Artikkelit
Voiko valkokaalista tehdä pastaa? Ei, mutta tämä yksinkertainen ruokalaji ajaa saman asian – se on helppotekoista ja edullista arkiruokaa
Kokeile valkokaalipastaa happamalla kastikkeella.
Haluatko tarjota kasvisruokaa, joka maistuu myös lihansyöjälle – tee voissa haudutettua juuriselleriä perinteisen hollandaisen kera
Oskar Mendelin tarjoaa lempikasvistaan.
Haluatko tehdä pitkän kypsymisajan vaativaa ruokaa vain 30 minuutissa? Painekattilalla valmistat murean osso bucon vieraiden odottaessa
Raikkaan gremolatan kera ateria on täydellinen.
Tekisikö mielesi jotain syntisen hyvää? Sticky date cake on häpeämättömän ylellinen kahvikakku
Isoäidin kuivakakku, versio 3.0 – tämä on kostea.
Haluatko syödä enemmän edullista kotimaista perunaa? Tee kroppkakor-pyöryköitä, perunaruokien aatelia, ja tarjoa ne kolmella eri täytteellä
Kroppkakor-perunapyörykät ovat Ruotsin lahja kotiruoalle.
Tässä ovat teidän parhaat silakkareseptinne jouluksi – valitsimme Strömsössä viisi suosikkia
Ehkä jotain sinun joulupöytääsi tänä vuonna.
Haluatko maukasta silmänruokaa joulupöytään? Silloin silakat boquerones on erinomainen vaihtoehto
Espanjalainen värikäs tapasklassikko silakoilla
Haluatko helpon arkiruokaohjeen, joka sopii myös joulupöytään? Piparjuuri ja silakka on täydellinen makujen yhdistelmä
Piparjuuri antaa potkua ja kerma pehmentää makua.
Haluatko tarjota todellisen makuelämyksen? Suosittelemme silakkalaatikkoa sinihomejuustolla ja mustikoilla höystettynä
Maukasta lämpimänä, vielä parempaa kylmänä.
Lukemattomien kokeilujen jälkeen Jani Malmberg onnistui saamaan isopaappansa silakkaruoan maut kohdilleen – tässä parlamenttisilakat
HP-kastike on tämän silakkaohjeen juju.
Sinappisilakka, josta tuli sukuperinne – sitä on ollut joulupöydässä 50 vuotta
Ei tule joulua ilman sinappisilakkaa.
Haluatko uutta inspistä joulun kalapöytään? Kokkaa Michael Björklundin ja Matias Jungarin kanssa, reseptit ja ostoslistan löydät täältä
Cookalong joulun kalaherkuista Strömsössä.
Jaa paras joulusilakkareseptisi kanssamme – jos olet onnekas, valmistamme sen suorassa lähetyksessä 19. joulukuuta
Michael ja Matias etsivät herkullisia silakkaruokia.
Eivätkö lapsesi suostu syömään silakkaa? Järjestä texmex-ilta uudella konseptilla
Kauan eläköön silakka!
Tee gnudeja ja tarjoa ne suppilovahveroiden ja ruskistetun voin kanssa
Ricotta on gnudien pääraaka-aine.
Tee lämmittävä ja täyteläinen syyskeitto edullisesta myskikurpitsasta ja koristele se kasvissipseillä
Paahtaminen tuo kurpitsan maut esiin.
Tuo vaihtelua arkiruokiin kahdella yksinkertaisella vegetaarisella pastakastikkeella, joissa maistuvat uudet makuyhdistelmät
Kumpikin näistä valmistuu 20 minuutissa.
Leivo perinteisiä italialaisia amaretti-mantelikeksejä ja tarjoa ne itse paahdetun kahvin kanssa
Amarettit ovat päältä rapeita ja sisältä sitkeitä.
Kokeile erästä caesarsalaatin muunnelmaa – ruusukaalit ja paahdetut kikherneet tekevät siitä kasvispitoista ja ihanaa
Tarjoa salaatti hapanleipäkrutonkien kera.
Haluatko ruokaan enemmän chilin poltetta? Tässä viisi faktaa chilistä ja kaksi reseptiä alkuun pääsemiseksi
Kokeile chilikirjolohta pikkelöidyn kurkkusalaatin kera.
Kesti kauan ennen kuin maailma löysi Hilma af Klintin – aikaansa edellä olleen abstraktin taiteen äidin
Hilma on yksi taidehistorian suurista löydöistä.
Tee lihapyöryköitä italialaiseen tyyliin – vähemmän lihaa, enemmän makua
Voit jopa jättää lihan kokonaan pois
Yksi maailman helppotekoisimmista jälkiruoista sisältää vain kolmea ainesosaa – zabaglione kotimaisilla marjoilla on lyömätön klassikko
Tämän tekaiset kymmenessä minuutissa.
Strömsö pyysi katsojia lähettämään kuvia joulukorttiaskarteluistaan – näin luovia ja monipuolisia te olette
Ennätysaskartelija tekee 250 korttia vuodessa.
