinut päätellä toisin

Suomalaisomistajien mukaan Hanhikiven ydinvoimalassa vaihto ei-venäläiseen laitokseen on käytännössä mahdotonta. Ministeriö ja säteilyturvakeskus jatkavat työtään hankkeen parissa suunnitellusti.

Kuvakaappaus videosta

Ruotsin mittava satsaus ei poistanut ongelmalähiöitä – poliisin ennaltaehkäisevän työn väheneminen ja korona nostavat riskejä myös Suomessa

Ruotsin poliisin kuusi vuotta jatkunut projekti ei siihen suunnatuista miljoonista huolimatta ole vähentänyt ongelmallisiksi luokiteltujen alueiden määrää. Poliisihallituksen mukaan myös Suomessa joistain alueista voi kehittyä riskilähiöitä.

Kiinan armeijan sotilaat marssivat rivissä.

Suomessa työskentelevillä tutkijoilla yhteyksiä Kiinan sotakoneistoon – Professori: ”Emme katso militaariyhteyksiä vaan sitä, onko tutkija meille hyödyksi”

Suomalaiset korkeakoulut saattavat tietämättään osallistua Kiinan sotavoimien kehittämiseen tai ihmisoikeusloukkausten edistämiseen, ilmenee MOT-toimituksen selvityksestä. Suojelupoliisi ja useat läntiset tiedustelupalvelut ovat varoittaneet tutkijoiden kytkennöistä sotilaalliseen tutkimukseen.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Leipäjonosta miljoonaluokan ruoka-avuksi: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Mauri ja Meri Labbas käsissään ruokapakkauksia.

Valtio alkoi tukea vähävaraisten ruoka-apua, mutta kenttä on yhä riitaisa ja sekava – ruokaa viedään ulkomaille ja jonon voi ohittaa rukoilemalla

Vähävaraisten ruoka-avusta tuli valtion tukemaa miljoonatoimintaa, mutta apu jakautuu yhä epätasaisemmin.

Puolalaiset rajavartiat tarkistavat läpivalaisulla henkilöautoa.

Suomi osti itärajalle läpivalaisulaitteet kiinalaisyhtiöltä – Liettuassa yhtiön teknologian tilaus kiellettiin turvallisuusriskinä

Suomen tulli myöntää MOT:lle saaneensa kiinalaisyhtiöstä varoituksia, muttei pidä hankintaa riskinä. Liettuan hallituksen mukaan laitteet voivat kerätä tietoa rajaliikenteestä. Yhtiö kiistää ja syyttää Liettuaa osallistumisesta Yhdysvaltain kauppasotaan.

Premium Boardin tehdastiloja Juankoskella.

Juankosken tehtaanomistajat vapautuivat kavallusepäillyistä, mutta eivät saa pankkitiliä Suomeen: "Mikä vitsi! Meillä on suomalainen tehdas"

Juankosken epäonnisen kartonkitehtaan omistaja on vapautunut kavallusepäilyistä Venäjällä. Suomessa Premium Boardia kuitenkin haetaan konkurssiin. Yhtiö lupaa MOT:n haastattelussa edelleen saada tehtaan toimintaan loppuvuonna.

Kuvassa on Meilahden tornisairaala heinäkuussa 2020.

HUSin hankintapomo sai tulospalkkaa hankintojen lainmukaisuudesta – samaan aikaan poliisi tutkii HUSin laittomiksi epäiltyjä hankintoja

Johtaja sai lisäpalkkaa myös henkilöstötyytyväisyydestä. Samaan aikaan hänen alaisuudessaan toimivan hankintayksikön työtyytyväisyys on romahtanut. Poliisin lisäksi myös Kilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää uusia hankintaepäselvyyksiä HUSissa.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Siittiöiden loppu: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Sairaalapomot lain yläpuolella: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

HUSin Siltasairaalan rakennuksia pimeällä kuvattuna.

HUSin johtaja osallistui kilpailutuksiin, jotka voitti hänen perhetuttunsa yhtiö – MOT:n lähde: ”Tämä hulluus täytyy lopettaa”

Johtaja kiisti vaikuttaneensa kilpailutuksiin tai hyötyneensä niistä. MOT-toimituksen selvityksen mukaan HUSissa on voitu väärinkäyttää verorahaa 90-luvulta asti.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Sairaalapomoilla piikki auki: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Ambulanssi HUS:n Siltasairaalan pihalla.

HUSissa tehdään edelleen laittomia ostoksia ainakin kymmenillä miljoonilla vuodessa – Toimitusjohtajan mukaan tilanne on ”täysin kestämätön”

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS jäi vuonna 2019 kiinni hankintalain vastaisista hankinnoista. MOT-toimituksen selvityksen mukaan hankintoja ei ole vieläkään korjattu lainmukaiseksi.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Kunnat kuntoon, konsultti: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Helsingin psykoterapiainstituutin esitteen kansi

Vääntö kiistellystä psykoterapiakoulutuksesta jatkuu: opiskelijat uhkaavat jäädä ilman pätevyyttä ja yrityksen johtaja joutuu vastaamaan rikossyytteisiin

Helsingin psykoterapiainstituutin johtaja saa syytteet petoksesta ja markkinointirikoksesta. Sen sijaan kiista koulutuksen laadusta jatkuu edelleen.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Työttömien eliittijoukko: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Jenni Chen-ye mielenosoituksessa.

Kokoomus erotti Kiinan kontrolliverkostoon sotkeutuneen kaupunginvaltuutettunsa Vantaalla –  "Päätös oli yksimielinen"

Kokoomuksen mukaan kaupunginvaltuutetun Jenni Chen-yen toiminta Kiina-mielisessä yhdistyksessä on puolueen arvojen vastaista.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Perussuomalainen Kiina-ilmiö: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus

Kiinamieliset yrittivät estää kuvaamisen Narinkkatorilla Helsingissä

Ylen selvitys: Kiinan kontrollijärjestelmä pesiytyi myös Suomeen – Toiminnalla on yhteys suomalaiseen puoluepolitiikkaan

Yle löysi Suomesta järjestöjä, joiden jäljet johtavat Kiinan kommunistisen puolueen kontrollikoneistoon. Kiinan vaikuttamisen keinot toistuvat samoina maasta toiseen. Juttu on julkaistu alun perin maaliskuussa 2020.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Kovan onnen kiskot Kouvolasta Kiinaan: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Talobisnestä demarien tapaan: käsikirjoitus

Talobisnestä demarien tapaan - ohjelman käsikirjoitus

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Vaalirahaa ja salarahaa: käsikirjoitus

Vaalirahaa ja salarahaa -ohjelman käsikirjoitus

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Suomen sitkein lobbari: käsikirjoitus

Suomen sitkein lobbari -ohjelman käsikirjoitus

Käsikirjoitus

Vauvani maksaa 70 000€: käsikirjoitus

Käsikirjoitus MOT:n sijaissynnytys-jaksosta

MOT:n ohjelmien käsikirjoituksiin liitettävä logokuva.

Yhteishyvää osuuskauppamiehille ja rakentajille: käsikirjoitus

Yhteishyvää osuuskauppamiehille ja rakentajille

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle