Hyppää pääsisältöön

Profiili: Kare Eskola

musiikkitoimittaja (freelancer)
Kuvassa Kare Eskola.
Kuva: Jukka Lintinen / YLE

Artikkelit

Lotta Wennäkoski: Sigla

Orgaaninen liikevoima viimeistelee Wennäkosken orkesterimestaruuden

Ei ole helppoa säveltää aloituskappaletta Proms-festivaalin viimeiseen iltaan, mutta vuonna 2017 Lotta Wennäkoski todellakin onnistui: Flounce oli kansainvälinen läpimurto.

Hugi Gudmundsson: Windbells

Ajankohtaista äänimuotoilua Islannista

Nelikymppinen, Islannissa syntynyt säveltäjä Hugi Guðmundsson on viime aikoina saanut kansainvälistä huomiota. Reykjavikin kamariorkesterin uutuuslevy Windbells osoittaa, että sille on hyviä syitä.

Pehr Henrik Nordgren: Streams

P. H. Nordgrenin väkevä ilmaisu kestää myös karunpuoleisen äänikuvan

Säveltäjä P. H. Nordgren kuoli vuonna 2008, mutta hänen musiikkijäämistössään on edelleen paljon väkevää orkesterimusiikkia levyttämättä.

Seong-Jin Cho: The Handel Project

Händelin sielukkuus löytyy - flyygelillä

Seong-Jin Cho ei ole ensimmäinen pianotähti, joka etsii romanttiseen perusohjelmistoon virkistystä barokin puolelta - mutta hän on hyvä.

J.S. Bach: Clavichord - Andras Schiff

Välillä klavikordinsoittokin kuulostaa musiikilta

Jokainen vanhaa musiikkia esittävä kosketinsoittaja rakastuu vuorollaan klavikordiin, ja aina kun niin tapahtuu, yleisö joutuu höristämään korviaan, josko hipihiljaisen räminän ja huojuvan intonaation seasta erottuisi musiikkiakin.

Erik Fordell: Armaan läheisyys

Fordellin mieskuoromusiikki on ristiriitaisuudessaan ajatonta

Mieskuoro Laulu-Miesten ja Alba-yhtiön uutuusjulkaisu "Armaan läheisyys" nostaa suomalaisen musiikin marginaalista säveltäjä Erik Fordellin ja hänen mieskuorolaulunsa.

Kalevi Aho: Violin Concerto & Cello Concerto 2

Ahon värikäs konserttokeksintä ulottuu myös perussoittimiin

Säveltäjä Kalevi Ahon intohimoinen suhde konserttosäveltämiseen on tuottanut paljon konserttoja eksoottisille soittimille, joiden sielun paljastaminen on mielenkiintoista kuultavaa jo sellaisenaan.

Töölö - suomalaista brass band -musiikkia

Töölö Brass etsii suomalaisen puhallinorkesterimusiikin sielua

Neljäkymmenvuotisjuhlavuottaan vasta viettänyt Töölö Brass on Suomessa melko harvinainen brittiläistyyppinen puhallinorkesteri.

Jouko Harjanne: Trumpeter's Menu

Tavallista mausteisempi Jouko Harjanne -levy

Suomen tunnetuin trumpetisti Jouko Harjanne on uransa mittaan tehnyt koko liudan potrettilevyjä, joilla hän eri duokumppanien kanssa soittaa riemukkaita, näyttäviä tai tunnettuja pikkukappaleita.

Homilius: Choral Preludes for Organ

Homiliuksen koraalipreludeissa urkuperinne kulkee kohti keveyttä ja valoa

Gottfried August Homilius ei suinkaan ole Fingerpori-sarjakuvan kaupunginjohtaja vaan 1700-luvulla elänyt kirkkomuusikko, joka Bachin oppilaana kuljetti saksalaista urkuperinnettä kohti klassismia.

Byström - Brahms: Diagonal Music

Britta Byströmin musiikki on kirkasta ja tilavaa

Suomessa on nykysäveltäjiä omasta takaa sen verran, että esimerkiksi Ruotsin uudesta musiikista ei juuri piitata, mutta onneksi Ruotsin tunnetuimpiin säveltäjiin kuuluva Britta Byström on sentään alkanut saada huomiota.

Jesse Passenier: Fight for Light

Kari Ikosen kelpaisi kiertää uudella jazz-konsertolla

Alankomaalainen nuori säveltäjä Jesse Passenier ei ehkä muuten kiinnostaisi suomalaisia, mutta hän on säveltänyt pianisti Kari Ikoselle konserton, joka sopisi kuin nenä päähän genreseikkailuja janoavien Suomi-orkesterien ohjelmistoon.

Kaija Saariaho 70 Years

Ondine saa enimmäkseen olla ylpeä Saariaho-katalogistaan

Levy-yhtiö Ondinen laatubrändi perustuu suomalaiseen nykymusiikkiin, etenkin Kaija Saariahoon, johon yhtiö on kaukonäköisesti luottanut jo vuodesta 1992.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle