Hyppää pääsisältöön

Parhaat palat UMK16:sta

Anna palautetta Uuden Musiikin Kilpailusta

Voit antaa palautetta sähköpostitse osoitteella ohjelmapalaute@yle.fi, puhelimitse numerossa 020 690 414 ja postitse osoitteella Yle Ohjelmapalaute, PL 98, 00024 Yleisradio. Tekninen neuvonta numerossa 09 1480 5498 , sähköposti: palaute.tekniikka@yle.fi.

UMK 2016 // Finaali la 27.2. klo 21 Yle TV2, Yle Radio Suomi, Radio X3M, yle.fi/umk, #umk16

#UMK16

UMK-voittaja ja Suomen Euroviisu-edustaja

Video ei enää katsottavissa

Sandhja

"Musiikkini tekoprosessi on aina tuskan lievittämistä ja tämä kappale on juurikin sitä: päästä se pois, laula se pois." Sandhja kilpailee UMK:ssa kappaleella Sing It Away. Lue lisää Sandhjasta täältä!

FINALISTIT UMK16

Video ei enää katsottavissa

Tuuli Okkonen

"Minulla tuli niin vahva tunne tästä minun kisakappaleesta, että päätin aika nopeasti sitten loppupeleissä osallistua." Tuuli Okkonen kilpailee UMK:ssa kappaleella Don’t Wake Me Up. Lue lisää Tuulista täältä!

Video ei enää katsottavissa

Mikael Saari

Q: Millä eväillä tulet voittamaan Uuden Musiikin Kilpailun? A: Olen ainakin kuullut että Krista Siegfrids ei ole kilpailemassa Suomessa tänä vuonna, että ehkä se on yksi tekijä. Mikael Saari kilpailee UMK:ssa kappaleella On It Goes. Lue lisää Mikaelista täältä!

Karsiutuneet kilpailijat

Video ei enää katsottavissa

Pää-Äijät

"Hurmiollista ruraalia-urbaania poppia. Jos ollaan vaatimattomia, niin me ollaan kuin alkuräjähdys, se potenssiin kolme ja siihen päälle pippuria." Pää-Äijät kilpailee UMK:ssa kappaleella Shamppanjataivas. Lue lisää Pää-Äijistä täältä!

Video ei enää katsottavissa

Rafaela Truda

"Monet sanovat, että rap ei kuulu tytöille ja tyttöjen ei pitäisi räpätä. Minä haluan näyttää heille, että me voimme sekä laulaa että räpätä." Rafaela Truda kilpailee UMK:ssa kappaleella Rise Up. Lue lisää Rafaelasta täältä!

Video ei enää katsottavissa

Ylona

"Minussa on voimaa, mitä ei välttämättä odota, kun katsoo kilttiä tyttöä, joka seisoo edessä." Ylona kilpailee UMK:ssa kappaleella Blazing Fire. Lue lisää Ylonasta täältä!

Kuulumisia studioilta

Karsinta 3 // la 20.2.

Karsinta 2: la 13.2.

Karsinta 1: la 6.2.

Tässä ovat UMK16 Karsinta 1:n kilpailijat

Uuden Musiikin Kilpailun Karsinta 1 esitetään lauantaina 6.2

Uuden Musiikin Kilpailun Karsinta 1 esitetään lauantaina 6.2. klo 21 Yle TV2 -kanavalla. Suorassa lähetyksessä esiintyvät Saara Aalto, Mikko Herranen, Stella Christine, Eini, ClemSO ja Pää-Äijät.. Äänestä suosikkiasi!

Katso kaikki Suomen euroviisukarsinnat 1973–2010

Beat, CatCat, Edea ja Jasmine edustivat Suomea euroviisuissa 1990-luvulla

Euroviisukarsinnat kehittyivät kansanjuhlasta lama-ajan säästöviisuihin 1990-luvulla

Suomen euroviisukarsinnat vuosilta 1990-1999

Euroviisut ja euroviisukarsinnat olivat muutosten kourissa 1990-luvulla. Ihan vuosikymmenen alussa karsinnoista tuli mahtipontinen viihdetapahtuma, kunnes lama pakotti supistamaan ja vuonna 1993 nähtiinkin säästökarsinta. Vuonna 1995 Suomen kannalta riesaksi kehitettiin jäähyjärjestelmä. Huonoiten menestyneet viisumaat eivät aina päässeet mukaan kisoihin.

Uusimmat sisällöt - UMK 2016