Haluaisitko oppia koristelemaan kakkuja? Kokeneen harrastajaleipurin Anna Nguyenin vinkeillä onnistut
Drip cake -kakkujen koristelu on hauska haaste.
Itämeren syysrullat maustetaan levällä – matalan kynnyksen tutustumisväylä tulevaisuuden ruokaan
Kuin kevätrullia, mutta yllättävällä twistillä.
Leväsuola on yksinkertainen tapa saada ruokaan meren makua
Näin helposti teet oman mausteesi.
Merenpohja on uusi sienimetsä – levät ovat tulevaisuuden ruokaa, sanoo biologi Roosa Mikkola
Vihreää lautaselle? Mitä sanoisit kotimaisista levistä?
Tässä on syksy lautasella – kokeile Kenny Sundqvistin paistettua kassleria happaman chutneyn ja palsternakka-perunamuusin kera
Happo on rasvaisen ruoan ystävä.
Marengilla kuorrutettu raparperijäätelökakku – sekä hapanta että makeaa
Kun kaipaat juhlatarjoiluihin jotain raikasta ja freesiä.
Fanfaari kaikille tuhansille Strömsö-villapaidoille, joita on neulottu ympäri maailmaa – tähän olemme koonneet #strömsötröjan -kuvianne
Tähän olemme koonneet kuvia katsojien Strömsö-villapaidoista
”On huomattavasti helpompaa olla diabeetikko, jos pitää ruoanlaitosta” – vaasalainen Ebba Håkans valmistaa makunystyrät räjäyttävää grilliruokaa kasviksista
Kokeile kiivisalsaa ja grillattua munakoisoa.
Kun leivonta on juhlaa – tee aito ranskalainen brioche Nanterre alusta alkaen hapanjuuresta
Vierasleipurina ranskalainen Julien Huéber.
Nauti suklaista papupataa ja omenapaistosta ulkona – nämä reseptit on suunniteltu erityisesti retkikeittimellä valmistettaviksi
Strömsön vieraileva kokki: ravintoneuvoja Silvia Englund
Kokeile parsakaalipihvejä juuressoseella ja raikkaalla piparjuurivaahdolla – tässä arjen kasvisruokasuosikki
Strömsön vieraileva kokki: Kenny Sundqvist
Miksi viedä kalaherkkua ulkomaille, kun voimme syödä sen itse? Kokeile voissa paistettuja kuoreita ja kullankeltaista kuoreenmätiä
Kysy lähikalaa kalakauppiaaltasi.
Romanttinen haave johti ammattimaiseen sieniviljelyyn – tässä Robin Libäckin kaksi helppotekoista lisuketta joulupöytään, mehevä sienisalaatti ja lasimestarin sienet
30 minuuttia keittiössä ja valmista tuli.
Haasta itsesi ja leivo todellinen luksustäytekakku – kokeile amatöörikondiittori Nadine Hagmanin juhlavaa ja uudistettua versiota perinteisestä porkkanakakusta
Tässä kakussa on kerros kerrokselta uusia makuja.
Leivo kuin ranskalainen – kokki Julien Hueber tarjoaa kotimaansa makuja Alsacesta. Kokeile Ranskan vastinetta pizzalle ja hapanleipää hieman oikoen
Yhdestä isosta taikinasta riittää kolmeen eri leivonnaiseen.
Erinomaisen sushin valmistaminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja kykyä – Hang Doan tekee päivittäin 300–400 sushipalaa
Näin voit valmistaa sushia omassa keittiössäsi.
Kokki Micke Björklund voitti Robinson-kilpailun olemalla kiltti ja laittamalla hyvää ruokaa – nyt voit kokeilla hänen kassavarisottoaan
Tässä ruokalajissa maistuvat Fidžin rannoilta tutut maut.
Tässä ovat suomalaisten hienoimmat ja rakkaimmat puutarhaprojektit – kaikkea bambuviljelmistä viikinkilaivoihin
Katso kuvia kasvihuoneista, huvimajoista, viljelmistä jne.
Tässä Strömsön yllättävimmät ruokalajit himogrillaajille
Yllätä uudenlaisilla grilliruoilla.
Seuraa Strömsön puutarhailtaa 4. kesäkuuta – livenä kukkapenkistä, johon on tarkoitus luoda perhospuutarha
Strömsön uudella puutarhurilla on suunnitelmat valmiina.
Victorian pääsiäisvinkki: neulo pupumyssy vauvalle
Pitkistä pupunkorvista tulee ihana pääsiäisasu pienimmille.
Nyt tarjoamme Strömsön parhaat ja edullisimmat arkiruokaohjeet yhdessä paketissa – ennätyksellisen moni laittaa ruokaa kotona juuri nyt
Vinkkaamme myös miten teet helppoa kotiruokaa.
Viisi vinkkiä kiertotaloudesta arkeesi – säästä rahaa lainaamalla, vuokraamalla ja ostamalla fiksusti
Säästä rahaa vuokraamalla mekko tai porakone.
Strömsön keittokirja Vegevalinta on nyt valmis – lataa tästä käyttöösi yleisön parhaat ohjeet arjen kasvisruokiin
Selaile keittokirjaa, lataa tai tulosta se käyttöösi.