Hyppää pääsisältöön

Suunnittele UMK-voittajan palkinto!

UMK-palkinnon suunnittelukilpailu on äänestysvaiheessa.

Uuden Musiikin Kilpailuun etsitään taas uusia biisejä syyskuusta alkaen. Vuosi 2021 onkin juhlavuosi: ensi vuonna UMK järjestetään kymmenennen kerran! Sen kunniaksi käynnistämme kaikille avoimen UMK-palkinnon suunnittelukilpailun. On aika saada voittajalle kukkapuskan lisäksi näyttävä palkintoesine toiseen käteen.

UMK20

Euroviisuedustaja Aksel Kankaanrannan kanssa aamupalalla

Aksel Kankaanranta edustaa Suomea Rotterdamissa.

Millaisena valkenee ensimmäinen aamu Suomen euroviisuedustajana? Aksel Kankaanranta voitti eilen illalla jännittävän UMK-finaalin ja edustaa täten Suomea Euroviisuissa Rotterdamissa toukokuussa. Illalla juhlat jatkuivat pikkutunneille, joten UMK;n ja Euroviisujen kommentaattori Mikko Silvennoinen vei Akselille aamupalan huoneeseen.

Aksel Kankaanrannan koskettava Looking Back -biisi kehottaa elämään hetkessä

Aksel Kankaanranta kilpailee vuoden 2020 UMK:ssa.

Aksel Kankaanranta on tullut tunnetuksi vuoden 2017 Voice of Finlandista sekä Pyhimyksen palkitun superihitin Jättiläinen feattaajana. Omaleimaisesta lauluäänestään tunnetun Kankaanrannan herkkä UMK-biisi Looking Back kertoo maailmantuskasta, rakkaudesta ja riittämättömyyden tunteesta.

Katso, kun Mikael Gabriel esittää ensimmäistä kertaa paluusinkkunsa Löytäjä saa pitää UMK-lavalla!

Mikael Gabriel palaa parrasvaloihin UMK-väliajalla.

Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Mikael Gabriel palaa vuoden tauoltaan suoraan UMK-lavalle. Kilpailun väliajalla kuultava Löytäjä saa pitää on lämmin rakkauslaulu, joka esitetään ensimmäistä kertaa ikinä UMK:ssa.

F3M:in riehakas Bananas-biisi kannustaa bailaamaan omana itsenään

F3M kilpailee vuoden 2020 UMK:ssa.

F3M-yhtyeen musiikki on tarttuvaa ja nostattavaa poppia, josta tulee hyvä mieli. Biisin taustalla on myös yhtyeelle tärkeä sanoma tasa-arvosta. Bananas onkin energinen tyttöjen ilta -biisi, jossa on kuitenkin syvempikin sanoma kuin pelkkä halu juhlia. Se haluaa korostaa, että kaikki ovat samanarvoisia ja saavat juhlia juuri sellaisina kuin ovat.

Sansan viileä elektrobiisi Lover View on tanssittava rakkauslaulu

Sansa kilpailee vuoden 2020 UMK:ssa.

Sansalla on vyöllään pisin musiikkiura tämän vuoden UMK-kisaajista. Vuonna 2005 ensimmäisen albuminsa julkaisseen artistin soundi on kehittynyt vuosien varrella indiefolkista elektronisempaan ja ajattomampaan popmusiikkiin. Hänen UMK-biisinsä Lover View on syntynyt yhdessä kansainvälisissä konemusiikki- ja klubipiireissä menestystä saavuttaneiden Yotton sekä Anton Soninin kanssa.

UMK:ssa kuukausien työ tiivistyy kolmen minuutin esitykseen – näin finalistit valmistautuvat koitokseen

UMK-finaali kilpaillaan 7. maaliskuuta.

UMK-finaalissa 7.3. valitaan Suomen euroviisuedustaja, mutta kyse on paljon muustakin kuin laulukilpailusta. Tunnetut nimet kotimaisten suurkonserttien, gaalojen ja muiden viihdetapahtumien taustalta pitävät huolen, että UMK20 on yllätyksellinen, näyttävä ja unohtumaton show, joka puhuttaa. Tässä artikkelissa tutustutaan nimiin UMK:n takana ja kurkistetaan finalistien harjoituksiin.

UMK:n kansainvälinen raati esittäytyy

UMK-voittaja on puoliksi kansainvälisen raadin päätös.

UMK:n 32-henkiseen kansainväliseen raatiin kuuluu muusikoita ja euroviisufaneja kahdeksasta Euroopan maasta. UMK-voittajan valinta määräytyy puoliksi raadin ja puoliksi yleisön antamien äänien perusteella. Raatilaiset ovat Espanjasta, Virosta, Isosta-Britanniasta, Venäjältä, Saksasta, Ruotsista, Hollannista ja Bulgariasta.

Tässä ovat UMK20-finalistit – Katso biisien julkaisujärjestys

UMK-finaalissa kisaa tänä vuonna kuusi artistia.

Uuden Musiikin Kilpailun voitosta ja Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta kisaa tänä vuonna kuusi artistia: Tika, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa ja Catharina Zühlke. Voittaja valitaan UMK-finaalissa 7.3. Kilpailubiisit julkaistaan yksi kerrallaan pe 24.1. alkaen aina keskiyöllä Yle Areenassa ja eri musiikin suoratoistopalveluissa. Jokainen UMK-finalisti saa biisilleen oman julkaisupäivän.

Here are the UMK finalists – Who will represent Finland at the 2020 Eurovision Song Contest?

Six artists will compete in this year's UMK.

This year, six artists are competing for the win in the Contest for New Music UMK: Tika, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa and Catharina Zühlke. The winner, who will also represent Finland at the 2020 Eurovision Song Contest, will be selected at the UMK Finals on 7 March. Starting on Friday 24 January, the entries will be released, one by one, at midnight in Yle Areena and via music streaming services.

Uuden Musiikin Kilpailun haku on nyt päättynyt - Kilpailijat julkistetaan 21.1.

Suomen euroviisuedustaja selviää maaliskuussa Tampereella

Uuden Musiikin Kilpailun kappalehaku on päättynyt. Jatkoon pääseviin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä 30.11. mennessä. UMK20-kilpailijat paljastetaan tiistaina 21.1.2020. Suomen edustaja Euroviisuihin 2020 valitaan UMK-finaalissa, joka järjestetään Tampereella Mediapoliksen tv-studiolla lauantaina 7.3.2020.